چتر کرامت سلطان سریر ارتضا به‌قدری باز است که ارادتمندانش از مشهد گرفته تا دورترین نقاط کشور و جهان از الطاف و بذل توجه سلطان خراسان منتفع می‌شوند. کافی است حضرت‌(ع) با گوشه‌چشمی مریدی را شفاعت کنند تا موجبات خرسندی فرد مهیا شود.

کرامت رضوی به وسعت ایران
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

بنیاد کرامت رضوی هم در این راستا تشکیل شده تا ارادتمندان حضرت رضا(ع) دور هم جمع شوند و مرکز خادمیاری را تشکیل دهند تا به یاری افراد گرفتار در حوزه‌های مختلف بروند.دهه کرامت سال ۱۴۰۴ فرصتی است تا برنامه‌ها برای یاری رساندن به مردم و اشتراک حال خوب از سوی مرکز خادمیاری و کانون‌های خدمت رضوی تقویت شود. در سطور بعدی، مروری بر فعالیت‌های ارادتمندان حضرت(ع) در طول سال داریم.

شعار گسترش مفهوم خادم، خدمت، مخدوم
خدمت در بارگاه نورانی امام رضا(ع) و زائران حضرت آرزوی خیل عظیمی از مشتاقان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت(ع) است و هرسال درخواست‌های زیادی برای تشرف خدمت در آستان قدس رضوی واصل می‌شود. بالاخره این فرصت در سال ۱۳۹۶ با ایجاد کانون‌های خدمت رضوی برای عموم هم‌میهنان در جای جای ایران اسلامی میسر شد. احمد میرزاده، مدیر مرکز خادمیاری و کانون‌های خدمت رضوی با اشاره به این موضوع گفت: این کانون‌ها با شعار گسترش خدمت، خادم، مخدوم آغاز به کار کردند و هدف از شکل‌گیری آن‌ها ایجاد حال و هوای امام رضایی در پهنه گسترده ایران اسلامی‌، خدمت به محرومان، گره‌گشایی از کار مردم و تسهیل امر زیارت بود.
به گفته میرزاده، فعالیت‌های کانون‌های خدمت رضوی، به‌عنوان مجموعه‌هایی مردم‌پایه و مردم‌نهاد، انقلابی و فعال تحت نام مبارک حضرت رضا(ع)، در سه سرفصل عمده تعریف شده که ناظر بر سیاست‌های کلان آستان قدس رضوی و منویات تولیت معزز مأموریت‌های خود را به انجام می‌رساند. نخست، ارائه خدمات به اقشار مختلف به تفکیک تخصص و مهارت خادمیاران در قالب کانون‌های بیست‌گانه تخصصی و کانون‌های متعدد محله‌ای در هر شهر و روستا. دوم، شبکه‌سازی نظام‌مند به معنی ساماندهی و سازماندهی خادمیاران و یاوران رضوی در کانون‌های تخصصی و محله‌ای براساس قابلیت‌ها، اولویت‌ها، ظرفیت‌ها و مشارکت‌های منطقه‌ای از طریق شبکه‌ خادمیاری و سوم، گسترش مفهوم خادم، خدمت، مخدوم با هدف توسعه فرهنگ رضوی و کمک به اقشار مختلف به‌ویژه نیازمندان و در راستای نهادینه‌سازی انگاره «همه خادم‌الرضاییم» در میان عموم مردم.

۱۶۰هزار خادمیار در سراسر کشور
فعالیت داوطلبان کانون‌های خادمیاری در شهرها و روستاهای ۳۱ استان در قالب کانون‌های ‌تخصصی و عمومی کشور تعریف شده است. برپایه آمار ارائه شده از سوی میرزاده، با سازماندهی شکل گرفته و مبتنی بر اهداف عالی آستان قدس رضوی ۱۶۰هزار خادمیار در سراسر کشور در ۲۰ کانون مشغول به فعالیت هستند که هر کانون تخصصی درصدد ساماندهی بخشی از امور محرومان، تسهیل امر زیارت، تقویت و ارتقای ارتباط امت با امام و گسترش فرهنگ رضوی در سطح جامعه است. وی دراین‌باره گفت: در حال حاضر در سراسر کشور ۶هزار کانون تخصصی و محله‌ای به صورت فعال وجود دارد که ۱۶۰هزار خادمیار و یاور رضوی در آن‌ها مشغول به فعالیت هستند. فعالیت این کانون‌ها تحت نظارت مرکز خادمیاری و کانون‌های خدمت رضوی، بنیاد کرامت و حوزه‌های معین در آستان قدس رضوی به صورت مستمر در روزهای مختلف سال و در مناسبت‌های مختلف ادامه دارد.
مدیر مرکز خادمیاری و کانون‌های خدمت رضوی ادامه داد: شبکه خادمیاری رضوی با بازخوانی مسائل اجتماعی و فعالیت‌های جاری همواره سعی دارد شور و شعور رضوی را در جامعه نهادینه کند. نقش‌آفرینی خادمیاران در این برنامه‌ها نیز پیامی از محبت و همبستگی میان مردم و امام رئوف(ع) را به همراه دارد.

پویش‌هایی که با استقبال مردم روبه‌رو شد
کانون‌های خدمت رضوی در سال ۱۴۰۳ نیز متناسب با مناسبت‌ها و اتفاقات مختلف، پویش‌های مختلفی را در سطح کشور اجرایی کردند. احمد میرزاده دراین‌باره چنین توضیح داد: در سال گذشته ۱۲عملیات ملی و پویش در سطح کشور توسط خادمیاران و یاوران رضوی برگزار و با استقبال مردم خداجو در سراسر کشور مبلغی بیش از ۱۲۰میلیارد تومان وجه نقد در قالب مشارکت‌های مردمی جمع‌آوری و در مسیرهای تعیین شده مصرف شد.
پویش ملی «لبنان تنها نیست» و «همدلی با غزه» با هدف همدردی و حمایت از مردم مظلوم محور مقاومت در سراسر کشور برگزار و با مشارکت بالایی از سوی مردم مواجه شد. «زیارت وارثان انبیا» پویشی با هدف گرامیداشت علمای مجاهد و پیشکسوت در سالروز مبعث پیامبر مهربانی‌ها بود.
پویش جشن‌های مهدوی «ربیع‌الانام» نیز با برگزاری هزارو۱۹۱ جشن در سراسر کشور به مناسبت هزار و صد و نود و یکمین سالروز میلاد منجی عالم بشریت حضرت صاحب‌الزمان(عج) اجرایی شد. افزون بر آن، برنامه مناسبتی «ابن‌الرضا(ع)» نیز در قالب هزارو۲۲۵ اقدام فرهنگی در سالروز هزار و دویست و بیست و پنجمین سالروز شهادت امام جواد(ع) برگزار شد.
وی همچنین درباره دو پویش ملی دیگر گفت: پویش «مژده بهار» برنامه‌ای بود که با مشارکت فعالان اجتماعی و با هدف مشارکت در امر درختکاری و لبیک به فرمان ولی امر مسلمین در ۱۵ اسفند مقارن با روز درختکاری اجرایی شد. برنامه ملی «زنگ مهر رضوی» در قالب برگزاری هزارو۴۸۳ مراسم زنگ مهر رضوی در نخستین چهارشنبه سال تحصیلی ۱۴۰۳ در ایام هزار و چهارصد و هشتاد و سومین سالروز میلاد پیامبر اعظم(ص) و زنگ ملی مقاومت به مناسبت سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در مدارس سراسر کشور به انجام رسید.

کرامت رضوی به وسعت ایران

خدمت‌رسانی در برنامه‌های مناسبتی ملی و مذهبی
خادمیاران رضوی در حوادث طبیعی نیز در کنار هموطنانشان بودند. خدمت‌رسانی در زلزله خوی با فراهم کردن اسکان اضطراری و تهیه و توزیع افزون بر ۳۰هزار وعده نفر غذا در سال‌های گذشته و همچنین کمک به زلزله‌زدگان شهرستان کاشمر در قالب آماده‌سازی، تهیه و توزیع افزون بر ۲۰هزار وعده نفر غذا در همین راستا انجام شد. میرزاده ضمن اشاره به این موضوع، درباره دیگر اقدامات صورت گرفته در کانون‌های خدمت رضوی در سال ۱۴۰۳ گفت: مشارکت در خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی نیز در قالب برپایی ۴۲ موکب در مرزهای میهن اسلامی‌مان و مسیرهای داخل کشور توسط شبکه خادمیاری کشور انجام شد. همچنین با رویکرد مردمی‌سازی جشن‌های عید سعید غدیر «۱۵ رویداد جریان‌ساز» در دهه مبارک ولایت و روزهای پس از عید غدیر توسط خادمیاران و کانون‌های خدمت رضوی در سراسر کشور اجرایی شد. علاوه بر این، مرکز خادمیاری و کانون‌های خدمت رضوی با رویکرد مردمی‌سازی جشن‌های ولادت حضرت رضا(ع) «۴۰ رویداد جریان‌ساز» را نیز در دهه مبارکه کرامت برگزار کرد.
این کانون‌ها در راستای توسعه فرهنگ وقف و نذر نیز اقداماتی را در سال گذشته به انجام رساندند که از جمله آن‌ها می‌توان به قدردانی از واقفان و ناذران برتر استانی در استان‌های اصفهان و تبریز اشاره کرد.

فرصتی برای ترویج فرهنگ و معنویت رضوی
دهه کرامت امسال نیز فرصت دیگری برای خادمیاران رضوی فراهم کرده تا در راستای ترویج فرهنگ و معنویت رضوی در ابعاد مختلف جامعه بکوشند. مدیر مرکز خادمیاری و کانون‌های خدمت رضوی در این‌باره گفت: هر سال از سوی آستان قدس رضوی برای دهه کرامت شعاری ابلاغ می‌شود و شعار سال جاری نیز «ایران امام رضا(ع)» اعلام شده است. شبکه خادمیاری رضوی با اجرای بیش از ۵۰ برنامه متنوع در دهه کرامت، الگویی نوین از مردمی‌سازی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی ارائه می‌دهد. این برنامه‌ها با محوریت شور و شعور رضوی و در راستای تقویت ارزش‌های معنوی و اجتماعی، در سراسر کشور و با رویکرد مشارکت و پیوندهای نهادی و مردمی به اجرا درمی‌آیند و با تأکید بر الگوسازی در حوزه فرهنگی و اجتماعی، ارتباط معنوی مردم با امام رضا(ع) را تقویت و بستری مناسب برای ترویج ارزش‌های رضوی فراهم می‌کنند.
به گفته میرزاده برنامه‌های امسال شامل طیف وسیعی از فعالیت‌هاست که از جشن‌های مناسبتی و مراسم مذهبی گرفته تا خدمات اجتماعی و فعالیت‌های فرهنگی را دربرمی‌گیرد. حمایت و پشتیبانی از برنامه محوری آستان قدس رضوی با عنوان «زیر سایه خورشید» یکی از مهم‌ترین رویکردهای شبکه خادمیاری در سال جاری است. برافراشتن پرچم مزین به نام امام رضا(ع) در میادین، بوستان‌ها و جاده‌های مختلف کشور با هدف ایجاد فضای معنوی و آشنایی بیشتر مردم با این روزهای مبارک، یکی از شاخص‌ترین فعالیت‌ها در دهه کرامت است.
برنامه «میثاق یاران» با حضور خادمیاران در نماز جمعه و ارائه میز خدمت به مردم، برگزاری «ورزش، سلامت و کرامت» با مشارکت مردم و خادمیاران، برپایی کرسی‌های تلاوت قرآن با حضور قاریان ملی و بین‌المللی، برگزاری اردوهای سلامت با عنوان «نذر شفا» و برنامه‌هایی در حمایت از بیماران سخت‌درمان و خانواده‌های پرجمعیت از دیگر برنامه‌های دهه کرامت امسال است.
وی همچنین افزود: در راستای تقویم مناسبتی، روز ملی خلیج فارس با عنوان «عزت و امنیت و مهر رضوی» با اهتزاز پرچم امام رضا(ع) در سواحل خلیج فارس گرامی داشته خواهد شد و همچنین برنامه‌های ویژه‌ای نظیر «سپاس معلم» و تکریم مقام کارگر با عنوان «خدا قوت کارگر» به منظور ارج نهادن به تلاش‌های این اقشار برگزار می‌شود.
برنامه‌های دختیژن ویژه دختران، جشن‌های خودرویی و موتوری در سطح شهرها درراستای شورآفرینی در جامعه با عنوان شادپیمایی از دیگر برنامه‌های متنوع شبکه خادمیاران رضوی سراسر کشور است. غبارروبی گلزار شهدا، سرکشی و تکریم خانواده شهدا، اجتماعات نوجوانان رضوی، تکریم خادمان ملت، برپایی میزهای خدمت، آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد، اردوهای جهادی عمرانی و سلامت، بدرقه زائران امام رضا(ع) در مبدأ با عنوان بدرقه زائران بهشت و... نیز از دیگر برنامه‌های این دهه به شمار می‌روند.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha