۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹
کد خبر: ۱۰۵۶۸۷۴

نگین فیروزه‌ای آذربایجان تا همین چند ماه پیش اخمش در هم بود؛ اما امروز و به لطف بارش‌های خوب برفیِ بهمن‌ماه حالش بهتر شده و لبخند نمکینی بر لبانش نقش بسته است.

اَخم دریاچه ارومیه باز شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس انلاین، تا همین چند ماه پیش اخمش در هم بود، این را وقتی کنار کشتی آرتمیای پهلوگرفته در نمک ایستادم فهمیدم؛ اما حالا چند عدد کوچک و بزرگ در کنار هم ایستاده‌اند و نوید لبخند بانمک کوچکی را بر لبانش می‌دهند.نگین فیروزه‌ای آذربایجان اما امروز و به لطف بارش های خوب برفیِ بهمن ماه حالش بهتر شده و حدود ۱ میلیارد و ۶۳۰ میلیون متر مکعب آب دارد و ترازش هم چند سانتی متری از سال گذشته بالاتر آمده است.

انتقال آب به دریاچه تا اوایل تابستان ادامه دارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی هفته گذشته گفت که وسعت دریاچه ارومیه طبق آخرین پایش‌ها به یک هزار و ۱۴۰ کیلومترمربع می‌رسد که نسبت به سال گذشته تقریباً از ثبات برخورد بوده است.

مجید رستگاری افزود: در حال حاضر یک میلیارد و ۶۳۰ میلیون مترمکعب آب در دریاچه ارومیه وجود دارد.

وی اضافه کرد: تراز دریاچه ارومیه نیز یک هزار و ۲۷۰ متر و ۲۸ سانتی‌متر است که تقریباً مشابه سال گذشته است.

استاندار آذربایجان غربی نیز اظهار داشت که در حال حاضر سد چپر آباد ۳۸ میلیون مترمکعب آب دارد که طبق برنامه تا پایان فروردین‌ماه سال آینده به میزان ۳۰ میلیون مترمکعب آب از این سد به‌عنوان مسیر دوم انتقال آب بین حوضه‌ای به دریاچه ارومیه منتقل می‌شود.شاید به‌خاطر همین تلاش‌هاست که خنده بر لباس خشک دریاچه ارومیه نشسته است!

رحمانی ادامه داد: بهمن‌ماه امسال رهاسازی آب از سامانه انتقال سد کانی سیب آغاز کردیم و تا امروز بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل شده است.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با اشاره به وضعیت مناسب بارش‌ها خاطرنشان کرد: در صورت تداوم بارندگی‌ها انتقال آب از این سامانه تا ابتدایی تابستان ادامه خواهد داشت. روزی بیاید که دوباره به ساحلت بیاییم، پا بگذاریم روی سنگ‌های کنار جاده که چیده‌اند تا موج دریا به ماشین‌های جاده نزند، ساعت‌ها در صف خودروهای منتظر برای کشتی‌سواری بایستیم تا ما را به اسکله نزدیک تبریز ببرد... روزی بیاید که دوباره به ساحلت بیاییم.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha