کشور سوئد در مراسم استقبال ناتو از این عضو جدید اعلام کرد که در حال حاضر علاقه‌ای به استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در خاک خود ندارد.

سوئد: علاقه‌ای به استقرار تسلیحات اتمی آمریکا در خاک خود نداریم

به گزارش قدس آنلاین، چهار روز پس از پیوستن رسمی سوئد به ناتو، متفقین به طور تشریفاتی از این کشور تازه وارد استقبال کردند.

اولف کریسترسون، نخست وزیر این کشور اسکاندیناوی، در این مراسم یک چیز را به صراحت بیان کرده و گفت: سوئد در حال حاضر علاقه ای به استقرار سلاح های هسته ای آمریکا در خاک خود ندارد. وی گفت: ما به طور کامل نیاز به تمام قابلیت های دفاعی ناتو از جمله استراتژی هسته ای را درک می کنیم.

وی در عین حال گفت: با این حالن یازی به میزبانی سلاح های هسته ای یا پایگاه دائمی ناتو در خاک سوئد در زمان صلح وجود ندارد. کریسترسون افزود که این یک تصمیم سوئدی است که از نظر او کاملا مورد احترام قرار خواهد گرفت. وی همچنین تاکید کرد که کشورش نیروهای مسلح مدرن و آموزش دیده را در اختیار دارد. به گفته وی این امر ناتو را در زمین، هوا و دریا تقویت می کند.

در این مراسم پرچم سوئد برای اولین بار در مقابل مقر اتحاد دفاعی ناتو در بروکسل برافراشته شد. در آینده پرچم این کشور بین پرچم اسپانیا و ترکیه در دایره پرچم های جلوی ساختمان به اهتزاز در می آید. علاوه بر اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد و ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، ولیعهد سوئد ویکتوریا نیز در این جشن شرکت کردند.

استولتنبرگ، دبیر کل ناتو هم در این مراسم گفت: ۳۲ پرچم کنونی نشان دهنده ۳۲ کشور است که هدف مشترک حفاظت از یک میلیارد شهروند خود، جلوگیری از جنگ و حفظ صلح را دارند. وی تاکید کرد: عضویت سوئد ناتو را قوی تر و امن تر می کند. در آینده، این جمله برای این کشور اسکاندیناوی نیز اعمال خواهد شد: «همه برای یکی، یکی برای همه.» استولتنبرگ با توجه به تلاش روسیه برای جلوگیری از پیوستن اوکراین به ناتو گفت که پیوستن سوئد بار دیگر نشان می‌دهد که درب ناتو باز باقی می ماند و هیچ کس نمی تواند آن را ببندد.

کشور سوئد پنجشنبه گذشته پس از حدود ۲۰۰ سال عدم تعهد نظامی به ناتو پیوست. با تحویل سند الحاق در واشنگتن، عضویت این کشور اسکاندیناوی در این ائتلاف دفاعی غربی رسمی شد. سوئد در ماه مه ۲۰۲۲ تحت تاثیر تهاجم روسیه به اوکراین درخواست عضویت در این ائتلاف نظامی را داده بود.

با پیوستن به ناتو، سوئد از نظر تئوری نیز می تواند تلاش کند تا بخشی از مفهوم اشتراک هسته ای در این ائتلاف نظامی شود. این طرح بر اساس سلاح های هسته ای ایالات متحده مستقر در اروپا است که کشورهایی مانند آلمان نیز می توانند از طریق مفهوم اشتراک هسته ای در استفاده از آن مشارکت داشته باشند. برای مثال، ارتش آلمان هواپیماهای جنگی در دسترس دارد تا بتواند در مواقع اضطراری از بمب های اتمی ایالات متحده استفاده کند.

گفته می شود که در بوشل آلمان حدود ۲۰ بمب گرانشی گرما هسته ای B۶۱ نیروهای مسلح ایالات متحده ذخیره می شود که البته این هرگز به طور رسمی تأیید نشده است. بخش دیگر سلاح های هسته ای است که کشورهای اروپایی ناتو بریتانیا و فرانسه در اختیار دارند. علاوه بر آلمان، کشورهایی مانند بلژیک، ایتالیا و هلند نیز در طرح مشارکت هسته ای ناتو شرکت دارند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.