تحولات منطقه

رمضان تنها ماه روزه نیست؛ کارزاری است برای رهایی از زنجیرهای منِ زمینی. این ماه، آینه‌ای است که حسرت‌های قیامت را امروز به ما نشان می‌دهد؛ حسرت نخواندن یک آیه بیشتر، حسرت دست‌گیری از نیازمندان بیشترو... اما غرق در عافیت شدیم.

چگونه پرهیز از گناه، کلید گشایش گنجینه‌های الهی می‌شود / رمضان؛ آزمون حسرت یا فرصت جاودانگی؟
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
رمضان به ما یادآوری می‌کند مقاومت، تنها در میدان جنگ نیست؛ نبردی است در سکوت سحرها، در چشم‌پوشی از یک جرعه آب وقتی اذان می‌رسد، در انتخابِ «نه» گفتن به گناه، حتی اگر تمام دنیا فریاد بزند «آری!» و اینجاست که پیوند ناگسستنی ملت ایران با امام زمان(عج) آشکار می‌شود؛ همان پیمانی که انقلاب را از چنگال ابرقدرت‌ها رهانید و امروز، غزه را تا مرز معجزه پیش می‌برد. رمضان می‌آموزد که حسرت‌های فردا، قیمت سهل‌انگاری‌های امروز است.
برای یافتن رازهای بیشتری از این ماه با کرامت با حجت‌الاسلام والمسلمین سعید صلح میرزایی، نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری به گفت‌وگو نشستیم. آنچه می‌خوانید، مروری است بر رازهای ماه رمضان از نگاه ایشان. از گنج‌های پنهان این ماه تا نقش مقاومت در رسیدن به فردایی روشن.

رمضان؛ آزمون حسرت یا فرصت جاودانگی؟


رمضان؛ کاروان گوهرهای الهی که فردایش حسرت می‌آورد
حجت‌الاسلام صلح میرزایی با بیان اینکه ماه رمضان رحمتی الهی است، می‌گوید: در شلوغی‌های زندگی، در این رفت‌وآمدهای پیوسته از صبح تا شب برای کسب روزی حلال یا در کنار رنج‌های ارزشمند بانوان خانواده، نیازمند آنیم تا نفسی تازه کنیم. خداوند ماه رمضان را مایه آرامش روحمان قرار داده است. روزه گرفتن فرصتی است تا غرق در غذا و دنیا نباشیم، ثواب اعمالمان افزون شود و حتی یک آیه قرآن پاداشی بی‌اندازه پیدا کند. نماز جماعتی که با روزه برگزار می‌شود، خداوند ثوابش را چندین برابر می‌کند. او به تمام انسان‌ها راه را نشان داده و به هر کس به اندازه توانش بهره‌ای از این نورانیت عطا می‌کند.
وی ادامه می‌دهد: داستان کاروانی را که در تاریکی شب از بیابانی می‌گذشتند، شنیده‌اید؟ قافله‌سالار به همراهان گفت: هر چه می‌توانید از اشیای پراکنده بر زمین بردارید، اما بدانید فردا حسرت خواهید خورد! بعضی افراد مشتی برمی‌داشتند، بعضی دیگر کیسه‌ها را پر کرده و حتی بار شتران را از آن سنگ‌ها پر می‌کردند. هنگام عبور از تاریکی، آرام آرام صبح شد. نماز خواندند و خورشید طلوع کرد. وقتی به گنجینه‌های جمع‌آوری شده نگاه کردند، همه یاقوت و زبرجد و سنگ‌های قیمتی بود. آن که مشتی برداشته بود، می‌گفت ای کاش بیشتر برمی‌داشتم و آن که کیسه‌ها را پر کرده بود، غبطه می‌خورد که کاش بارهای بیهوده را رها می‌کردم و تنها گوهرها را می‌گرفتم. ماه رمضان همچون سرزمینی پر از جواهرات است، سرزمینی که حتی گناهکاران نیز به آن راه پیدا می‌کنند. شهدای گرانقدری چون شهید زاهدی، شهید نصرالله، شهید سید هاشم صفی‌الدین، فرماندهان جبهه مقاومت و... رزق شهادت خود را در شب‌های قدر سال گذشته دریافت کردند. همه چیز حساب و کتابی دارد.

رمضان؛ تمرین مقاومت تا فرار از حسرت یوم‌الحسره
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه می‌دهد: هر چه در ماه رمضان انجام دهیم، روز قیامت که ماه رمضان را به ما نشان دهند، حسرت خواهیم خورد. حسرت اینکه چرا از این فرصت بیشتر بهره نبردم، چرا بر سر سفره قرآن، روزی پنج جزء نخواندم و به یک جزء یا کمتر بسنده کردم، می‌توانستم نمازهای نافله را بیشتر بخوانم، می‌توانستم دست نیازمند را بیشتر بگیرم، می‌توانستم به خانواده، برادر و خواهرم که نیاز مالی دارند، بیش از این کمک کنم و...؛ همانند روز قیامت که یکی از نام‌های آن یوم‌الحسره است.
وی با بیان روایتی توضیح می‌دهد: از امیرالمؤمنین(ع) نقل شده که وقتی پیامبر(ص) از فضائل ماه رمضان سخن گفت، حضرت برخاست و پرسید: «یا رسول‌الله! برترین عمل در این ماه چیست؟» پیامبر(ص) فرمودند: «پرهیز از گناه». ماه رمضان ماه مقاومت است. مقاومت یعنی وقتی هدفی والا را برگزیدید، در برابر موانع، عقب‌نشینی نکنید. وقتی بگویند بر فراز قله دماوند، داروی شفابخشی وجود دارد که با مصرف آن، ۳۰سال جوان مانده و ۴۰سال به حیات شما افزوده می‌شود، آیا برای رسیدن به این هدف متعالی حاضر نیستید بر تنبلی و عافیت‌طلبی خود غلبه کنید؟ آیا سرمای راه و سختی‌های مسیر، شما را بازمی‌دارد؟ مقاومت قرآنی یعنی اگر هدف را درست انتخاب کردید، چه موانع درونی و چه بیرونی، شما را از مسیر بازندارند. ماه رمضان به ما می‌آموزد تا لحظه پیش از اذان صبح، مجاز به استفاده از تمام مباحات هستیم اما با طلوع فجر، با اختیار خویش از همه چیز چشم پوشیده و قوی می‌مانیم.

معجزه مقاومت، از رمضان تا پیروزی الهی
حجت‌الاسلام صلح میرزایی تصریح می‌کند: یکی از برکات ملت ما همین مقاومت است. با دست خالی و تکیه بر ایمان مردم، انقلاب شد. امام خمینی(ره) برای خدا قیام کرد و مردم لبیک گفتند. کسی گمان نمی‌کرد در میدان مبارزه، با وجود نفوذ گسترده دشمنان، این معجزه الهی رقم بخورد؛ همچون گذر بنی‌اسرائیل از دریای موعود. در جنگ‌ها در غزه، مردم با روزه و شهادت ایستادند. امروز همه می‌بینند چگونه مقاومت، اراده‌اش را بر دشمن تحمیل می‌کند. اسرائیل با تمام قدرت رسانه‌ای که دارد، نتوانست حماس را شکست دهد. حتی هنگام بازگرداندن اجساد سربازانش، نمایش تحقیر را تاب نیاورد. ملت ایران پای انقلاب و اسلام ایستاده است؛ هر چند سختی‌ها فراوان است و برخی مسئولان گاه بر درد مردم می‌افزایند اما راز ماندگاری در پیمان با امام زمان(عج) است. از روز نخست انقلاب، ملت ایران خود را سپربلای ظهور دانست؛ همچون سعید بن عبدالله حنفی که در کربلا، جانش را فدای اباعبدالله(ع) کرد و تا قیام حضرت(عج) ان شاءالله این راه ادامه دارد.
منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha