اخراج کارمندان در شرکت‌های اروپایی با توجه به چشم‌انداز بدبینانه اقتصادی که حداقل ۱۴۰ هزار نفر را در بخش‌هایی نظیر ارتباطات، فناوری اطلاعات و خودرو تحت تاثیر قرار داده، افزایش یافته است.

افزایش اخراج کارمندان در شرکت‌های اروپایی به دنبال چشم‌انداز بدبینانه اقتصادی

به گزارش قدس آنلاین  به نقل از آناتولی، تورم شایع که در سال‌های اخیر به بالاترین سطح رسیده و با پی‌آمدهای جنگ روسیه و اوکراین بر چشم‌انداز اقتصادی همراه شده است، بر انتخاب شرکت‌ها برای کاهش نیروی کار خود در اروپا تأثیر می‌گذارد.

به نوشته این گزارش، روند کاهش نیروی کار از ابتدای سال جاری شتاب بیشتری گرفته و حداقل ۱۴۰ هزار نفر را تحت تاثیر قرار داده است؛ بخش‌هایی نظیر ارتباطات، فناوری اطلاعات، خودرو و خرده‌فروشی به صورت ویژه تحت تاثیر این اخراج‌ها  قرار گرفته است.

باوجود افزایش نرخ بهره بانک‌های مرکزی، تداوم تورم بالا و غیرمتعارف در بحبوحه بدتر شدن چشم‌انداز اقتصاد کلان، شرکت‌های بیشتری را مجبور می‌کند تا برای کاهش هزینه‌ها اخراج کارکنان را سرعت ببخشند.

درحالی‌که بانک مرکزی اروپا از طریق افزایش نرخ بهره با سرعت سیاست‌های انقباضی را اعمال می‌کند و از جولای ۲۰۲۲ تاکنون در مجموع نرخ بهره را ۴ درصد افزایش داده است، اما نرخ تورم در منطقه یورو در ماه گذشته به ۶.۱ درصد رسید.

از طرف دیگر، بانک مرکزی انگلیس از دسامبر ۲۰۲۱ سیاست‌های انقباضی را دنبال می‌کند و نرخ بهره را برای دوازدهمین دفعه متوالی افزایش داد و به ۴.۵ درصد رساند.

هرچند نرخ تورم در انگلیس از ۱۰.۱ درصد در ماه مارس به ۸.۷ درصد در ماه آوریل کاهش یافته است اما همچنان سرکش است.

اخراج کارکنان از ابتدای امسال در تقریبا تمامی بخش‌ها گسترش پیدا کرده است ازجمله می‌توان به تصمیم اخیر شرکت «آتولیو» سوئد که تولیدکننده قطعات خودروست اشاره کرد که تصمیم گرفته است ۸ هزار کارمند خود را اخراج کند.

استورا انسو، شرکت کاغذسازی، خدمات بسته‌بندی و محصولات چوبی فنلاندی نیز ۴ تاسیسات خود در اروپا را تعطیل و ۱۱۵۰ نفر را اخراج خواهد کرد.

شرکت انگلیسی مخابراتی وودافون ماه گذشته اعلام کرد، به منظور کاهش هزینه‌ها و تسریع رشد، ۱۱ هزار نفر را طی ۳ سال آینده اخراج خواهد کرد. این شرکت تقریبا ۱۰۴ هزار کارمند در سراسر جهان دارد.

آلمان، انگلیس و ایتالیا که بزرگ‌ترین بازار این شرکت و با بدترین عملکردهستند، انتظار می‌رود بیشترین آسیب را از اخراج‌ها ببینند. این شرکت در ماه مارس اعلام کرد که در نظر دارد حدود هزار نفر را در ایتالیا و تقریبا هزار و ۳۰۰ نفر را در آلمان اخراج کند.

BT، یک شرکت انگلیسی دیگر در زمینه ارتباطات نیز اعلام کرده است به دلیل افزایش دیجیتالی شدن و نیاز به نیروی کار کمتر و کاهش هزینه‌ها تا سال ۲۰۳۰ چهل هزار کارمند از مجموع ۵۵ هزار کارمند خود را تفکیک خواهد کرد.

مجموع کارمندان این غول ارتباطات انگلیسی تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت و به ۷۵ تا ۹۰ هزار نفر خواهد رسید.

تلکام ایتالیا نیز قصد دارد تا در یک برنامه بازنشستگی زودهنگان ۲ هزار نفر را به صورت داوطلبانه از کار برکنار کند.

گروه سوئدی ولوو در ماه مارس اعلام کرد، ساختار عملیات تولید اتوبوس خود در اروپا را تغییر خواهد داد و در نتیجه هزار و ۶۰۰ شغل از بین خواهد رفت.

از طرف دیگر، این شرکت در ابتدای ماه جاری میلادی اعلام کرد، هزار و ۳۰۰ موقعیت شغلی موقت را در سوئد کاهش خواهد داد. این تعداد ۶ درصد نیروی کار این شرکت در کشور خودش به شمار می‌رود.

این آمار نمونه‌هایی از تصمیمات شرکت‌های اروپایی در اخراج کارمندانشان و کم کردن نیروی کار است و بسیاری نیز در بخش‌های مواد غذایی، صنعتی، شیمیایی و مهندسی وجود دارد.

 پایان پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.