علی نقیب، عضو اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین در ارتباط با تحقق اجرای ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم و استقرار نظام جامع دادههای مالیاتی در کشور طی سال جاری تصریح کرد: طرحهایی که سازمان امور مالیاتی در حال اجرای آنهاست بسیار مثبت ارزیابی میشود. سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور قطعاً مورد تأیید است و باید به این سمت حرکت کنیم.
وی ادامه داد: در ابتدای راه اصلاح نظام مالیاتی کشور و هوشمندسازی امور هستیم. برخی مشکلات به لحاظ سیستمها و قطعی آنها وجود دارد که هر چه سریعتر باید حل شود.
عضو اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: هر چقدر به سمت هوشمندسازی روندهای مالیاتی کشور برویم، به لحاظ افزایش سرعت انجام کارها برایمان مزیت دارد. در دنیای اینترنت که همه چیز از سرعت بالایی برخوردار شده است، باید با استفاده از سامانهها و سیستمها به کارها سرعت بدهیم.
نقیب گفت: سامانهها از جهات مختلف برایمان مزیت دارند و سیستمی و هوشمندسازی امور مالیاتی به نفع کشور است. وقتی همه چیز در بستر سیستم انجام میشود و نقش کارشناسان مالیاتی از بین میرود، افزایش دقت در انجام کارها صورت میگیرد.
وی ادامه داد: متأسفانه قبلاً سیستم مالیاتی کشور بر مبنایی گذاشته شده بود که فشار بیشتری بر مودیان خوش حساب وارد میشد. روندهای سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور کمک میکند که به جای تمرکز بر مالیاتستانی از مودیان موجود بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی متمرکز شویم.
عضو اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: یکی از مشخصههای یک نظام مالیاتی کارآمد این است که به سمت عدالت مالیاتی حرکت میکند. به طور کلی، روندهای سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور مثبت ارزیابی میشود و میتواند در ساماندهی بیش از پیش امور مالیاتی کشور موثر باشد.
نقیب گفت: این اقدام مناسبی است که با استفاده از ظرفیتهای نوین و الکترونیک به سمت مالیاتستانی عادلانه از همگان برویم و به ویژه بر مالیاتستانی از فراریان مالیاتی متمرکز شویم.
وی ادامه داد: طی سالهای اخیر اصلاح نظام مالیاتی کشور مدنظر قرار گرفته و کارهای خوبی در حال انجام است. هر چقدر از روندهای دستی و ممیزمحور فاصله بگیریم به نفع کشور است و مزیتهای زیادی برایمان دارد.
این عضو اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به معنای آزاد شدن نیروی انسانی سازمان امور مالیاتی است که تا قبل از این به حسابرسیهای دستی و ممیزمحور مشغول بودند.
نقیب گفت: تقویت حسابرسی سیستمی علاوه بر قاعدهمندی اخذ مالیات و پیشبینیپذیری محیط کسبوکار به نفع مودیان قانونمدار، امکان تمرکز سازمان امور مالیاتی بر مقابله با فراریان مالیاتی را فراهم میکند که منجر به تحقق عدالت مالیاتی خواهد شد.
وی ادامه داد: کشورهای مختلف به سمت الکترونیک شدن در حرکت هستند و ما هم نباید از این روند عقب بمانیم. اقدامات سازمان امور مالیاتی در زمینه فاصله گرفتن از روندهای مالیاتی مثبت ارزیابی میشود. در همین راستا، نیاز است به رفع مشکلات سیستمها بپردازیم و از این ظرفیت به نحو احسنت بهره ببریم.
عضو اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: افزایش دقت در انجام کارها نیز از دیگر مزیتهای سیستمی شدن امور است. به موازات کاهش نقش ممیزان مالیاتی در روندهای مالیاتی، شاهد افزایش دقت در انجام کارها خواهیم بود. زیرا زمینه بروز اشتباهات انسانی از بین میرود.
نظر شما