تحولات منطقه

نماینده رامیان و آزادشهر در مجلس: به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی انرژی فعال و برعهده گرفتن نقش هاب گازی در منطقه به خنثی‌سازی تحریم‌ها کمک بزرگی می‌کند. باید تنها به صورت مستقیم به روسیه و هند از طریق خط لوله در کف دریا متصل شویم.

ظرفیت راهبردی ایران در تصاحب تجارت گازی منطقه با اتصال به هند و روسیه
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

جمشید قائم‌مقام، نماینده رامیان و آزادشهر در مجلس در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین با اشاره به این موضوع که اهمیت موضوع تبدیل شدن به هاب گازی منطقه در کشورمان درک شده است، تصریح کرد: طی سفر اخیری که رئیس جمهور کشورمان به روسیه داشتند، در مورد این مسئله با مقامات این کشور صحبت کردند. در اختیار گرفتن گاز روسیه و انتقال آن به دیگر کشورها به لحاظ اقتصادی برایمان منفعت دارد.

وی ادامه داد: صحبت‌های اولیه در ارتباط با همکاری‌های کشورمان با روسیه در حوزه انرژی صورت گرفته است و این موضوع در وزارت نیرو در حال پیگیری است.

این نماینده مجلس در خصوص این پیشنهاد کارشناسان که گاز روسیه را از کف دریا در اختیار بگیریم و آن را از کف اقیانوس به کشورهایی مانند هند منتقل کنیم، تصریح کرد: در دیدار اخیری که نمایندگان مجلس با مقام معظم رهبری داشتیم، ایشان بر همین موضوع تأکید داشتند که از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کشور به منظور تأمین مناقع ملی استفاده کنیم.

بهره بردن از ظرفیت‌های کشور در حوزه انرژی باید در تمامی سیاست‌ها مدنظر باشد

قائم‌مقام گفت: رهبری بر این نکته تأکید کردند که ما هم از ظرفیت‌های داخلی برخورداریم و هم به لحاظ همسایگان ظرفیت‌هایی داریم که می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های کشور ما همین است که با تعداد زیادی از کشورها همسایه هستیم و هر کدام از آن‌ها ظرفیتی دارند که می‌توانیم از آن بهره ببریم. این که کشورهای همسایه ما از جمله پاکستان، ترکیه، عراق و... خواستار گاز روسیه و ترکمنستان هستند، فرصتی برای ما به وجود آورده است تا تبدیل به هاب گازی منطقه شویم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سفر اخیری که رئیس‌جمهور به روسیه داشتند، نویدبخش این است که از پتانسیل‌های موجود در زمینه تبدیل شدن به هاب گازی منطقه استفاده کنیم و نقش موثری در انتقال گاز روسیه برعهده بگیریم و روابط خود را به لحاظ انرژی با ترکمنستان تقویت کنیم.

قائم‌مقام گفت: بهره بردن از ظرفیت‌های کشور در حوزه انرژی باید در تمامی سیاست‌ها مدنظر باشد. اگر بتوانیم به عنوان هاب گازی منطقه ایفای نقش کنیم، این امر به تقویت جایگاه کشورمان در منطقه منجر می‌شود. هر چقدر بتوانیم روابط خود را در حوزه انرژی با دیگر کشورها گسترش دهیم، منافع ملی ما بیش از پیش تأمین می‌شود.

گسترش روابط با دیگر کشورها به لحاظ اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک برایمان نفع دارد

وی ادامه داد: مزیت‌های تبدیل شدن به هاب‌ گازی منطقه فقط به لحاظ اقتصادی مطرح نیست. گسترش روابط با دیگر کشورها به لحاظ سیاسی و دیپلماتیک نیز برایمان نفع دارد و به ما در تأمین منافع‌مان کمک می‌کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: گسترش روابط با کشورهای همسایه در حوزه انرژی باعث می‌شود که منافع ما و دیگر کشورها به لحاظ امنیتی به یکدیگر گره بخورد. این به معنای بالا رفتن سطح امنیت منطقه است.

وی ادامه داد: به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی انرژی فعال و برعهده گرفتن نقش هاب گازی در منطقه به خنثی‌سازی تحریم‌ها کمک بزرگی می‌کند. به انحای مختلف از جمله تبدیل گاز روسیه به ال‌ان‌جی و انتقال آن، می‌توانیم در فروش گاز روسیه نقش داشته باشیم. باید تنها به صورت مستقیم به روسیه و هند از طریق خط لوله در کف دریا متصل گردیم تا بتوانیم تجارت گازی منطقه را به صورت کامل در اختیار خود قرار دهیم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: امیدواریم پیگیری موضوع تبدیل شدن به هاب گازی منطقه با جدیت صورت بگیرد و بتوانیم در این حوزه به گسترش نقش خود در منطقه مبادرت کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha