نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: دو آرزو داریم، یکی اینکه حاشیه شهر از حاشیه بودن در بیاید و دوم اینکه مشهد از وضعیت غربگرایی خارج شود و توسعه شهر به سمت شرق برود و گنبد امام هشتم(ع) وسط شهر واقع شود. 

گنبد امام هشتم(ع) با توسعه شرقی مشهد باید وسط شهر قرار بگیرد

به گزارش قدس خراسان، صبح پنجشنبه ۱۸ اسفندماه اجتماع فعالان اجتماعی فرهنگی حاشیه شهر مشهد با حضور آیت الله علم الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، حجت الاسلام پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام مهدوی ارفع رییس امور مساجد، صاحبی رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر شورای شهر و خداشناس شهردار منطقه ۳ مشهد در مسجدالرضا(ع) محله طبرسی شمالی برگزار شد.

آیت الله سید احمد علم الهدی در این مراسم ضمن تقدیر از فعالیت‌های حجت الاسلام پژمانفر به عنوان نماینده مشهد و رییس کمیسیون اصل نود مجلس، اظهار کرد: اگر ما روحیه عدم شکر و کفران نعمت در زندگی پیدا کنیم، داده های خدا را نادیده بگیریم و فقط کمبودها را ببینیم باعث نزول بلایایی مثل فقر بیماری و ضرر می‌شود. 

وی تمام نعمات و برکات را از آن خدا دانست و افزود: در عرصه زندگی اجتماعی هم دو دسته انسان وجود دارند، انسانهای خداباور و معتقد که خدمت می‌کنند و خدماتشان از آن خداست، دسته دوم افرادی که معتقد نیستند، برای خدا قدم برنمی‌دارند و خدماتشان با انگیزه های شخصی و اجتماعی و سیاسی خودشان است باز هم خدماتشان از آن خداست که آنها را در این مسیر قرار داده است. 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در مقایسه وضعیت فعلی حاشیه شهر با چند سال گذشته عنوان کرد: چند سال قبل(حدود ۹۶) آقای صولت مرتضوی که آن زمان شهردار مشهد بود یک روز به من گفت"دیده ام در رجایی شهر، رفتگرها ساعت ۱۰ صبح زباله جمع می‌کنند چون می‌گویند شب امنیت ندارند"حاشیه شهر این بود اما الان آیا آنطور است؟ ندیدن این اقدامات کفران نعمت و باعث نزول بلا خواهد بود. 

آیت الله علم الهدی با بیان اینکه در اواخر تابستان سال ۹۴ ستاد حاشیه شهر ایجاد شد، گفت: از جهات مختلف الان حاشیه شهر با قبل آن زمان، قابل مقایسه نیست و محور همه این  اقدامات مسجد و علما بوده‌اند، این خدمات در مساجد و بوسیله علما و روحانیون شکل گرفت، همه دستگاهها مثل شهرداری بسیج و سپاه پای کار بودند اما محور کار شما علما بودید بنابراین باید با تمام قدرت پای ادامه کار باشید و این مشکلات را حل کنید. 

وی تصریح کرد: تاریخ این مملکت نشان داده هرکجا مردم با قدرت وسط آمدند از درون مسجد آمدند و جلودارشان هم یک عمامه به سر بود غیر از این اگر حرکتی شکل گرفت مانند اغتشاشات امسال مفتضحانه شکست خورد، اما هر جا تعالی و پیشرفت بود حرکت مربوط به مسجد و توسط افراد نمازگزار، زنان محجبه و مردان متدین شکل گرفت که جلوی کار هم یک علامه به سر بود و این افتخار روحانیت در تاریخ کشور است. 

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: مردم هر نقص و اشکالی هم در این کشور از ما روحانیون می‌بینند و حق هم دارند، ما نمی‌توانیم بگوییم به ما ربطی ندارد همه ما باید پاسخگو باشیم چون از غیر ما خدمت ندیدند و به همین خاطر از ما توقع دارند ولو اینکه ما هیچکاری هم باشیم اما مردم از ما انتظار دارند. 

آیت الله علم الهدی بیان کرد: بنده اگر در همین مشهد بخواهم مشکلی را از یک عزیزی حل کنم هیچ دستگاهی مجبور نیست به حرف من گوش کند، اگر جایی با من همراهی می‌کنند لطف و دینداری خودشان است؛ من به هیچ اداره ای نمیتوانم زور و اجبار کنم که کاری انجام دهد خیلی وقتها هم گوش نمی‌کنند. 

وی گفت: بنده نماینده مقام معظم رهبری در مرجعیت ایشان هستم و مراجعات شرعی مردم به رهبری بعنوان مرج تقلیدشان، از طریق بنده است، البته وظیفه دارم نظارت کنم اگر حرکتی خلاف مسیر انقلاب باشد تذکر دهم و جلوگیری کنم  الحمدلله تا الان چنین چیزی نبوده است که بگوییم حرکتی ضد ی خلاف مسیر انقلاب رخ داده است. 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه خیلی از دوستان سپاه و بسیج در عرصه های مختلف حاشیه شهر کارهای بزرگی انجام دادند، افزود: خوشبختانه امروز در حاشیه شهر ۶۰۰ مسجد داریم یعنی ۶۰۰ پایگاه مردمی متدین با رهبری یک عنصر روحانی فعال، ما با این وضع نباید هیچ مشکلی در بحثهای عمرانی و فرهنگی داشته باشیم. 

آیت الله علم الهدی تاکید کرد: ما امروز در جامعه جهانی در شرایطی قرار گرفته ایم که با یک حرکت مردم را به خدا و امام زمان(عج) نزدیک کنیم و می‌توانیم با یک بی حرکتی یا حرکت سوء مردم را از خدا و امام زمان(عج) دور کنیم، اکر مردم بی دین شوند و به وجود اقدس امام زمان(عج) بی عقیده شوند شاید مقصر بنده باشم که آن جایی که  وظیفه داشتم کاری انجام دهم، انجام نداده باشم. 

وظیفه علما حل مشکلات مردم است 

وی تصریح کرد: امروز روزی نیست که ما فکر کنیم فقط وظیفه مان در مساجد فقط نماز و مسائل شرعی است، امروز همه مسائل مردم باید در مسجد و با پیگیری ما حل شود؛ این نظام اسلامی است و ما باید دنبال مشکلات  مردم باشیم نه اینکه مردم بخاطر مشکلاتشان به ما مراجعه کنند متاسفانه الان اینطور است و باید این موضوع اصلاح شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در ادامه عنوان کرد: باید تلاش شود حاشیه شهر دیگر حاشیه نباشد؛ طرح خوبی در دستور کار است که الان بستگی به شورای شهر دارد و اگر توسط شورا پیگیری شود و خیابان گاز کشیده شود و بن بستهای حاشیه شهر به آن متصل شود و حاشیه شهر از نظر مسائل بهداشتی و عمرانی تحول پیدا کند دیگر حاشیه شهر نداریم. 

توطئه بزرگ علیه مشهد خنثی شد 

وی افزود: دو آرزو داریم، یکی اینکه حاشیه شهر از حاشیه بودن در بیاید و دوم اینکه مشهد از وضعیت غربگرایی خارج شود و توسعه شهر به سمت شرق برود و گنبد امام هشتم(ع) وسط شهر واقع شود. 

آیت الله علم الهدی تصریح کرد: یک عده دنبال این بودند که شهر را دو قسمت کنند، این بزرگترین توطئه ای بود که یک قسمت بشود "شهر مشهد" مرکزی برای توسعه عیاشی ها و لاابالی گریها و یک قسمت مقدس هم باشد به اسم شهر زیارتی! ما محکم پای این ماجرا ایستادیم و اجازه نداریم حتی فکرش مطرح شود. 

گنبد امام هشتم(ع) با توسعه شرقی مشهد باید وسط شهر قرار بگیرد

وی گفت: مشهد  فقط یک شهروند دارد که وجود مقدس امام رضا(ع) است و بقیه یا زائر هستند یا مجاور بنابراین با توسعه شرقی باید تلاش شود حرم مطهر از این انزوا در بیاید و کار در وزارت در حال پیگیری است که از آقای پژمانفر هم می‌خواهم این موضوع را به جد پیگیری کنند. 

دشمن کاری کرده خدمات جمهوری اسلامی دیده نشود 

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در این نشست اظهار کرد: امروز تمام تلاش دشمن این است که روح ناامیدی را در کشور ما در همه ابعاد توسعه دهد ک متاسفانه با فضای سنگین رسانه ای که در اختیار دشمن است تلاش کرده اساسا حتی مردم ما نتوانند خدمات صورت گرفته را ببینند. امروز دشمن کاری کرده که خدمات جمهوری اسلامی دیده نشود. 

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر اذعان کرد: منصفانه نیست که بخواهیم مشکلات را نفی کنیم اما خدماتی هم بوده است؛ ما میراث دار عقب افتادگی یک دهه ای هستیم که بر کشور ما تحمیل شده است، ما طبق برنامه توسعه امروز باید به ظرفیت حداقل ۱۰۳ هزار مگاواتی در تولید برق رسیده باشیم اما امروز  ۲۰ هزار مگاوات تولید برق کم داریم و در حالی که صادر کننده برق به کشورهای ترکمنستان، افغانستان و عراق بودیم حالا برای تامین نیاز داخلی کشور مشکل داریم.

وی افزود: نزدیک ۵ و نیم میلیون مسکن کم داریم چون ۸ سال آجر روی آجر نگذاشتند.  کشوری که ۱۵ سال جشن خودکفایی گندم گرفت اما از سال ۹۷ وارد کننده گندم شده ایم. 

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز همه اینجا جمع شدیم حول محور مسجد برای چاره اندیشی مسائل حاشیه شهر که بسیار مهم و مورد تاکید رهبر انقلاب است، ما به جای اینکه در دفاترمان بنشینیم و مردم سراغمان بیایند به مساجد رفتیم و پای حرف مردم نشستیم تا مسائلی که در توان و اختیار ماست حل کنیم، همه مسئولان مربوطه را آوردیم تا مشکلات حاشیه شهر را بی واسطه از زبان خود مردم بشنوند. 

پژمانفر عنوان کرد: بعضی مسائل کلان است و پیچیدگیهایی دارد که در اختیار مسئولان استانی هم نیست، به عنوان مثال هاجرت به کلانشهرها یک مساله کلانی است که باید در تصمیمات کلان کشوری دیده شود؛ برنامه ریزی برای مهاجرت معکوس کار راحتی نیست. 

وی افزود: از مجموع مسائلی که در این ۴۰ جلسه داشتیم بیش از ۶۰ درصد که خواسته های اساسی مردم بوده حل شده است. بازگشایی خیابان، امنیت، فضای سبز، روشنایی، فاضلاب و گاز وظیفه ماست و منتی بر مردم نداریم، در جلسات موارد را صورتجلسه می‌کردیم و از دستگاه‌های مختلف مطالبه می‌کردیم تا حل شود. 

نماینده مردم مشهد ادامه داد: از شروع سال ۱۴۰۲ با یک برنامه ریزی منظم تر و جدی تر پیگیری می‌کنیم این جلسات را حتی اگر لازم است وزیر را به این جلسات بیاوریم این کار انجام می‌شود. 

پژمانفر با بیان اینکه در توان شهرداری مشهد نیست همه مسائل حاشیه شهر را به عهده بگیرد، بیان کرد: قطعا باید کار با پشتوانه تصمیمات و حمایت‌های ملی انجام گیرد، اراده مان بر این است که بگوییم آمده ایم برای پاسخگویی؛ کسی نمی‌تواند مسئول باشد و پاسخگویی نکند چون ادامه مسئولیت او را نمی‌پذیریم. 

وی مسجد را مهمترین کانونی دانست که همه مشکلات کشور را با محوریت آن می‌شود حل کرد.

تشکیل فراکسیون ساماندهی حاشیه شهر در مجلس ضروری است

رئیس کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر مشهد در این نشست، اظهار کرد: در ستاد ساماندهی حاشیه شهر و حوزه بازآفرینی قرار بر این شده که دستگاه‌ها ۳۰ درصد اعتبار خود را صرف حاشیه شهر کنند اما احساس می‌کنیم متأسفانه پای کار نیستند و ۳۰ درصد محقق نشده است. 

غلامحسین صاحبی با اشاره به طرح تحول حاشیه شهر در استانداری گفت: در این طرح ۷۰ پروژه تعریف کرده اند که ۴۰ پروژه اصلا عملیاتی نشده چرا که آنها را به زمین‌های زکریا وصل کرده اند و قرار بوده از محل تبدیل زمین‌های زکریا هزینه این ۴۰ پروژه تامین شود، از زمان دولت احمدی نژاد مصوب شد از محل تبدیل ۵۰ هکتار زمین در منطقه زکریا برای اصلاح وضعیت سرانه ها در حاشیه شهر مشهد هزینه شود اما متاسفانه هنوز انجام نشده است. 

وی ادامه داد: بقیه پروژه ها هم که باید توسط مسکن شهرسازی و ورزش و جوانان انجام شود نصفه نیمه بوده است.

رئیس کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر مشهد در شورای شهر از حجت الاسلام پژمانفر خواست وظایف قانونی دستگاهها را از آنها پیگیری و آنها را مجاب کند همین ۳۰ درصد را برای حاشیه‌ شهر لحاظ کنند. 

صاحبی تصریح کرد: عملکرد تربیت بدنی در ساخت سالن‌ها و فضاهای ورزشی برای حاشیه‌ شهر تقریبا صفر است.

وی سرانه آموزشی در حاشیه شهر مشهد را ۱.۲ مترمربع عنوان کرد و گفت: این عدد برای شهر مشهد ۳ و نیم و در کشور ۵ و نیم است؛ برای تامین این سرانه ها باید دستگاه‌های مربوطه پای کار بیایند و شورای شهر به تنهایی نمی‌تواند. 

این عضو شورای شهر مشهد دو مولفه سو مدیریت مدیران شهری در برنامه ریزی زمین‌های شهری در شرق مشهد و عدم توجه به روستاها و شهرهای کوچک را دو عامل ایجاد حاشیه در مشهد عنوان کرد. 

صاحبی با تاکید بر سرمایه گذاری در روستاها و حذف دلالی با رویکرد مهاجرت معکوس، گفت: با توجه به‌ اینکه ۱۹ میلیون حاشیه نشین در کشور داریم، ایجاد فراکسیون ویژه ساماندهی حاشیه نشینی در مجلس موضوع بسیار مهم و لازمی است‌. 

وی با انتقاد از عملکرد سازمان بازآفرینی بیان کرد: تسهیلات سازمان بازآفرینی عملیاتی نیست و کل نوسازی که امسال توسط این سازمان در مشهد انجام شده اندازه انگشتان دست نیست. 

عضو شورای شهر مشهد تنها راه حل حاشیه نشینی را حل مشکلات اقتصادی تولید در روستاها دانست و ادامه داد: در ابتدای شورای چهارن سرانه فضای سبز  ۲ متر مربع بود الان با افزایش حدود ۳ میلیون مترمربع به حدود ۴ و نیم متر مربع رسیده در حالی که الان سرانه فضای سبز در منطقه ۹ شهرداری مشهد ۸۱ مترمربع است! 

اختصاص ۸۴۰ میلیارد تومان برای رفع مشکلات منطقه سه 

شهردار منطقه سه در بخشی از این نشست، این منطقه را یکی از وسیعترین پهنه های حاشیه شهر مشهد عنوان کرد و گفت: در سالی که گذشت بیشترین حجم سرمایه گذاری شهرداری در حاشیه شهر انجام شد. 

مهدی خداشناس با بیان اینکه در جلساتی که خدمت مردم بودیم آسیب هایی که مورد نظر مردم بود را در  اولویت قرار دادیم، افزود: امسال ۸۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای رفع مشکلات زیرساختی به منطقه سه اختصاص یافت که ۲۳۰ میلیارد سهم دولت بود و بقیه توسط شورای شهر به این منطقه تخصیص داده شد. 

مشکلات زمین‌ و مسکن، اشتغال، بهداشت و درمان و نبود زیرساختها به ویژه زیرساختهای ورزشی و فرهنگی، اعتیاد و حضور اتباع که زمینه ساز مسائل امنیتی و فرهنگی جدی است، از جمله مهمترین سرفصل‌های مشکلات حاشیه بود که فعالان اجتماعی فرهنگی حاضر در این نشست عنوان کردند و خواستار هم افزایی همه دستگاه‌ها  برای حل آنها شدند.

گنبد امام هشتم(ع) با توسعه شرقی مشهد باید وسط شهر قرار بگیرد

در پایان این مراسم تعدادی از فعالان اجتماعی فرهنگی حاشیه شهر تقدیر شدند. 

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.