در صدمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان از اعمال نفوذ برخی نمایندگان شهرستان‌ها در بخشش جرائم صنایع آلاینده تا ضرورت پلمپ مشعل‌های مازوت‌سوز نیروگاه طبق مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوا بحث و گفت‌وگو شد.

در جلسه علنی شورای شهر اصفهان چه گذشت؟/ اصرار اعضا بر انتقال صنایع آلاینده

به گزارش قدس انلاین،  محمد نورصالحی در نطق پیش از دستور صدمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به جلسه مشترک با نمایندگان استان اصفهان اظهار داشت: آلودگی و عوارضی که صنایع آلاینده باید پرداخت کنند، مشکلات و نحوه توزیع پرداخت عوارض مهمترین مسئله مطرح شده در این جلسه بود.

وی ادامه داد: مصر هستیم که صنایع آلاینده باید به شعاع پس از ۵۰ کیلومتر منتقل و زمین‌های آن‌ها به شرکت‌های دانش بنیان تحویل داده شود، اما تا آن زمان این صنایع طبق قانون باید عوارض آلایندگی را پرداخت کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان بیان کرد: اعمال نفوذ برخی نمایندگان دیگر شهرستان‌ها و بخشش جرائم توسط حمایت این نمایندگان دو اتفاق منفی در این راستا است.

وی افزود: براساس مصوبات ستاد اربعین کشور، در مرز چزابه کل خدمات نظافت و ایجاد سایه‌بان، ایجاد موکب، سرمایش و.. برعهده شهرداری اصفهان است که در این خصوص اقدام شده است. تمثال سرداران شهید نیز در آن محل نصب شده و مردم و شهرداری اصفهان در حال خدمات دهی هستند.

نورصالحی گفت: کارخانه فرسوده‌ای را در کربلا از سوی ستاد عتبات عالیات در اختیار شهرداری اصفهان گذاشتند، این محل پاک سازی شد و ماشین آلات لازم در آنجا مستقر شدند.

وی افزود: همچنین نظافت سه خیابان در کربلا بر عهده شهرداری اصفهان است که امروز حدود ۱۰۰ نفر دیگر راهی می‌شوند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به برپایی راهپیمایی الی اصحاب الحسین گفت: این حرکت عظیم از سال‌ها قبل آماده شده و امسال نیز آماده سازی این مسیر توسط همکاران شهرداری خواهد بود.

اصفهان نیازمند مرکز جامع سلامت مادر و کودک است

پرویز کاشفی، رئیس سازمان نظام پزشکی شهرستان اصفهان در این جلسه اظهار داشت: مدیریت واحد شهری اگر محقق شود بسیاری از مشکلات که ناشی از ناهماهنگی میان دستگاه‌هاست برطرف خواهدشد و در این میان نقش شهرداری‌ها و شوراها باید موثرتر باشد.

وی با بیان اینکه بسیاری از رشته‌های پزشکی دانشگاه‌ها و صندلی‌ها در حال خالی شدن است و خیلی از رشته‌ها دیگر داوطلب ندارد. بیان کرد: در استان اصفهان با ۵ میلیون نفر جمعیت شش یا هفت نفر متخصص جراحی نوزادان داریم و باید بگوییم در آینده‌ای نزدیک اصفهان از وجود این متخصصان خالی می‌شود.

مهرداد معمارزاده، رئیس دانشگاه امام حسین (ع) با تاکید بر لزوم توجه به فرزندآوری گفت: ۱۰۵۰ بیمارستان در کشور داریم که ۸ مورد آن تخصصی حوزه کودکان است و این نشان می‌دهد که بچه‌ها در سیاست‌گذاری‌ها مورد توجه نیستند.

وی با بیان اینکه شهر اصفهان نیازمند مرکز جامع سلامت مادر و کودک است، افزود: مادران پرخطر باید در محیطی امن مورد مراقبت قرار گیرند تا زایمان بدون خطری داشته باشند.

رئیس دانشگاه امام حسین (ع)با اشاره به سرطان کودکان گفت: بالاترین نرخ سرطان کودکان مربوط به اصفهان است. در بیمارستان سیدالشهدا (ع) ۳۸ تخت برای این بخش داریم اما اصفهان نیازمند مرکز تشخیص و درمان سرطان کودکان است که به توسعه توریسم سلامت نیز کمک می‌کند.

محمود اعتباری، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه تعادل مالی دانشگاه منفی است، اظهار داشت: وضعیت اقتصادی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مطلوب نیست و در تأمین دارو و تجهیزات دچار مشکل هستیم.

وی افزود: با بیان اینکه امروز با قاچاق برخی فرآورده‌ها روبرو هستیم که تقلبی هستند، گفت: بخش خصوصی نیازمند تزریق نقدینگی است و باید کمک شود تا این بحران را پشت سر بگذارد.

تحقق مدیریت واحد شهری در برنامه هفتم توسعه مدنظر مجلس باشد

عباس حاج‌رسولی‌ها، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه برخی قوانین نمی‌توانند مشکلات چندین ساله مردم در بعضی زمینه‌ها را حل کنند، اظهار داشت: در برخی مناطق مردم دچار مشکلات قدیمی هستند، مانند زمین‌های کشاورزی داخل محدوده . این زمین‌ها بلاتکلیف هستند و ایجاد ستاد غدیر تا غدیر می‌تواند فرصتی برای حل چنین مشکلاتی باشد.

وی با بیان اینکه در شرح وظایف شوراها در چندین بند به حوزه بهداشت و درمان اشاره شده است، ادامه داد: پیشنهاد کرده‌ایم که مدیریت واحد شهری را به صورت پایلوت در اصفهان و چند شهر دیگر اجرا کنند و اگر موفق بود در نقاط دیگر کشور اجرا شود. اکنون نیز دیر نیست اما اگر غافل شویم هزینه کشور چند برابر می‌شود و نتیجه آن نارضایتی است.

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: برنامه هفتم توسعه در حال تدوین است، از نمایندگان مجلس می‌خواهیم که به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا مدیریت واحد شهری در این برنامه پیاده‌سازی شود.

ضرورت پلمب مشعل‌های مازوت‌سوز نیروگاه طبق مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوا

سید امیر سامع، نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به آلودگی هوا اظهار داشت: آلودگی هوا معمولا در زمستان رخ می‌دهد اما کنترل آن نیازمند اقدامات با برنامه و حتما نیازمند یک بهبود گام به گام است.

وی ادامه داد: سال گذشته در شرایط وارونگی هوا و کاهش فشار گاز نیروگاه‌ها نتوانستند از گاز استفاده کنند و جایگزین را مازوت قرار دادند. بدون اینکه کمک طلب کنیم از مردم که چه اقدامی انجام دهیم تا انرژی کمتری مصرف شود بحث شکستن پلمپ‌های مشعل‌های مازوت مطرح شد که امیدواریم در زمستان ۱۴۰۲ با تدابیر لازم این اتفاق نیفتند.

وی ادامه داد: قاعدتا این مشعل‌ها باید دوباره پلمپ شده‌ باشند و مردم و ما به عنوان نمایندگان باید این موضوع را دنبال کنیم تا کل نیاز نیروگاه توسط گاز تأمین شود. این مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هواست که سال گذشته با حضور معاون رئیس جمهور و مسئولان استانی در اصفهان تشکیل شد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه خانه‌ها و واحدهای تجاری و اداری در کاهش مصرف انرژی نقش موثری دارند، گفت: انرژی گاز ارزان است به همین علت خیلی از ما در مصرف آن صرفه جویی نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه استفاده از وسایل استاندارد برودتی و حرارتی مورد تاکید است، گفت: جلسه کارگروه ذکر شده چند مصوبه خوب داشت که تأمین منابع برای تهیه یک هزار دستگاه اتوبوس برای اصفهان و شهرهای آلوده مجاور از مهمترین این مصوبات بود که مکاتبات آن انجام شده است و به دنبال تحقق آن هستیم.

سامع گفت: نوسازی ناوگان تاکسیرانی، تأمین پنج هزار میلیارد تومان برای تکمیل خط دوی مترو از محل صندوق توسعه ملی از دیگر مصوبات آن کارگروه است که امیدواریم عملیاتی شود.

وی افزود: پالایشگاه و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی متعهد هستند که همه سوخت شهر اصفهان و شهرهای پیرامون آخرین استاندارد باشد و ما باید مطالبه‌گر این موضوع باشیم.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: خودروهای مدیریت شهری مانند اتوبوس‌ها، آتش نشانی، پسماند و.. باید پایشگر سوخت و دود داشته باشند تا ما نیز مطمئن باشیم که ارائه خدمات در شهر با کمترین آلودگی صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه با همکاری شرکت‌های دانش بنیان چند مورد تجهیزات در زمینه کاهش آلودگی هوا تولید شده است، گفت: هر سامانه‌ای برای پایشگر دود خودروها اگر به همت شرکت‌های داخلی تهیه شود آماده انبوه سازی آن هستیم.

سامع با بیان اینکه خودروهای سنگین که به سایر نقاط کشور می‌روند نباید از داخل شهر یا حاشیه شهر اصفهان عبور کنند، گفت: این خودروها باید مسیر دیگری را انتخاب کنند تا در صورت عبور از حاشیه شهر باید استانداردهای لازم را داشته باشند که این امر را از راهور پیگیری می‌کنیم.

روسای مجلس و قوه قضائیه مشکل آب اصفهان را حل کنند

مجید نادرالاصلی، رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار داشت: اخیرا جدولی توزیع شده مربوط به نتایج بررسی مجوزهای مراحل تصویب مطالعات و اجرای طرح‌های انتقال آب بین حوزه‌ای که با طرح تحقیق و تفحصی که در مجلس به تصویب رسید برای بررسی این انتقال‌ها، گزارش آن در مجلس قرائت شد و با حدود ۱۶۰ رأی مصوب و به قوه قضائیه ارسال شد. این جدول در ۱۶ حوضه آبریز مطرح است که ۹ مورد آن مربوط به استان اصفهان است.

وی با بیان اینکه اصفهان به لحاظ محیط زیست در شرایط سختی هست، بیان کرد: مسئله فرونشست زمین این شهر را در بر گرفته و مدیران استانی و سازمان‌های تخصصی و مدیریت شهری با هم گفتمان واحدی برای پیگیری این موضوع دنبال نمی‌کنند.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اصفهان از نظر سفره‌های زیرزمینی آب و زاینده رود در شرایط سختی است، گفت: اصفهان به علت حضور در مرکز کشور با طرح انتقال آب معروف به سامانه دوم، نه تنها به خود استان بلکه به بخش‌های مرکزی کشور هم قرار است خدمت بدهد اما نه بودجه‌ای هست و نه اراده‌ای برای انجام آن و متاسفانه این جدول حکایت از این دارد که مسائل درون استان اصفهان توسط نماینده یا نمایندگانی به صورت کشوری مطرح می‌شود و همه طرح‌های انتقال آب بین حوزه‌ای را زیر سوال می‌برند و مدیریت کشور هم بر آن صحه می‌گذارد.

وی ادامه داد: از رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه می‌خواهیم که مشکل آب اصفهان را حل کنند، آب اصفهان را در سال ۱۳۷۸ به بهانه پروژه‌های مختلف به استان‌های شرقی بردند و منابع آب اصفهان را مورد هجمه قرار دادند اما هیچ کدام از طرح‌هایی که برای منطقه مرکزی اصفهان بود اجرا نشد.

نادرالاصلی گفت: به بودجه‌های کشوری چشم ندوخته‌ایم و اگر در سطح استان و شهر همت کنیم دسترسی به آب در درون استان قابل حصول است و امیدواریم مدیریت شهری در این زمینه پیگیری کند. این طرح جدای از طرح انتقال آب دریاست و باید اجرا شود.

انتقاد از قطعی برق در برخی محلات/ لامپ‌های قدیمی به‌روزرسانی شوند

محمدرضا فلاح، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به لزوم پیگیری تذکرات مطرح شده در صحن شورا اظهار داشت: بازخورد تذکرات اعضا باید دریافت شود و به لحاظ کشوری و استانی پیگیری‌های لازم برای حل مشکلات مطرح شده صورت گیرد.

وی با انتقاد از قطعی برق در برخی محلات بیان کرد: در برخی کوچه‌ها لامپ‌های لاک پشتی قدیمی را مشاهده می‌کنیم که مصرف برق آن‌ها بالاست. اداره برق باید در این خصوص به روز رسانی انجام دهد.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: تاریکی جاده شرکت نمایشگاه‌ها خطرات زیادی به دنبال دارد که قبلا در این خصوص تذکر داده‌ایم و لازم است پیگیری لازم انجام شود.

فاز اول سالن بین المللی اجلاس می‌تواند تا بهمن‌ماه آماده افتتاح شود

رسول میرباقری، رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ناتمام ماندن برخی پروژه‌های بزرگ اصفهان اظهار داشت: چند پروژه بزرگ در شهر وجود دارد که با زحمات فراوان تملک و اجرا شده اما ۱۰ درصد باقی مانده آن هنوز انجام نشده و به مرحله بهره‌برداری نرسیده است.

وی افزود: هفته گذشته از سالن اجلاس بین المللی بازدیدی صورت دادیم، این پروژه بسیار پیشرفته است و حتی سالن‌های جانبی آن نیز با سالن‌های دیگر مناطق کشور قابل مقایسه نیست. برآورد صورت گرفته نشان می‌دهد که در بهمن ماه فاز اول آن می‌تواند به بهره برداری برسد.

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: ۲۲ دفتر در آن مکان وجود دارد که با مستقر کردن برخی سازمان‌ها می‌شود به آن منطقه رونق بخشید.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.