مرور کارنامه مربیان خارجی در لیگ ایران بیانگر این واقعیت است که باشگاه‌هایی که به سراغ انتخاب سرمربی خارجی رفتند نه تنها موفقیتی به دست نیاورند بلکه سرمایه خود برای استخدام آنها را به چاه ریختند .

لیگ ایران؛ بهشت مربیان ناکام خارجی

به گزارش قدس آنلاین،مرور کارنامه مربیان خارجی در لیگ ایران بیانگر این واقعیت است که باشگاه‌هایی که به سراغ انتخاب سرمربی خارجی رفتند نه تنها موفقیتی به دست نیاورند بلکه سرمایه خود برای استخدام آنها را به چاه ریختند و حالا پشیمانی نه تنها سودی برای آنها ندارد بلکه بایستی پاسخگوی منتقدان و افکارعمومی نیز باشند که چرا ابتدای فصل چنین تصمیمی گرفتند و فرصت را از مربیان ایرانی سلب کردند.

* تکرار سریال ناکامی مورایس

شاید اگر روز افتتاحیه لیگ بیست و سوم از هر علاقمندی به فوتبال سوال می کردند شانس قهرمانی متعلق به کدام تیم خواهد بود؟ بدون شک یکی از گزینه های قهرمانی فصل جدید سپاهان اصفهان بود، تیمی که با حفظ مربی نامدار خود و جذب ستاره‌های فوتبال ایران به تیم کهکشانی لیگ برتر معروف شده بود تا جدی ترین مدعی قهرمانی شناخته شود.

سپاهان با ریخت و پاش های فراوان در نقل و انتقالات تابستانی نشان داد هیچ تیمی قدرت رقابت با آن ها را ندارد، اما انگار ریخت و پاش های میلیاردی مدیران سپاهان برای آنها خوش یمن نبود، چون پس از مقطعی بعد از برکناری مدیرعامل سابق مورایس در سراشیبی ناکامی قرار گرفت.

حذف تیم پر ستاره سپاهان در رقابت های لیگ قهرمانان آسیا شوک بزرگی به این تیم به شمار رفت اما هواداران سپاهان امیدوار بودند که شاگردان مورایس در لیگ برتر نتایج ضعیف خود در آسیا را جبران کنند اما نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه پایان هفته بیست و سوم تیم پر ستاره نصف جهان به تیمی تبدیل شد که هیچ شانسی برای کسب عنوان قهرمانی نداشت، البته که روی کاغذ مورایس هنوز هم می تواند عنوان قهرمانی را به دست آورد اما مشکل اینجاست که استقلال و پرسپولیس چنین اجازه ای را به آنها نخواهند داد.

ناکامی مورایس با آن رزومه پربار و در اختیار گرفتن ستاره‌های لیگ ایران نشان داد با این دو عنصر به تنهایی نمی‌توان به موفقیتی بزرگ دست پیدا کرد، همین عامل سبب شد فشار منتقدان و هواداران ناراضی سپاهان به کادرفنی و بازیکنان افزایش یابد تا مورایس و همکارانش با ناکامی مطلق لیگ را به سمت هفته های پایانی سپری کنند.

* خمس مرد افسانه‌ای تی تی‌ها نبود

دقیقا همان اتفاقی که برای سپاهان در لیگ بیست و سوم رقم خورد، به شکلی دیگر برای تراکتورسازی تبریز صورت گرفت؛ مدیران این باشگاه تبریزی  ابتدای فصل با حفظ پاکو خمز اسپانیایی  و جذب ستاره‌های سابق استقلال و پرسپولیس به دنبال کسب موفقیتی بزرگ برای این تیم بودند اما عملکرد پر نوسان تراکتور و پاکو خمس سبب شد این تیم نیز در پایان هفته بیست و سوم رقابت های لیگ برتر شانس قهرمانی را از دست بدهد و کار دشواری برای کسب سهمیه حضور در لیگ نخبگان آسیا داشته باشد.

اعتراض هواداران ناراضی تراکتور به نتایج ضعیف تراکتور و دلخوری شدید مدیران این باشگاه از عملکرد کدر فنی روزهای سختی را برای مربی اسپانیایی این تیم به وجود آورده که طبیعتا برون رفت از این وضعیت کار آسانی نخواهد بود و تنها یک معجزه بزرگ می تواند آنها از گرداب ناکامی در لیگ برتر خارج کند.

*اوزونیدیس یونانی ناکام

تیم متمول گل گهر سیرجان نیز که امیر قلعه نویی را به دلیل حضور در کادر فنی تیم ملی در میانه فصل بیست و دوم از دست داده بود و با سعید الهویی به جایی نرسید،برای کسب موفقیت در لیگ جدید به سراغ مارینوس اوزونیدیس سرمربی یونانی رفت تا سریال ناکامی‌های خود را در فوتبال ایران تمام کند.

مدیران این باشگاه  با استخدام برخی بازیکنان طراز اول فوتبال ایران و جذب ستاره‌های خارجی فصل قبل تدارک لازم برای موفقیت گل گهر مهیا کردند اما علی رغم پیش بینی‌ها تیم اوزونیدیس نیز به دلیل جوانگرایی و تغییر سیستم فنی نتوانست به موفقیت خیره کننده ای دست پیدا کند تا همچنان تیم متمول گل گهر در حسرت مجوز حضور در لیگ نخبگان آسیا باقی بماند. 

* اسپانیایی‌های به درد نخور

در میان اما برخی باشگاه های دیگر نیز به هدایت فنی تیم خود به سراغ مربیان خارجی رفتند که آنها نیز خیلی زود از انتخاب خود پشیمان شدند تا سریال حضور مربیان خارجی ناکارآمد در باشگاه‌های آنها نیز تکرار شود. نساجی مازندران با استخدام لوکاس آرلکاراس اسپانیایی تصور می کرد می تواند فصل متفاوتی را پشت سر بگذارد، اما مالکان این باشگاه خصوصی پس از ناکامی‌های پی در پی تصمیم گرفتند دوباره به سراغ ساکت الهامی بروند تا از خطر سقوط نجات پیدا کنند، اتفاقی که با خشم سنگین هواداران قائمشهری رو به رو شد اما واقعیت این بود که نساجی بهترین زمان ممکن را با حضور یک مربی ناکام اسپانیایی از دست داد.

اوضاع و احوال فولاد خوزستان نیز بهتر از نساجی نبود، آنها نیز با انتخاب خوان ایگناسیو  مارتینز اسپانیایی تصور می‌کرد می توانند با او روزهای شیرینی را تجربه کنند اما نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه مرد اسپانیایی فرشته نجات نبود و این تیم نیز امتیازهای حساسی را با مربیگری او از دست داد تا امروز فولاد خوزستان نیز در جمع فانونس به دستان قرار داشته باشد و برای ماندن در رقابت های لیگ برتر امیدوار به خلق یک معجزه از سوی شاگردان عبدالله ویسی باشد.

* اوسمار کمکی که شماره یک شد

در این بین مربیان خوش اقبالی نیز نظیر اوسمار وجود داشتند که بر اساس یک اتفاق به عنوان گزینه جانشین به عنوان سرمربی انتخاب شدند که عملکرد مطلوبی از خود به نمایش گذاشتند، هواداران پرسپولیس وقتی، اوسمار به عنوان جانشین گل محمدی انتخاب شد با او به شدت مخالف بودند اما نتایج ایده آل او با سرخپوشان باعث شد خیلی زود اوسمار به چهره دوست داشتنی و محبوب اردوگاه پرسپولیسی ها تبدیل شود و با روند کنونی تا زمانی که این تیم با رقیب سنتی آنها در کورس قهرمانی باشد وضعیت برای او مطلوب باقی خواهد ماند و به عنوان بهترین گزینه برای مربیگری فصل اینده پرسپولیس شناخته خواهد شد به این شرط که ورق برای او برنگردد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.