به گزارش قدس آنلاین، بیماریهای تنفسی، عفونی و ویروسی از جمله کرونا، آنفلوآنزا و سرماخوردگی با آغاز فصل سرد در کشور روندی افزایشی به خود گرفته که مقابله با این بیماریها نیازمند توجه و رعایت بیشتر شیوهنامههای بهداشتی است.
دکتر محمد معماریان روز شنبه در گفتوگویی بیان کرد که شمار مبتلایان به بیماریهای ویروسی آنفلوآنزا و کرونا این روزها روندی افزایشی دارد و رعایت نکات بهداشتی لازمه پیشگیری و مهار شیوع این بیماریهاست.
وی اضافه کرد: تنگینفس، ترشحات حلق و بینی، اسهال، تهوع، خستگی، ضعف و تب، از جمله نشانههای ابتلا به بیماریهای ویروسی کرونا و آنفلوآنزاست.
بیماران تا ۱۴ روز ناقل ویروس هستند
فوق تخصص بیماریهای ریه تاکید کرد: اگر علایم بیماری بیش از ۲ روز طول کشید و حال بیمار رو به بهبودی نرفت، باید فرد مبتلا به پزشک مراجعه کند.
وی با بیان اینکه دوره بیماریهای ویروسی آنفلوآنزا و کرونا حدود ۱۴ روز است، اضافه کرد: فرد بیمار در این مدت ناقل است و توصیه میشود در خانه بماند تا از انتقال ویروس در محل کار یا در بین دوستان و خانواده جلوگیری شود.
پرهیز از مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها
معماریان با تاکید بر پرهیز از مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها، تاکید کرد: آنتیبیوتیکها نظیر آزیترومایسین، سفتریاکسون وکوآموکسیکلاو در درمان بیماریهای ویروسی نظیر آنفلوآنزا و کرونا کاربردی ندارند و بهترین اقدام در صورت ابتلا به این بیماریها، مراجعه به پزشک است.
وی با بیان اینکه مدرسهها و مهدکوکودکها منشا آلودگی و انتقال ویروس کرونا و آنفلوآنزا محسوب میشوند، گفت: بررسی پیشنهاد پیگیری آموزشها مدرسهها به طور غیرحضوری برای چند روز در کنترل و مهار شیوع ویروسهای آنفلوآنزا، کرونا و سرماخوردگی موثر است.
معماریان تصریح کرد: رعایت شیوهنامههای بهداشتی برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی توسط خانمهای باردار و افراد دارای بیماریهای زمینهای از جمله بیماریهای قلبی، ریوی، بیماریهای تضعیف کننده سیستم ایمنی و بیماران همودیالیز مورد توجه ویژه باشد.
چه کسانی واکسن آنفلوآنزا بزنند؟
فوق تخصص بیماریهای ریه گفت: توصیه میشود خانمهای باردار زیرنظر پزشک خود از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند.
نظر شما