عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به عنوان مشوق مالیاتی هدفمند برای خلق ارزش جدید در اقتصاد هم به نفع کشور، هم به نفع صنایع بزرگ و حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن این صنایع است و هم موجب پرهیز از خام فروشی و اشتغالزایی داشته و درآمد زیادی را برای کشور ایجاد می کند.

رویکرد حاکمیت در زمینه اعطاء مشوق های مالیاتی هوشمند به صنعت از خام فروشی جلوگیری خواهد کرد

مسئله اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه یکی از مهم‌ترین موضوعات حوزه حکمرانی اقتصادی و بحث‌های مرتبط با حمایت دولت از صنایع از طریق اعطای مشوق‌های مالیاتی است؛ تا پیش از این مشوق‌های مالیاتی بسته به نوع فعالیت یا مرتبط با خلق ارزش بیشتر در اقتصاد نبود و صرفا با قرارگیری در نقاط و مناطق ویژه و خاصی نسبت به اعطای معافیت مالیاتی اقدام می‌شد که همین عدم مشروط بودن مشوق‌های مالیاتی به فرآیند تولید و بهینه کردن آن، خود موجب حرکت صنایع بزرگ کشور به سمت خام‌فروشی شده است؛ در کنار آن مسئله تحریم‌های حوزه فناوری نیز مطرح بوده است که به تداوم عدم توسعه زنجیره ارزش منتهی شده است.

در این میان کشورهای توسعه یافته در دنیا به سمت اصلاح مشوق‌های مالیاتی خود به جای مشوق‌های مالیاتی مرتبط با موقعیت صنایع به سمت دخالت در حوزه توسعه زنجیره ارزش و تحقیق و توسعه صنعتی رفته است و بحثی تحت عنوان حمایت‌های مشروط به تکمیل زنجیره ارزش برای صنایع به وجود آمده است که آغاز آن از دهه ۱۹۸۰ میلادی و در کشور آمریکا بود که برای گسترش تحقیق و توسعه صنعتی، مشوق مالیاتی مشروط جدیدی به صنایع تحت عنوان اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه برای همکاری صنایع بزرگ با شرکت‌های فناور و بر پایه دانش تشکیل شد. در این نیز به تازگی در قانون جهش تولید دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۱ مشوق مالیاتی جدیدی تحت عنوان اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه شکل گرفته است که محوریت آن در زمینه جهش فناورانه صنعت و بومی‌سازی تجهیزات گلوگاهی صنعتی است که صنعت نفت و گاز نیز به دلیل حجم بالای تحریم‌ها زودتر از بقیه صنایع به سمت آن رفته است. حال در آستانه برنامه هفتم توسعه، مشکلات اجرایی نظیر کافی نبودن منابع موجود دولت برای اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در مجلس اصلاح شده است و کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه دست به تقویت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه زده است که این مشوق مالیاتی به عنوان محوری‌ترین مشوق مالیاتی و حمایتی دولت از صنایع بزرگ در برنامه هفتم توسعه شناخته می‌شود. از همین رو با آقای‌هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با قدس با اشاره به تقویت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه صنعت، گفت: به واقع ما یک سری ترکیبات صنعتی داریم که این ترکیبات در بالا دست قرار دارند، همانند متانول. این متانول می‌تواند در زنجیره قرار گرفته و از درون آن مواد دیگری همانند پلی اتیلن تولید شود. اما ما متاسفانه این مواد را صادر می‌کنیم و تقریباً این مسئله خام فروشی محسوب می‌شود.

این نماینده مجلس تاکید کرد: فعالیتی که مجلس و دولت در این زمینه با هم انجام دادند بر این اساس بود که گفتند که اگر صنایع می‌خواهند این محصولات را صادر کنند، ما عوارض صادراتی که قبلاً لحاظ‌ می‌شد را برمی‌داریم و دیگر معافیتی برای صنایع لحاظ نمی کنیم. اما اگر ترکیبات وارد زنجیره شده و در پایین دست فعالیت شود، آن وقت به میزانی که فعالیتی صورت گرفته، تخفیف مالیاتی ارائه خواهیم شد.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به لزوم مقابله با خام فروشی صنایع و پرهیز از هدررفت منابع دولتی با تکیه بر اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و اهمیتی که این مشوق مالیاتی هدفمند و هوشمند برای خلق ارزش جدید در اقتصاد اظهارنظر کرد: اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به عنوان مشوق مالیاتی هدفمند و هوشمند برای خلق ارزش جدید در اقتصاد هم به نفع کشور، هم به نفع صنایع بزرگ و حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن این صنایع است و هم موجب پرهیز از خام فروشی خواهد شد و هم  اشتغالزایی داشته و درآمد زیادی را برای کشور ایجاد می‌کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه دولت به موضوع تقویت اعتبار مالیاتی تحقیق توسعه در صنعت در برنامه هفتم توسعه گفت: این موضوع به درستی از سوی دولت در برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار گرفته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.