۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۱
کد خبر: ۱۰۶۹۲۹۷

رئیس پلیس فتای تهران گفت: توصیه ما در رابطه با کلاهبرداری‌های مرتبط با کسب و کارهای فعال در پلتفرم‌های خارجی این است که حتی‌المقدور بیعانه پرداخت نکنند.

واریز «بیعانه» کلیدواژه کلاهبرداری در فضای مجازی است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

داوود معظمی گودرزی در گفت‌وگویی درباره کسب‌وکارهای مجازی اظهار کرد: راهبرد کلی پلیس فتا، درباره کسب و کارهای فعال در محیط مجازی، حمایت از کسب و کارهای فعال و توسعه آن‌ها است و اقداماتی را انجام می‌دهد که اختلالی در فرآیند خدمات‌رسانی آن ها ایجاد نشود.

وی ادامه داد: شاهد این هستیم که برخی از کسب و کارها بدون مجوز در پلتفرم‌های خارجی فعالیت می‌کنند. برخی از این‌ها متاسفانه ممکن است کلاهبرداری کنند یا خدمات را آن طور که باید و شاید به مشتریان ارائه ندهند. پلیس فتا با مواردی که منطبق با قانون جرم‌انگاری شده و شکاتی در خصوص آن‌ها مراجعه می‌کنند، برخورد می‌کند.

معظمی گودرزی گفت: توصیه ما در رابطه با کلاهبرداری‌های مرتبط با کسب و کارهای فعال در پلتفرم‌های خارجی این است که حتی‌المقدور بیعانه پرداخت نکنند. کلیدواژه کلاهبرداری در این گونه پلتفرم‌ها واریز بیعانه و یا تسویه حساب قبل از دریافت خدمات است. اگر این نکته را رعایت کنند قطعا پرونده‌های کمتری در این مورد خواهیم داشت.

سردار معظمی تأکید کرد: اگر مردم مشکلی داشتند با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ مرکز فوریت های سایبری تماس بگیرند.‌ همکاران ما پاسخگوی آنان خواهند بود.

رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی تهران درخصوص امکان شکایت از کسب‌وکارهای اینستاگرامی که اقدام به کلاهبرداری می‌کنند گفت: در تمام مواردی که در قانون جرم‌انگاری شده‌ و تحت عنوان کلاهبرداری‌های قانونی مطرح هستند این امکان میسر است و پلیس نیز این را با جدیت پیگیری می‌کند. کمااینکه بخشی از پرونده‌های ما نیز مرتبط با همین موارد است.

وی توضیح داد: به عنوان مثال ما بارها مواردی را تحت عنوان فروش کالاهایی خاص، فروش البسه و کفش زنانه و یا مواردی که ممکن است به راحتی در برخی بازارها یافت نشود داشته‌ایم که از زرق و برق‌های فضای مجازی برای ترغیب کاربران استفاده می‌کنند و فکر می‌کنند کالای مورد نظر خود را پیدا کرده‌اند، بلافاصله هم بیعانه را می‌پردازند و تسویه حساب می‌کنند که متأسفانه در دام مجرمین گرفتار می‌شوند.

وی تذکر داد: خواهش من از هموطنان این است که در این پلتفرم‌ها اگر نمی‌شناسند به‌هیچ‌وجه بیعانه واریز نکنند.

رئیس پلیس فتای تهران گفت: بسیاری از سایت‌ها ای‌نماد دارند، فرآیند خدماتشان مشخص است و کلاهبرداری‌هایشان نیز قطعا بسیار کمتر است ولی در شبکه‌های اجتماعی به خاطر اینکه راحت تر بتوانند مانور بدهند از زرق و برق ها و جذابیت‌های آن استفاده می‌کنند و تبلیغات خود را انجام می‌دهند. ممکن است مردم به صورت هیجانی و لحظه‌ای بخواهند خدمات بگیرند که متاسفانه در دام کلاهبردارها گرفتار می‌شوند.

سردار معظمی گودرزی در خصوص انتشار محتوای خشن در فضای مجازی نیز هشدار داد: درباره بحث خشونت دو موضوع تولید محتوا و انتشار محتوا مطرح است. در هر دو صورت قانون جرم‌انگاری کرده است. پلیس فتا هم مطابق با وظایفش، با قاطعیت این موضوع را پیگیری می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: کما اینکه در سنوات قبل و در سال گذشته با تعداد زیادی از این سایت‌ها برخورد کردیم، آن‌ها در چرخه قضایی قرار دادیم و مسدود شدند. در سال جاری هم یکی از اولویت‌های ما این است. پلیس با کسانی که بخواهند امنیت روانی مردم را در فضای مجازی خدشه‌دار کنند، بدون تعارف، خارج از نوبت و با قاطعیت برخورد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

برچسب‌ها

پخش زنده

×

حرم مطهر رضوی

کاظمین

00:00
00:36
Download

کربلا

مسجدالنبی

00:00
00:29
Download

مسجدالحرام

00:00
00:31
Download

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha