به تازگی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور که شامل جداول تفصیلی این لایحه است از سوی دولت به مجلس فرستاده شده است و بیشترین رقم اختصاص یافته در بخش نهادهای علمی و فرهنگی، مربوط به صدا و سیما است.

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، براساس گزارش‌های منتشرشده از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس، بودجه برخی نهادها در جداول لایحه بودجه ۱۴۰۴ آمده است که بر این اساس صداوسیما حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان بودجه خواهد گرفت. بودجه رسانه ملی در لایحه پیشنهادی بودجه سال گذشته ۲۲ هزار و ۲۰۸میلیارد تومان تخمین زده شده بود که در نهایت نمایندگان مجلس، با افزایش این رقم را به ۲۴ همت رسانده و تصویب کردند.

رقم در نظر گرفته شده برای سازمان صدا و سیما در لایحه پیشنهادی سال آینده، نشان از افزایش ۴۶ درصدی بودجه این نهاد دارد. این درحالیست که بودجه امسال صداوسیما نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۵۸ درصد افزایش داشته و به نظر می رسد که دولت در لایحه پیشنهادی خود برای سال آینده، رقم افزایش را کمی پایین آورده است اما احتمال اینکه مجلس، افزایش بودجه دومرحله ای را برای این سازمان در نظر بگیرد، دور از ذهن نیست.

با وجود اینکه سال‌هاست بین مسئولان صدا و سیما و منتقدان، در مورد تعداد مخاطبان و میزان اثرگذاری این سازمان اختلاف نظر وجود دارد اما به نظر می رسد که با توسعه شبکه های اجتماعی و فراگیری فضای مجازی، از ضریب نفوذ رسانه ملی در جامعه کم شده است و افزایش بودجه سالانه هم تاثیری در جذب مخاطب بیشتر برای این رسانه عظیم نداشته است. به طوریکخ بر اساس جدیدترین نظرسنجی ایسپا تنها ۱۲.۵ درصد مردم، اخبار را از سازمان صدا و سیما دریافت می‌کنند در حالی که در سال ۱۳۹۶، این آمار عدد ۵۱درصد را نشان می‌داد. طبق نتایج این نظرسنجی تنها ۱۱.۵ درصد مردم فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیون را دنبال می‌کنند در حالی که این آمار برای پلتفرم‌های نمایش فیلم داخلی ۱۸.۷درصد است.

بهرحال صدا و سیما که فراگیرترین رسانه تصویری در کشور است، امتیازات ویژه ای برای پخش آگهی های تلویزیونی دارد و حامیان مالی که به عرصه برنامه سازی در تلویزیون وارد شده اند، بخشی از بودجه برنامه های تولیدی سازمان را تامین می کنند از اینرو تخصیص و افزایش سالانه بودجه دولتی برای این سازمان، همواره مورد انتقاد بوده است چرا که به نظر می رسد صدا و سیما این بودجه دولتی را صرف پرداخت حقوق کارکنان و نگهداری ساختمانهایش می کند که اتفاقا تعداد و وسعت شان هم کم نیست.

به نظر می رسد این بنگاه بزرگ تبلیغاتی و رسانه ای که چند سال است انحصارش در حوزه اطلاع رسانی و سرگرمی سازی را به دلیل توسعه شبکه های خبری مجازی و تولیدات شبکه های نمایش خانگی از دست داده است، نیاز به بازنگری در مسیر پیش رو دارد و افزایش سالانه بودجه دولتی هم نه تنها تحولی را برایش رقم نمی زند بلکه این نهاد مولد هنری و رسانه ای را تنبل تر می کند.

افزایش۴۶ درصدی بودجه صدا و سیما در سال آینده

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۹:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    0 0
    افزایش بودجه از سال 1400 تا 1404 صدا و سیما 1246 درصد افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان تو این 4 سال 144 درصد بعد میگن کسری بودجه داریم خب همیناست که دلار رو بالا میبره