عضو کمیسیون برنامه و بودجه: در روش تعرفه گذاری پلکانی پرمصرف ها قرار نیست به کسی ظلمی شود. فقط مصارف خارج از الگوی بهینه مشمول یارانه نمی شود. در عوض، کسانی که در چارچوب الگو از گاز استفاده می کنند، تشویق می شوند. این رویکرد یارانه های انرژی را عادلانه خواهد کرد.

در تعرفه گذاری پلکانی قرار نیست به کسی ظلم شود فقط مصارف خارج از الگوی بهینه مشمول یارانه نمی‌شود

ضرری که قطع انرژی مورد نیاز صنایع به اقتصاد کشور می زند، غیر قابل جبران است. به عقیده ی برخی، پرمصرف های گاز باید هزینه ی این خسارت را بپردازند. امروزه انرژی تبدیل به یکی از کالاهای استراتژیک در سراسر جهان شده است. به گونه ای که مدیریت مصرف آن از اهمیت زیادی برخوردا است و هدررفت آن در هیچ جای جهان پذیرفتنی نیست.

در حال حاضر، هزینه ی تولید گاز مصرفی نیز از مصرف کنندگان دریافت نمی شود. شاید به همین دلیل است که مشترکان پرمصرف که جزو طبقات مرفه جامعه هستند، دلیلی برای مدیریت مصرف خود نمی بینند و مصرفی 5 برابر مشترکان کم مصرف را به ثبت می رسانند.

آمارها نشان می دهد که مشترکان پرمصرف اغلب جزو طبقات مرفه جامعه هستند. این مشترکان با سوءمصرف گاز طبیعی به کسری تراز آن در ماه های سرد سال دامن می زنند و قطع گاز صنایع را موجب می شوند.

با توجه به واقعیاتی که در بالا به آن ها اشاره شد، بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که تعرفه گذاری پلکانی گاز، معقول ترین روش برای تعیین هزینه ی قبوض مشترکان است. به نحوی که پرمصرف ها هزینه ی واقعی گاز را بپردازند و کسانی که در چارچوب الگو از گاز استفاده می کنند، از یارانه ی انرژی بهره ببرند. به این ترتیب، از اعطای یارانه به پرمصرف ها اجتناب می شود و خوش مصرف ها تشویق می شوند.

نظرات جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس را در ادامه می خوانید.

قادری ضمن اشاره به این موضوع که تعرفه گذاری پلکانی گاز یکی از معقول ترین روش ها برای تعیین هزینه ی قبوض مشترکان است و عدالت اجتماعی را در تخصیص یارانه ها پیش می برد، تصریح کرد: مردم بدانند که مصارف داخل الگو مشمول اضافه پرداخت نمی شود. کسانی که در چارچوب الگوی مصرف به استفاده از گاز مبادرت می کنند، نگرانی ای از بابت قبوض خود نداشته باشند.

وی ادامه داد: در تعرفه گذاری پلکانی گاز، تعرفه ها به صورت پلکانی به ازای اضافه مصرف بالا می رود. در این روش، دولت به کسانی که مصارف معقول دارند، یارانه پرداخت می کند و این مشترکان گاز را با قیمت های قبل در اختیار خواهند داشت.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: حتی کسانی که مصارف پایینی دارند، مشمول مشوق و تخفیف در قبوض می شوند. هدف این است که خوش مصرف ها مشوق دریافت کنند و بدمصرف ها هزینه ی گاز خود را به صورت واقعی و آزاد بپردازند.

قادری گفت: قرار نیست قیمت گاز افزایش پیدا کند. بلکه کسانی که مصارف معقول دارند، همچنان از گاز با قیمت یارانه ای بهره می برند. اما دولت وظیفه ای برای پرداخت یارانه به مصارف غیرضرور ندارد. فلسفه ی پرداخت یارانه توسط دولت، کمک به اقشار ضعیف جامعه است. بنابراین، دلیلی ندارد به کسانی که مصارف نامتعارف و لاکچری دارند، یارانه بدهیم. این مشترکان باید هزینه ی گاز مصرفی خود را بپردازند.

وی ادامه داد: روش تعرفه گذاری پلکانی در تمامی حوزه های انرژی مانند برق، آب و گاز قابل اعمال است و روش منطقی ای محسوب می شود. کشورهای مختلف از این روش استفاده کرده اند و توانسته اند به مدیریت مصرف بپردازند. اجرای تعرفه گذاری پلکانی گاز در کشور ما نیز نتایج خوبی داشته است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: در روش تعرفه گذاری پلکانی پرمصرف ها قرار نیست به کسی ظلمی شود. فقط مصارف غیرضرور و خارج از الگوی بهینه مشمول یارانه نمی شود. در عوض، کسانی که در چارچوب الگو از گاز استفاده می کنند، تشویق می شوند. این رویکرد علاوه بر اینکه یارانه های انرژی را عادلانه خواهد کرد؛ سبب خواهد شد که با بهینه سازی مصرف در بخش خانگی، گاز صنایع و بخش مولد اقتصاد نیز قطع نخواهد شد

قادری گفت: شاید برخی با خودشان فکر کنند که ما صاحب منابع عظیم نفت و گاز هستیم و اصلاً ضرورتی ندارد که بهینه سازی مصرف داشته باشیم. اما این تفکر غلطی است که باید اصلاح شود. استخراج منابع نفت و گاز و رساندن این حامل های انرژی به دست مشترکان، هزینه ی بالایی دارد. بنابراین، مصرف نادرست به معنای دور ریختن منابع مالی کشور و دامن زدن به مشکلات است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.