عملیات احداث بزرگترین نیروگاه هسته‌ای کشور در مقیاس جهانی در سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان در سیریک آغاز خواهد شد.

کلنگ‌زنی ابر نیروگاه اتمی سیریک در سفر رئیسی به هرمزگان/ افتتاح ۱۰۳۲ پروژه عمرانی، بهداشتی و زیربنایی

قدس آنلاین: استاندار هرمزگان با اعلام این خبر گفت: نیروگاه اتمی سیریک با ظرفیت ه هزار مگاوات برق در مقیاس جهانی یک مگا نیروگاه هسته‌ای است که می‌تواند مسیر توسعه و تحول سواحل مکران را دگرگون کند.

مهدی دوستی در نشست خبری که در آستانه دومین سفر دولت به استان هرمزکان برگزار شد، با بیان اینکه توجه دولت به توسعه ظرفیت ترانزیت در نوار ساحلی جنوبی، توسعه سواحل مکران و جذب سرمایه گذاری خصوصی لبیک به مطلابات و توصیه های مقام معظم رهبری برای رشد اقتصادی در این بخش از کشور بوده، افزود: علاه بر این ۲۴۳ مگاوات ظرفیت جدید در قالب بسته ارتقائ نیروگاهی از جمله در نیروگاه المهدی به تولید استان اضافه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ۱۲۴ مورد از ۱۷۰ مصوبه دور اول سفرهای استانی رئیس جمهور در این دو شال به اتمام رسیده، اضافه کرد: در دولت سیزدهم بالغ بر ۱۳۰۰ پزوژه اجرا، تکمیل و به مردم تحویل شده است.

استاندار هرمزگان تزریق ۳۳ همت اعتبار در بخش ترانزیت و راه را از اقدمات صورت گرفته در دولت سیزدهم و سفر اول رئیس جمهور عنوان کرد و خاطرنشان کرد: هفته ای ۱۰ پروژه در این دولت تکمیل و به بهره برداری رسیده که این رقم جدا از پروژه های شهرداری ها و پرژه‌هایی است که از محل منابع داخلی دستگاه ها اجرا شده است.

وی با اشاره به تأکید بودت بر اقتصاد دریا پابه در استانهای ساحلی، گفت: در سفر دوم درئی جمهور، فاز سوم بندر شهید رجایی که ظرفیت را تا ۱۱۰۰ "تی‌ای‌یو" افزایش خواهد داد و برنامه اجرایی توسعه بندر خمیر تکمیل و به بهره برداری می‌رسد و پروژه توسعه بنادر سیریک، بوموسی بخشی از بندر پارسیان تحویل داده خواهد شد.

مهدی دوستی تصریح کرد: طرح توسعه بندر جاسک و کوه سر هم در دستور کار قرار دارد و با قدرت پیگیری می‌شود.

استاندار هرمزگان با اشاره به پروژه های آبزی پروری با توجه به ظرفیت این منطقه از بهره‌برداری از پروژه های آبزی پروری در قبس به میزان  ۶ هزار و ۱۰۰ تن، ۵ هزار زیستگاه مصنوعی ابزیان و  هزار و ۴۰۰ هکتار مزرعه میگو پروری خبر داد و گفت: تاکید ما در استان بر بهبود محیط اقتصادی بوده و بنا بر گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، هرمزگان استان اول در سرمایه گذاری است.

وی با اشاره به انیکه هرمزگان متاسفانه رتبه یک بیکاری و شاخص فلاکت را داشته، گفت: با اقدامات دولت سیزدهم و با مصوبات سفر اول رئیس جمهور، این استان توانسته ۸ پله عود را تجربه کندکه بات وجه به رقابت سنگین استانها کار دشواری بوده. ما همچنین توانیته ایم رکورد بیشترین ایجاد شغل را در کشور کسب کنیم.

استاندار هرمزگان همچنین بااشاره به اینکه ما رتبه یک جذب سرمایه گذاری صنعتی را داشته‌ایم، اظهار داشت: در این دولت به هر استان تکلیفی در زمینه تحقق رشد اقتصادی داده شده بود و سهم ما ۶.۵ درصد بود که توانستیم با تحقق رشد ۵.۸ تواست در میان استان‌ها رتبه اول را کسب کند.

دوستی گفت: اولویت ما در استان آب و آموزش بود که در اولی رشد بیش از ۸۰ درصدی آب‌شیرین‌کن‌ها در این دولت را شاهد هستیم. ۱۵۶ روستا و ۵ شهر در سفر رئیس‌جمهور به استان، مشکل آبرسانی‌شان حل می‌شود. در امر آموزش هم رتبه اول مهارت‌آموزی در کشور را به دست آوردیم.

وی یادآور شد: ۲۸ هنرستان جوان در استان تأسیس شد تا مهارت‌های مرتبط با نیاز استان در آنجا فراگیری شود. در بخش آموزش مهارت‌های مربوط به حوزه فولاد، پالایش، معدن، آبزی‌پروری و نیازهای فرهنگی در آن هنرستان‌ها در نظر گرفته شده است.

دوستی اظهار کرد: دانشکده علوم پزشکی شرق و غرب امسال برای اولین‌بار دانشجو گرفته است. ساخت دانشکده دندانپزشکی پیشرفت ۸۰ درصدی داشته است. دانشکده شیمی و متالوژی هم در دست کار است تا عملیات اجرایی آن انجام شود.

استاندار هرمزگان با بیان اینکه همزمان با توسعه صنعتی به محیط زیست توجه داریم، تاکید کرد: سال گذشته بیش از ۲ میلیون درخت کاشت شده و سال آینده کاشت ۶.۵ میلیون درخت را در دستور کار داریم و امسال هم تا کنون ۳.۵ میلیون درخت کاشته شده است. فاضلاب بندرعباس که از دغدغه‌های اصلی مردم بوده در این دولت آغاز شده است و ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان قرارداد در این بخش بسته شده و این بدون یک ریال بودجه دولتی بوده است.

وی یادآور شد: فاضلاب بندرعباس در روندی که دارد به شکل مرتب در مسیر پیشرفت حرکت می‌کند و هرچند بخشی از این پروژه از زمان‌بندی عقب است اما اقدامات برای انجام تکالیف دولت در این زمینه اجرایی می‌شود.

دوستی یادآور شد: ۶۰۰ واحد احیا رتبه اول در بنگاه‌های احیایی را داشتیم. تسهیلات بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان محقق شد که حدود ۱۰۱ درصد جذب تسهیلات را نشان می‌دهد و در این بخش هم استان رتبه اول را کسب کرده است. همه این اقدامات انجام شده در استان به دلیل جذب همین تسهیلات صورت گرفته است.

بهرهبرداری از ۱۰۳۲ پروژه در سفر رئیسی به هرمزگان

استاندار هرمزگان با بیان اینکه ۱۰۳۲ پروژه به ارزش ۱۰۵ همت در سفر رئیس‌جمهوری به استان به بهره‌برداری می‌رسد. ، تأکید کرد: در این سفر ۱۴ هزار واحد مسکن تحویل مردم می‌شود که در مجموع از ابتدای دولت میزان واحدهای مسکونی تحویل‌شده را به بیش از ۲۰ هزار واحد ارتقاء می‌دهد. تکلیف ما در استان در چهار سال ۶۶ هزار واحد مسکونی است که اکنون در وضعیت مناسبی از این جهت قرار داریم.

هوشمند سازی ۳۰۰ کلاس درس

دوستی افزود: در حوزه راه هم غیر از پل و ابنیه فنی ۸۰۰ کلیومتر راه را افتتاح می‌کنیم که هم بهسازی، هم روکش و هم احداث را شامل می‌شود. در حوزه درمان دو بیمارستان ۱۱۲ تخت‌خوابی کودکان بندرعباس که در همین دو سال اخیر آغاز شده و اکنون به بهره‌برداری می‌رسد.

وی گفت: بیمارستان فارابی بستک که ۸۷ تخت‌خوابی است. علاوه بر آن خانه‌های بهداشت و درمانگاه‌ها هم در این سفر افتتاح و تحویل خواهد شد. ۱۳۶ پروژه ورزشی هم تحویل می‌شود. از جمله پروژه ورزشگاه میناب را خواهیم داشت.

استاندار هرمزگان یادآور شد: ۸۰۰ کلاس درس نیز افتتاح می‌شود. دو پروژه بزرگ یکی خط سیریک میناب را به  بهره‌برداری می‌رسانیم و ۲.۵ همت هم پروژه گازرسانی به مناطق استان را داریم. در حوزه آب‌رسانی هم ۱۵۶ روستا و ۵ شهر که از نعمت آب آشامیدنی پایدار بهره‌مند شدند را تحویل‌هی خواهیم کرد. در این سفر ۵ آب‌شیرین‌کن جدید را به استان اضافه می‌شود. در حوزه برق افزوده شدن ۹ پست برق و هزار کیلومتر تعویض کابل را نهایی می‌کنیم.

دوستی با بیان اینکه نیروگاه اتمی سیریک که در چهار فاز است عملیات اجرایی آن در این سفر آغاز می‌شود، تاکید کرد: نیروگاه ۵ هزار مگاواتی و در کلاس جهانی است که در سرنوشت توسعه مکران اهمیت دارد. ۸ میلیارد دلار ارزش پروژه‌هایی است که در بخش نفت و میعانات و صنعت آغاز می‌شود.

وی گفت: جزایر سه‌گانه خلیج فارس و دیگر جزایر خلیج فارس در این دولت به فیبر نوری مجهز شدند. حدود ۷۴۰ میلیارد تومان پروژه‌های بخش مخابرات و ارتباطات است که به بهره‌برداری می‌رسد.

استاندار هرمزگان با اشاره به آغاز عملیات اجرایی بزرگ در استان به ارزش ۴۰ هزار میلیارد تومان، اظهار کرد: در این بخش طرح‌های بزرگ بندری مثل توسعه بندر لنگه و زیرساخت‌های گردشگری دریایی و مهم‌تر از همه طرح توسعه پسکرانه بندر شهید رجایی را داریم که عملیات اجرایی سه بخش از این پسکرانه انجام می‌شود.

احداث ۷ شهرک صنعتی جدید

دوستی همچنین با بیان اینکه چهار پروژه بزرگ نفتی از پروژه‌های اصلی این سفر است، یادآور شد: این غیر از پروژه ۳۰۰ میلیون یورویی در جاسک است. بسته صنعت از مهمترین بسته‌های ماست و در این سفر هفت شهرک صنعتی جدید به بهره‌برداری می‌رسند که همگی در مناطق فاقد شهرک صنعتی ایجاد شده است. همزمان ۲۸ کارخانه و کارگاه صنعتی افتتاح می‌شوند که حجم بالایی از اشتغال‌زایی را دربردارد.

استاندار هرمزگان با اشاره به تمایل کشورهای حوزه آسیای میانهو قفقاز و کشورهای حوزه اکو برای حضور در سوالح مکران و آرزوی دیرینه کشور برای تحقق این اتصال و دسیابی ه مزایای اقتصادی و سیاسی ان، گفت: در گذشته به دلیل کمبود زمین این ماکان به شکل کامل وجود نداشت که با اجرای طرح توسعه پسکرانه بندر شهید رجایی این مهم میسر شده و با احداث پل و اتصال جزیره قشم به سرزمین اصلی این این امر به شکل کارامد تری اجرایی خواهد شد.

ی پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.