استاندارد های تولید و مصرف یک کالا در کشورها متفاوت است ولی تقریبا همه مردم فکر میکنند که با اتمام تارخ انقضای یک کالا دیگرنمیتوان ازآن استفاده کرد در حالیکه این موضوع درباره برخی ازکالاها صدق نمیکند.

سایه ناامن کالای تقلبی بر بازار ایران/چگونه اصالت کالا را استعلام کنیم؟

 زهرا جوانشیر-خبرنگار تحریریه جوان قدس : هجوم کالای بی کیفیت و تقلبی به بازار ایران علاوه برآسیب به جان مردم ،انگیزه فعالیت و تولید کارافرینان و فعالان عرصه تولید راهم تحت الشعاع قرار داده است.

وجود مواد غذایی خوش رنگ و لعاب در بازار ایران،توجه مردم زیادی را به خود جلب کرده است غافل از اینکه غیراز زیبایی بسته بندی نه تنها هیچ وجه تمایزی نسبت به سایر کالاهای مشابه ندارد بلکه حتی می تواند باعث به خطر افتادن سلامتی مصرف کننده شود .

 تاریخ انقضا یکی از موارد شناسنامه ای کالا است که به مصرف کننده نسبت به سلامت آن کالا اطمینان می دهد. تاریخ انقضاء محصولات غذایی به تاریخی اشاره دارد که تا آن زمان مصرف محصول غذایی درون بسته بندی بی خطر است و این مواد کیفیت خود را پس از آن تاریخ بخصوص از دست میدهد.

  استاندارد های تولید و مصرف یک کالا در کشورها متفاوت است ولی تقریبا همه مردم فکر میکنند که با اتمام تارخ انقضای یک کالا دیگرنمیتوان ازآن استفاده کرد در حالیکه این موضوع درباره برخی ازکالاها صدق نمیکند. ولی بهتر است که ریسک نکنید!

هر تاریخ درج شده ای  برروی محصولات غذایی، به معنای تاریخ انقضا نیست. بنا به ادعای سازمان یو اس دی اِی امریکا، سه تاریخچه به استثنای تاریخ انقضا روی برچسب مواد غذایی که در فروشگاه ها به فروش میرسد درج میشود.

 تاریخ مصرف  یا «بهترین زمان مصرف» نشان می دهد که چه زمانی این محصول در اوج تازگی است و مشتریان می توانند از آن استفاده نمایند اما برخی به این تاریخ به عنوان زمان فاسدشدن مواد غذایی و ناسالم بودن آن نگاه می کنند سیاری از مشتریان برای تشخیص زمان فساد محصول به برچسب «تاریخ عرضه» نگاه می کنند اما «تاریخ عرضه» تاریخی است که تولیدکننده و عرضه کننده (نه مشتریان) از طریق آن به موجودی کافی انبار پی می برد.مواد غذایی که تقریبا در آخرین روزهای «تاریخ عرضه» هستند با تخفیف قابل توجهی دوباره در بازار عرضه می شوند

تاریخ تولید به تاریخ تولید محصول در کارخانه می گویند و تاریخ بسته بندی به آخرین تاریخی که محصول در بسته بندی خود قرار می گیرد، گفته می شود هیچ یک از این تاریخ ها، تاریخ انقضا نیستند و همچنین نشان نمی دهند که غذا برای خوردن بی خطر است یا خیر.

 تغییر ،مخدوش یا پاک کردن تاریخ  انقضای کالاها ، یا تغییر بسته بندی آنها یکی از راهکارهایی است که صاحبان برخی  کارخانه ها برای ضرر نکردن  از کالاهای به فروش نرسیده خود بعد از  اتمام تاریخ انقضا یا مهلت مصرف آن بکار میگیرند. این راهکار غیر منصفانه میتواند سلامت جسمی مردم را به خطر بیاندازد. کالاهای مورد استفاده افراد اسیب پذیر جامعه مثل نوزادان یا سالمندان ، بسیار حساس هستند و گاها میتواند منجر به فوت این افراد شود.

برخی از افرادی که به صورت تخصصی دراین زمینه فعالیت می کنند. با ابزار های خاصی که دارند. می توانند در زمان کوتاهی تاریخ مصرف کالا ر ا به تاریخ دیگر تغییر دهند. و به ازای هرعدد قوطی ،شیشه و یا محصولات دیگر مبلغی را میگیرند که در مجموع بای حجم بالایی از یک محصول مبلغ بالای را بدست می اورند یعنی در واقع برایشان سود اور است وان کالاها با تاریخ های جدیدی که روی انها خورده، مشتری هایی دارند که به طور کلی خریداری میکنند و با سود بالا در شهر پخش می کنند.

سامانه 10001517 ارسال شماره 13 رقمی استاندارد کالا

برای مراجعه به سامانه استعلام پروانه های بهداشتی سازمان غذا و دارو، جهت صحت سنجی مشخصات مواد غذایی بسته بندی شده، به ادرس زیر راجعه نمایید:

http://fdacrm.ir/search.aspx

سامانه تیتک نیز از مطمئن ترین و سریع ترین مسیر استعلام اصالت کالا از این سامانه است.ttac.ir

به گفته سجاد اسماعیلی  مشاور رسانه ای سازمان غذا و دارو امکان استعلام اصالت کالا از سامانه تیتک فراهم است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.