مراسم هشتمین سالگرد ارتحال یار صادق انقلاب و تولیت فقید آستان قدس رضوی مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی در تالار قدس کتابخانه حرم مطهر رضوی برگزار شد.

در مسیر اعتلای نام امامت

مراسم هشتمین سالگرد ارتحال یار صادق انقلاب و تولیت فقید آستان قدس رضوی مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی در تالار قدس کتابخانه حرم مطهر رضوی برگزار شد.

در این مراسم، پیام تصویری آیت‌الله‌ جوادی آملی به مناسبت هشتمین سالگرد ارتحال آیت‌الله واعظ طبسی به حاضران در مراسم ارائه شد. آیت‌الله‌ جوادی آملی در این پیام با اشاره به ابعاد و شاخصه‌های مدیریت از دیدگاه قرآن؛ طهارت و پاکدستی، علم و عمل، مدیریت و امانت‌داری و از همه مهم‌تر ولایتمداری را از خصوصیات مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی دانست و خاطرنشان کرد: مدیریت مجموعه‌ای وابسته به حضرت رضا(ع) و دستگاه اهل‌بیت(ع) با دیگر مدیریت‌های اجرایی تفاوت دارد و شخصی می‌تواند مدیریت چنین مجموعه‌ای را عهده‌دار شود که علاوه بر شناخت صحیح از مسئولیت، ولایتمدار و ولایت‌پذیر باشد و مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی نیز این‌گونه فردی بود.

آیت‌الله‌ جوادی آملی در بخش دیگری از پیام خود با اشاره به خدمات علمی مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی به حوزه‌های علمیه، وی را فردی در مسیر اعتلای نام امامت معرفی کرد.

در ادامه مراسم، پیام آیت‌الله جعفر سجانی خطاب به این مراسم توسط فرزند ایشان قرائت شد.

ایشان در پیام خود، از مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی به عنوان فردی نام برد که شب و روز خود را برای رفع مشکلات و کاستی‌ها گذاشت و تلاش‌های وی به اندازه‌ای بود که در قالب گفتار نمی‌گنجد. وی از حمایت تولیت فقید آستان قدس رضوی از حوزه‌های علمیه، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی ایشان ازجمله تجدید بنا و تأسیس کتابخانه‌ها، تأسیس دانشگاه‌های علوم اسلامی رضوی و امام رضا(ع)، ایجاد بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و... به عنوان بخش دیگری از فعالیت‌ها و اقدامات آیت‌الله واعظ طبسی نام برد و از خداوند متعال علو درجات را برای ایشان مسئلت کرد.

زهد و ساده‌زیستی آیت‌الله طبسی یک الگو برای مسئولان کشور است

تولیت آستان قدس رضوی، صبح شنبه در مراسم بزرگداشت هشتمین سالگرد ارتحال آیت‌الله عباس واعظ طبسی، تولیت فقید آستان قدس رضوی، زهد و ساده‌زیستی آیت‌الله طبسی را یک الگو برای مسئولان کشور دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی، آیت‌الله واعظ طبسی را خادم صادق و بااخلاص بارگاه هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت و از سرمایه‎های ارزشمند نظام اسلامی خواند و اظهار کرد: هدف از تشکیل این جلسه صیانت، توصیف، بیان، معرفی و شناساندن یکی از سرمایه‎های مدیریتی و کارآمد انقلاب اسلامی است؛ ما وظیفه داریم نگذاریم گذشت زمان و غبارهای وهن‌آلود برخی جاهلان و بدخواهان روحانیت و نظام اسلامی، چهره‌های تابناک خادمان موفق و کارآمد این نظام را بپوشاند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به سختی‌ها و مرارت‌هایی که آیت‌الله واعظ طبسی در دوران طاغوت ستمشاهی به واسطه ایستادگی بر مواضع انقلابی و نهضت امام(ره) متحمل شد، عنوان کرد: این روحانی مجاهد پس از پیروزی انقلاب نیز همچنان با صلابت و عزم راسخ از حکومت اسلامی و خط نورانی امام راحل و رهبری عظیم‌الشأن دفاع کرد.

وی صلابت انقلابی را از دیگر نکات شخصیتی آیت‌الله واعظ طبسی معرفی و تصریح کرد: بسیاری از جریانات مختلف برای رسیدن به موفقیت و اهداف غیرالهی خود به این بارگاه مقدس، ملکوتی و مورد اقبال مردم طمع داشتند؛ اما آیت‌الله واعظ طبسی با صلابت، قاطعیت و سعه صدر در مقابل تمام آن‌ها ایستاد و از این رهگذر توهین‌ها، اهانت‌ها و ناسزاهایی روانه شخصیت آن بزرگوار شد؛ اما هیچ‌یک از این سرزنش‌ها کمترین تأثیری بر اراده درست و تصمیم صحیح، انقلابی و اسلامی ایشان نگذاشت.

تولیت آستان قدس رضوی مدیریت آیت‌الله واعظ طبسی را قوی، کارآمد و تحول‌آفرین دانست و گفت: یکی از ویژگی‌های مهم آیت‌الله واعظ طبسی اخلاص بود؛ ایشان از عمق روح و جان به حضرت ثامن‌الحجج(ع) عشق و ارادت داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به ساده‌زیستی و زندگی زاهدانه آیت‌الله واعظ طبسی، عنوان کرد: شرایط و محل منزل مسکونی آیت‌الله واعظ طبسی در تمام این سال‌ها تغییر نکرد و تا پایان عمر در همان منزل مسکونی ساده پیش از انقلاب سکونت داشت، حقیقتاً زندگی زاهدانه این مدیر انقلابی، یک الگو است.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: حق التولیه یک حق قانونی و شرعی برای آیت‌الله واعظ طبسی بود، اما ایشان ریالی از آن را برداشت نکرد و تمام آن را برای حرم مطهر و امور خدماتی و فرهنگی عالم‌المنفعه اختصاص داد؛ اخلاص، زهد و ساده‌زیستی، همت بلند و مدیریت ممتاز و کارآمد، برخی از خصوصیات این خادم بااخلاص حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) است.

در عهد و پیمان با خدا صادق بود

اما در بخش پایانی مراسم، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد نیز از آیت‌الله واعظ طبسی به عنوان خادم بااخلاص امام رضا(ع) نام برد و او را مصداق آیه23 سوره احزاب در توصیف مؤمنان دانست.

وی «صداقت در عهد و پیمان با خدا» و «عدم تغییر در عهد و پیمان» را به عنوان دو خصوصیت مهم آیت‌الله واعظ طبسی دانست و افزود: شخصیت انقلابی مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی از زمانی بروز پیدا کرد که هنوز نهضت امام(ره) آغاز نشده بود.

امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی با آغاز نهضت امام(ره) ازجمله افرادی بود که به خاطر انقلاب، روانه زندان شد.

وی از نیم قرن فعالیت انقلابی مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی به عنوان تابلویی شفاف از عمر شریف او یاد کرد و افزود: در روزهایی هم که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، ایشان مدیریت آستان قدس رضوی را به دست گرفت و در کنار آن، همواره با دو جریان متحجران و جریانات غیرهمسو با انقلاب اسلامی مبارزه کرد.

آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: ایشان در دفاع از امام، انقلاب و رهبری، حتی در مقابل برخی از دوستان خود نیز ایستاد و از مواضع خود عقب‌نشینی نکرد. وی مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی را نمادی از مدیریت مجاهدانه و تأثیرگذار در کشور دانست که با تدبیر، به وظیفه انقلابی خود عمل کرد و به همه فیوضات عالیه نیز نائل شد.

در ابتدای این مراسم، مصطفی فیضی، قائم‌مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به ۵۰سال خدمت مجاهدانه آیت‌الله واعظ طبسی در بخش‌های مختلف اجرایی گفت: بیش از ۱۰ استاندار در سال‌های تولیت ایشان در استان فعالیت کردند و در کارنامه عملکرد مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی، تعامل و همکاری کامل با همه دولت‌ها و هرکس که دلبسته این انقلاب بود، دیده می‌شود.

وی افزود: اثرگذاری فعالیت‌های درخشان ایشان به اندازه‌ای است که بسیاری از طرح‌های زیرساختی و فرهنگی آستان قدس رضوی، برپایه چشم‌اندازهای دوراندیشانه مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی انجام می‌گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.