سخنگوی دست گاه قضا از ۴۳۰ گزارش تخلفات انتخاباتی که عمدتا در قالب تبلیغات زودهنگام انتخاباتی بوده‌اند به دادستانی‌های کشور خبر داد و گفت: در این قالب ۴۲۵ تذکر هشدار و انذار به افراد حقیقی و حقوقی به‌خاطر تبلیغات زودهنگام به نحو غیر متعارف و سایر تخلفات داده شده است.

اعلان قرمز برای مالک کورش کمپانی/گزارش ۴۳۰ تخلف انتخاباتی به دادستان/ عدم شمول جرم انگاری استفاده از فیلتر شکن برای مردم

قدس آنلاین: مسعود ستایشی در نشست خبری امروز خود که در محل سازمان ثبت اسنادو املاک کشور و مشترک با رئیس این سازمان برگزار شد درباره آخرین وضعیت پرونده نیشکر هفت تپه و اینکه امید اسدبیگی محکوم این پرونده در زندان است، گفت: براساس دادنامه صادره پرونده در محکمه صالح به اتهامات مقید از جمله اخلال در نظام ارزی کشور رسیدگی شد و فرد مورد بحث به ۲۰ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق همچنین محرومیت دائم از مشاغل دولتی و ۲۲۶ میلیارد تومان جزای نقدی و ضبط اموال محکوم شده است.

وی ادامه داد: نامبرده از تاریخ ۲۵ مهر سال ۱۴۰۰ به زندان معرفی شده و در این مدت هم از هیچ ارفاق قانونی از جمله مرخصی استفاده نکرده و به خارج از زندان هم اعزام نشده است.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال دیگری در مورد آخرین وضعیت پرونده کثیرالشاکی رمز ارز دریک هم با اشاره به سه مرحله صدور  کیفرخواست قانونی برای متهمان این چرونده، گفت:  پرونده به دادگاه صالح انقلاب اسلامی تهران ارسال شد و اتهام در این پرونده اخلال عمده در نظام اقتصادی از طریق کلاهبرداری است که در مرحله تحقیقات در دادسرا ۴۸ میلیارد تومان برای ۴۰۸ مالباخته وصول شد همچنین در مجموع ۱۲۰ میلیارد تومان از اموال متهم اصلی این پرونده هم توقیف شده است و ۶ فقره کیفرخواست صادر شده است.

لایحه جامع رمزارزها در دست تدوین است

وی اظهار داشت: متهم اصلی پرونده با فرار وثیقه متناسب اکنون آزاد شده است و پرونده اکنون در مرحله رسیدگی در دادگاه قرار دارد و در بهمن امسال هم آخرین دفاع متهمان دریافت شد و آماده انشای رأی است که پس از صدور رأی در حدود مقررات قانونی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

ستایشی در خصوص خلا قانونی در حوزه رمز ارزها و جرایم مربوط به آن هم با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی طرحی در این زمینه تهیه کرده بود که به دلیل دارا بودن ماهیت قضایی مطابق قانون برای بررسی به قوه قضاییه ارسال شد و همکارانم در معاونت حقوقی و امور مجلس اعلام کردند که اشکالات متعددی در این لایحه وجود دارد، گفت:  اکنون معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه در حال تدوین یک لایحه قضایی جامع است و در این لایحه مالکیت حقوقی و نحوه مالکیت و جرم انگاری در این زمینه مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: در سال آتی یک لایحه جامع با دریافت نظر از دستگاه‌های ذی مدخل تهیه خواهد شد.

جرم انگاری استفاده از فیلتر شکن شامل کاربران عادی نیست

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین در خصوص موضع این قوه در باره مصوبه اخیر شورایعالی فضای مجازی برای جرم انگاری استفاده از فیلتر شکن در حالی که اکثریت قریب به اتفاق کاربران از این ابزار استفاده می‌کنند، گفت: ابهام هایی در این زمینه با مصوبه شورای مذکور بوجود آمده بود اما با توضیحاتی که دبیر شورای عالی فضای مجازی ارائه داد و با استناد به اظهارات ایشان که گفته اند این مصوبه متوجه عموم مردم و کاربران عادی نیست ابهام برطرف شده است. 

ستایشی افزود: مصوبه مذکور متوجه دستگاه هایی است که نامشان در صدر مصوبه ذکر شده و دستگاه های تنظیم‌گر  و ارائه دهنده خدمات ملزم شده اند تا دسترسی مردم به سکوهای خدماتی پر مخاطب را در چارچوب قوانین جاریه و با سازوکارهای جدید فراهم کنند.

برخورد قاطع با هک کنندگان قوه قضائیه صورت می‌گیرد

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره صحت و سقم هک شدن سکوی قوه قضائیه هم اظهار داشت: در موضوع ادعای هک و دسترسی به حریم خصوصی اعلام می‌کنیم این افراد به شدت و قاطعیت مورد تعقیب و موشکافی امنیتی و فناورانه قرار دارند و در موعدی که اقتضای اطلاع رسانی دارد، اطلاع رسانی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: ما نسبت به موضوع بسیار پیچیده مطرح شده حساس هستیم و توجه داریم و به راحتی و سادگی از آن عبور نمی‌کنیم و با قاطعیت آن را تا حصول نتیجه پیگیری می‌کنیم.

وی درباره اطلاعات ارائه شده گفت: مخدوش بودن، جعلی بودن و غیرواقعی بودن اطلاعات مطرح است و ضمن خلاف واقع بودن و واجد جعل بودن اطلاعات، بارها این موارد به صورت کامل پیش از این مطرح و قوه قضاییه درباره آنها توضیح داده است.

ستایشی با اشاره به تعجیل و شتابزدگی زایدالوصف انتشاردهندگان اطلاعات مخدوش گفت: این موضوع زمانی مطرح شد که پیروزی قضایی، اقتصادی، امنیتی یک پرونده (بابک زنجانی) مطرح شده بود تا کام مردم را تلخ کنند.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: به نظر می‌رسد طراحان این سناریو درصدد بودند تا فضای روانی و افکار عمومی در پی موفقیت یک پرونده اقتصادی مهم که طی یک دهه مطرح شده است، را به کام مردم تلخ کنند.

صدور اعلان قرمز برای مالک کوروش کمپانی

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه قوه قضاییه چه اقداماتی برای بازگرداندن مالک کوروش کمپانی انجام داده است، گفت: مطابق پیگیری های ناحیه ۵ دادسرای انقلاب تهران، اقدامات خوبی انجام شده است و این پرونده ابتدا در دادسرای ویژه اقتصادی مطرح بود که بعد به دادسرای ناحیه ۵ ارجاع شد.

وی ادامه داد: ۲۹ بهمن امسال از طریق پلیس اینترپل اعلان قرمز  و جلب مالک شرکت صادر شده است البته پیش از این هم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اعلام کرد که این شرکت تحت این عنوان به ثبت نرسیده و با عنوان دیگری ثبت شده که اطلاع رسانی شد.

ستایشی تاکید کرد: قوه قضاییه به صورت ویژه نهایت اهتمام خود را برای بازگرداندن اموال مال‌باختگان به‌کار خواهد بست.

وی اضافه کرد: اکنون این پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است و ۱۵۰۰ شاکی تاکنون شکایت خود را تسلیم کردند و روند تقدیم شکایت ادامه دارد.

هشدار درباره پانزی پایو

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال دیگری در مورد شبکه بین‌المللی پانزی پایو با وعده پرداخت سود مالی ۶۰ درصدی و احتمال وقوع یک کلاهبرداری کلان دیگر هم با بیان اینکه تا کنون سابقه و پرونده‌ای و گزارشی در مورد این شبکه  به دست من نرسیده است، گفت با این حال به صاحبان سرمایه هشدار می‌دهیم که مراقبت کنند تا مورد سوءاستفاده قرار نگیرند.

بازگشت هدایتی به زندان

وی در خصوص وضعیت حسن هدایتی از محکومان مالی کلان هم اظهار داشت: طبق حکم دادگاه محکومیت هدایتی دایر بر حبس، شلاق تعزیری و رد مال و انفصال از خدمت بوده که بخش زیادی از محکومیت مالی و رد مال انجام شده است. در ایام مرخصی تلاش کرده تا رد مال را صورت دهد. هم اکنون هم محکومیت خود را می‌گذراند و در زندان است.

۴۳۰ تخلف انتخاباتی، جرمی هنوز گزارش نشده

سخنگوی عدلیه درباره قدامات اینر قوه در راستای مسئولیت‌های انتخاباتی‌اش هم با اشاره به تکالیف ماده ۱۷ قانون انتخابات برای قوه قضائیه و برگزاری نشست شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم این قوه، در ۱۲ مرداد  امسال با دستور پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی و ابلاغ تصمیمات ان به مراجع ذیربط، گفت: 

دومین اقدام، مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی رئیس قوه برای پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی از شهریور امسال ستادهای پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی در سه سطح شهرستانی، استانی و ملی با مشخص شدن ترکیب اعضا و شرح وظایف مشخص فعالیت خود را آغاز کردند و در طول پنج ماه گذشته ستاد مرکز در سطح ملی با برگزاری هفت جلسه، تصمیماتی را با ۴۵ مصوبه و ۹۰ بند دستورالعمل خاص انتخابات اتخاذ کردند.

وی تصریح کرد: در ستادهای یاد شده با بهره گیری و تمرکز بر راهبرد ستادها، توجیه هشدار و انذار به موقع و تشریح و تبیین مفاد قانون و جرایم و مجازات‌های لازم برای جرایم احتمالی نامزدها، افراد حقیقی و حقوقی و احزاب و تشکل‌های سیاسی با این اقدام جلوگیری ویژه به عمل خواهد آمد. 

ستایشی اظهار داشت: تاکنون ۴۳۰ گزارش تخلفات انتخاباتی در قالب تبلیغات زودهنگام انتخاباتی که جزو تخلفات است به روسای دادگستری‌های استان‌ها فرستاده شده و حسب مورد به دادستان‌های مراکز استان‌ها گزارش شده و از آن طریق ۴۲۵ تذکر هشدار و انذار به افراد حقیقی و حقوقی به‌خاطر تبلیغات زودهنگام به نحو غیر متعارف و سایر تخلفات برای پیشگیری از ادامه این رفتارها داده شده اما گزارشی از انجام جرم انتخاباتی به ستاد مرکزی فرستاده نشده و پرونده‌ای نیز تشکیل نشده است. 

انتهای پیام/

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.