یازدهم اسفند ماه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در سراسر کشور با حضور پرشور مردم پای صندوق‌های رای برگزار شد.

بررسی میزان مشارکت مردم در انتخابات/ یک"نه" بزرگ مردم به تحریم انتخابات

در ابتدای سال ۱۴۰۲ مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی به نکاتی در مورد انتخابات اشاره‌های داشتند و از مردم دعوت کرده بودند تا در انتخابات حضور پرشور داشته باشند: حضور پرشور مردم در انتخابات وحدت ملی و انگیزه ملت ایران برای حضور در صحنه را نشان می‌دهد، انگیزه ملت قدرت ملی را به وجود می‌آورد.

نمایندگان منتخب قدردان این مردم باشند و به سمت اصلاح امور بروند

موسی‌الرضا حاجی بگلو، عضو شورای شهر مشهد در گفتگو با تحریریه جوان قدس در مورد میزان مشارکت مردم مشهد و افزایش مشارکت این شهر در انتخبات نسبت به گذشته گفت: الحمد الله با توجه به اینکه مقام معظم رهبری از اوایل سال تاکید داشتن که این انتخابات را جدی و مهمتر از سایر انتخابات‌ها مدنظر قرار بدن و مردم را  تشویق به حضور حد اکثری و مشارکت داشته باشند، چرا؟ چون دشمنان نظام و انقلاب اسلامی به دنبال نابودی مردم بودند و یکی از  جاهایی را که کلید کرده بودند و مدنظر گرفته بودند که به هر طریقی شده نظام را زیر سوال ببرند این انتخابات بود که هم در مجلس شورای اسلامی و هم جلس خبرگان رهبری که مشارکت را کاهش بدهند که الحمد الله مردم به فرمان مقام معظم رهبری لبیک گفتند و حقا و انصافا مسولین برگزاری انتخابات چه هیئت شورای نگهبان و چه هیئت اجرایی و سایر مسولین که نقش داشتند در برگزاری با شکوه انتخابات باید تقدیر و تشکر کرد که این اتفاق خیلی پر شور را رقم زدند، و انشاالله که برای دروه‌های بعدی بازهم نسبت به این دوره مشارکت مردم را افزایش بدهیم یعنی هر دوره به سمتی برویم که مشارکت بیشتر بشود.

حاجی بگلو همچنان افزود: قطعا انتخابات مجلس علاوه بر اینکه مشارکت مد نظر بود انتخاب اصلح هم باید شکل می‌گرفت، که انتخاب اصلح را مردم تشخیص دادند و افرادی را که انتخاب کرده اند از نگاهشان اصلح بوده که آنها انتخاب شدند.

این عضو شورای شهر مشهد در مورد جدی ترین خواسته مردم از مجلس جدید  گفت: مردم پای کار هستند و همچنین مسولین، ببینید  در بد ترین شرایط اقتصادی کشور که قرار داریم، تحریم‌های ظالمانه کشورهای که دم از حقوق بشر و دموکراسی می‌زنند، این فشار اقتصادی بر مردم وجود دارد ولی علارغم همه این حرف‌ها مردم لبیک می‌گویند به نظام و انقلاب و به رهبر خودشان چون کشور خود را دوست دارند لذا مردم انتظار دارند که نمایندگان واقعا مطالبه‌گران واقعی و به حق مردم باشند در مجلس شورای اسلامی، و بتوانند که خواسته‌های مردمی را محقق کنند و به سمت یک اقتصاد نو پویا و جدید بروند و از شرایط فعلی که قرار گفتیم خارج بشویم و قوانین و مقرارت خوبی را وضع کنند، قوانینی که در گذشته مورد اشکال بوده آنها را هم اصلاح کنند، یعنی مردم با این نگاه اند و باید نظارت جدی این نمایندگان منتخب در دولت داشته باشند تا بتوانند به مردم پاسخگویی خوبی داشته باشند.

او همچنان در مورد میزان مشارکت کل کشور در انتخابات گفت: میزان مشارکت نسبت به دروه گذشته خیلی بهتر بود علارغم اینکه می‌شد مشارکت بیشتر از این هم داشته باشیم و بخاطر شرایط آب و هوایی و برودتی که در استان خراسان رضوی و سایر استان‌های کشور هم شکل گرفته بود این باعث شد که مشارکت به این دلیل کاهش داشته باشد، ولی نسبت به سنوات گذشته افزایش داشتیم، خدا را شاکر هستیم که مردم اینقدر محبت دارند و همیشه پای نظام و انقلاب بودند و با این حرکت خودجوش و حضور گسترده‌ای که در پای صندوق‌های رای داشتند یک بار دیگر لبیک به فرمان مقام معظم رهبری گفتند، دل رهبر را شاد کردند و دل کشور واقعا روشن شد و انشاالله این نمایندگان منتخب قدر دان این مردم باشند وبه سمت اصلاح امور بروند و اتفاقات خوبی را برای کشور رقم بزنند.

مردم یک "نه" بزرگ به تحریم انتخابات گفتند

سید ناصر نعمتی، روابط عمومی استانداری خراسان رضوی در پاسخ به خبرنگار تحریریه جوان قدس درابطه به میزان اشتراک مردم در انتخابات و خواسته‌های جدی مردم از مجلس جدید گفت: در این دوره مجموعه رسانه‌های معاند و گروه‌های که علیه جمهوری اسلامی فعالیت می‌کردند در یک فضای خیلی جدی به دنبال تحریم انتخابات بودند و این نشان دهنده این است که مردم یک"نه" بزرگ به تحریم انتخابات گفتند و تحریم انتخابات در واقع جریانش شکست خورد.

نعمتی همچنان افزود: ما افزایش مشارکت شهر مشهد و رتبه برتر شهرستان مشهد میان سایر کلان شهرهای کشور در حوزه مشارکت خودش یک پیام مهم در این زمینه است. و بر اساس نتایجی که در استان خراسان رضوی گرفتیم، بخشی از نماینده‌های مجلس تغیر کرده و اینتغیر خودش نشانه ایناست که فضای نمایندگی مجلس باید یک فضای متفاوت نسبت به دوره‌های قبل باشد، طبیعتا مردم به دنبال تغیر بودندکه چنین نتیایجی را رقم زدند و امیدوار هستیم که خواسته‌های مردم، همانطور که شعارهای جدید و آدم‌های جدید با برنامه‌های وارد مجلس می‌شوند به نحو شایسته‌ای انشاالله محقق شود.

روابط عمومی استانداری خراسان رضوی گفت: مردم به مسولین نگاه می‌کنند و قطعا دارند رصد می‌کنند فعالیت‌های مسولین را هر نقطه‌ای از کشور که مسولین جدی پای کار باشند مردم همای کار خواهند آمد. میزان مشارکت مردم وابسته به این است که نگاهی که مسولین نسبت به مردم دارند و خدماتی انجام می‌دهند، این برای مردم قطعا دلگرمی ایجاد می‌کند، مردم وقتی دلگرم باشند پای کار هستند جدیتر توجه دارند، جا دارد تشکر کنم از مردم و مسولین که پای کار بودند و با هم این اتفاق را رقم زدند به نظرم این انتخابات تلاش اول مردم و بعد مسولینی هست که فضای عمومی را توانستند در جامعه زنده نگهدارند.

نعمتی در پایان افزود: عده‌ای هم گلایه‌های دارند و سعی کردند با روش خودشان این گلایه‌ها را برسانند و چه کسانی که در انتخابات کردند و چه کسانی که شرکت نکردند همه محق هستند برای ابراز و اظهار نظر و امیدوار هستم که صداها و حرف‌های مردم شنیده شود.

 مشارکت ۴۷.۴ درصدی مردم خراسان رضوی در انتخابات

یعقوبعلی نظری ظهر شنبه ۱۲ اسفند در استودیویی انتخاباتی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: دشمن بیش از یکسال برای انتخابات این نظام و مرز و بوم طراحی و برنامه ریزی کرده بود تا نشان دهد مردم شرکت نخواهند کرد و به حداقل اکتفا می‌کنند.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: علیرغم تقابل رسانه و عملیات رسانه‌ای دشمن شاهد حضور گسترده مردم در صحنه سیاسی بودیم و نمایندگان مجلس خود را انتخاب کردند.

وی با اشاره به اینکه در سراسر کشور امنیتی کامل و سلامت برقرار بود، افزود: مشارکت خوبی را برخلاف برنامه‌ها، نیت و خواست دشمنان قائل بودیم.

نظری با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات با حضور ۴۷.۴ در سطح حوزه انتخابیه خراسان رضوی رقم خورد، افزود: علیرغم این هجمه گسترده مردم با هوشیاری و دقت انتخاب کردند و امیدواریم مجلسی کارآمد، مؤثر و منطقی پیش رو خواهیم داشت.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه در خصوص مشارکت در انتخابات، استان خراسان رضوی در بین استان‌های هم تراز رتبه نخست را دارد، افزود: ما به خاطر این حضور احساس سر بلندی می‌کنیم.

در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ با رای‌گیری در ۱۲۱۸ حوزه انتخابیه اصلی و فرع در سراسر ایران برگزار شد. در دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی ۵۹ هزار شعبه اخذ رأی وجود داشت که ۴۴ هزار شعبه ثابت و ۱۵ هزار سیار بود. ۳۵ هزار شعبه شهری و ۲۴ هزار روستایی بود.

بنابر آمار ۶۱ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۹۸ نفر می‌توانستند در انتخابات ۱۴۰۲ شرکت کنند که از این تعداد ۳۰ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۱۳۳ نفر مرد و ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۶۵ نفر زن بودند.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.