عضو اتاق بازرگانی گفت: افزایش امکانات حمایتی حاکمیت از شرکت‌های دانش‌بنیان در قانون جهش تولید دانش‌بنیان در کنار اعطای مدت زمان محدود حمایت‌ها در جهت رشد شرکت‌ها و ارتقای آن‌ها به مرحله بعدی که در نظام جدید ارزیابی ‌دانش‌بنیان‌ها پیش بینی شده است؛ اقدامی مهم در جهت تحقق رشد این شرکت‌هاست.

اعطای حمایت مشروط به توسعه/حمایت از شرکت‌های نوپا، نوآور و فناور متفاوت است

به گزارش قدس آنلاین شرکت‌های ‌دانش‌بنیان یکی از مهم ترین ارکان اقتصاد ‌دانش‌بنیان محسوب‌ می‌شوند و اقتصاد ‌دانش‌بنیان نیز لازمه‌ رشد صنعتی و اقتصادی در کشور به شمار می‌رود. طی سال‌های اخیر حمایت از شرکت‌ها و موسسات ‌دانش‌بنیان در دستور کار قرار گرفته است.

قانون جهش تولید ‌دانش‌بنیان بسترهای حمایت قانونی از ‌دانش‌بنیان‌ها را پیش بینی کرده است و قانون اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه نیز به کمک آمده است تا صنایع کشور در مسیر رشد و توسعه قرار بگیرند. 

تا الان حمایت از شرکت‌ها و موسسات ‌دانش‌بنیان ساماندهی شده نبود و گاهاً در حمایت از شرکت‌های ‌دانش‌بنیان مشکلات و تبعیض‌هایی را شاهد بودیم. به همین دلیل همواره گلایه‌ ‌دانش‌بنیان‌ها در این خصوص را می‌شنیدیم.

آیین نامه‌ ارزیابی و حمایت از شرکت‌ها و موسسات ‌دانش‌بنیان که به تازگی توسط معاونت عملی، فناوری و اقتصاد ‌دانش‌بنیان ریاست جمهوری اعلام شد، نظام جدیدی را در خصوص حمایت از ‌دانش‌بنیان‌ها مطرح کرده است.

بر اساس‌آیین‌نامه مورد بحث، حمایت از هر کدام از شرکت‌های نوپا، نوآور و فناور متفاوت است. با توجه به اینکه موسسات و شرکت‌های ‌دانش‌بنیان در کدام یک از دسته بندی‌های بالا قرار می‌گیرند از سطح خاصی از حمایت‌ها بهره مند می‌شوند. به این ترتیب، مثلاً یک شرکت نوآور نمی تواند از حمایت‌هایی که شرکت فناور برخوردار می‌شود، بهره مند شود. این شرکت باید در مدت زمان خاصی خودش را به سطح بالاتر برساند تا بتواند از حمایت‌های آن سطح برخوردار شود.

مکانیسمی که در بالا توضیح دادیم، این انگیزه را برای شرکت‌ها و موسسات ‌دانش‌بنیان به وجود می‌آورد که به پله‌ بعدی ‌دانش‌بنیانی صعود کنند و از مزیت‌های آن سطح بهره ببرند. این چیزی بود که در سیستم‌های قبلی حمایت از ‌دانش‌بنیان‌ها شاهد نبودیم و حالا درآیین‌نامه‌ جدید گنجانده شده است. 

در ادامه نظرات علی نقیب، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران را در خصوص‌آیین‌نامه‌ ارزیابی و حمایت از شرکت‌ها و موسسات ‌دانش‌بنیان که به تازگی ابلاغ شده است،‌ می‌خوانید.

نقیب در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به این موضوع که دولت وظیفه دارد بستر مناسبی برای فعالیت شرکت‌های ‌دانش‌بنیان به وجود بیاورد، تصریح کرد: ‌دانش‌بنیان‌ها عمدتاً ریشه‌ هدفمند و اطلاعاتی دارند و می‌توانند به عنوان یک کارآفرین در رشد اقتصادی کشور اثرگذار باشند. 

وی در ادامه گفت: عمدتاً شرکت‌های ‌دانش‌بنیان به دلیل نبود شاخص‌های کامل و نداشتن نقدینگی و مشکلات مالی شکست‌ می‌خورند. به همین دلیل نیاز است، حمایت‌های جدی از آن‌ها را در دستور کار قرار دهیم و بستر مناسبی برای فعالیت شان به وجود بیاوریم.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: قرار دادن ‌دانش‌بنیان‌ها در سه دسته‌ نوپا، نوآور و فناور و مشخص کردن مدت زمان مشخص برای رشد این شرکت‌ها اقدام مناسبی است. اینکه شرکت‌ها بدانند در مدت زمان مشخصی مثلاً سه سال باید خود را به سطح بعدی برسانند، اتفاق مثبتی است. 

وی ادامه داد: افزایش امکانات حمایتی حاکمیت از شرکت‌های دانش‌بنیان در قانون جهش تولید دانش‌بنیان در کنار اعطای مدت زمان محدود حمایت‌ها در جهت رشد شرکت‌ها و ارتقای آن‌ها به مرحله بعدی که در نظام جدید ارزیابی ‌دانش‌بنیان‌ها پیش بینی شده است؛ اقدامی مهم در جهت تحقق رشد شرکت‌های دانش‌بنیان است و این شرکت‌ها را از سر در گمی و بلاتکلیفی در می‌آورد و نوعی نقشه‌ راه برایشان مشخص‌ می‌کند. 

نقیب خاطرنشان کرد: به طور کلی پیش بینی‌های خوبی درآیین‌نامه‌ ارزیابی شرکت‌ها و موسسات ‌دانش‌بنیان‌ها انجام شده است و اگر بتوانیم این‌آیین‌نامه را به خوبی اجرا کنیم، اتفاقات مثبتی رخ‌ می‌دهد. اینکه در این‌آیین‌نامه مسیر رشد ‌دانش‌بنیان‌ها مشخص‌ می‌شود و باید شرکت‌ها بر اساس این نقشه‌ راه مسیر رشدشان را طی کنند، در پیشرفت شرکت‌ها اثرگذار خواهد بود. 

این عضو اتاق بازرگانی تهران در خصوص ارتباط دادن شرکت‌های ‌دانش‌بنیان فناور با پیشران‌های اقتصاد ‌دانش‌بنیان کشور تصریح کرد: در تمام دنیا این طور است که حمایت از ‌دانش‌بنیان‌ها در دستور کار قرار می‌گیرد. بازارسازی برای ‌دانش‌بنیان‌ها ضروری است و باید در دستور کار دولت باشد. دولت باید تسهیلاتی برای شرکت‌های ‌دانش‌بنیان قائل شود و آن‌ها را به صنایع وصل کند. صنایع بزرگ کشور باید به این باور برسند که ‌دانش‌بنیان‌ها می‌توانند به ارتقای اقتصاد ملی کمک کنند و می‌توانیم از دستاوردهای آن‌ها بهره ببریم.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.