تحولات منطقه

اظهاراتی که این روزها جسته ‌گریخته از مقام‌های وزارت خارجه و شورای عالی امنیت ملی به گوش می‌رسد، نشان‌دهنده یک وضعیت روشن است؛ ایران، زیاده‌خواهی را نمی‌پذیرد.

حرف یکی است؛ زیاده‌خواهی را نمی‌پذیریم
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

اظهاراتی که این روزها جسته ‌گریخته از مقام‌های وزارت خارجه و شورای عالی امنیت ملی به گوش می‌رسد، نشان‌دهنده یک وضعیت روشن است؛ ایران، زیاده‌خواهی را نمی‌پذیرد.
همزمان با ادامه سناریوچینی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای پیشبرد پروژه ایران‌هراسی، جمهوری اسلامی هم با اتکا به وحدت داخلی مستحکم شکل گرفته و همچنین پشت‌گرمی به رابطه خوب با همسایگان و متحدان خارجی، این روزها موازی با تأکید بر مسیر مذاکره، در حال ترسیم روشن‌تر خواسته‌ها و خطوط منازعه با غرب است. دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز دو روز پیش در همایش «ما و غرب» به صراحت گفت برد موشک‌های ما ربطی به غرب ندارد. علی لاریجانی موضوع هسته‌ای را «بهانه‌ای برای دشمنی غرب با ملت ایران» دانست و تأکید کرد ایران نه سلطه‌طلب است و نه زیر بار استیلای هیچ قدرتی می‌رود.
بازدید وزیر امور خارجه کشورمان از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای در مقطع کنونی را نیز باید گرایی محکم برای ‌ایستادگی ایران بر اصول مد نظر و مقابل زیاده‌خواهی‌های دشمن تعبیر کرد. سیدعباس عراقچی پس از این اتفاق گفت: مشکل اساسی غرب، انحصارطلبی است؛ ملت ایران برای صنعت هسته‌ای جنگیده‌اند و از آن نمی‌گذرند.
در حالی که تهران از نوع عملکرد دوگانه غرب در موضوع مذاکره به ستوه آمده است، عراقچی با این نحوه اظهارات خود، این گرا را به دشمنان می‌دهد که جمهوری اسلامی حاضر به عقب‌نشینی از خواسته‌های مشروع خود نیست، هر چند که هنوز در مذاکره را نبسته است. در این ارتباط سعید خطیب‌زاده، معاون وزیرخارجه دیروز در «نشست راهبردی ابوظبی» هم تأکید کرد: تهران برای توافق آماده است ولی درباره امنیت ملی خود معامله نمی‌کند. وی با بیان اینکه با توجه به اقدام‌های واشنگتن علیه ایران، فعلاً در نقطه مذاکره قرار نداریم، گفت: ایالات متحده از طریق برخی کشورهای واسطه، پیام‌های متناقضی درباره مذاکرات هسته‌ای برای تهران ارسال می‌کند. با این حال آن‌ها در عمل نشان دادند هیچ حسن نیت و جدیتی در این زمینه ندارند. جمهوری اسلامی ایران اما مطمئناً بر سر مسائل امنیت ملی خود مصالحه نخواهد کرد.
شرح گفته شده و لحن تهاجمی مقامات کشورمان در مقطع اخیر مطمئناً دارای معانی خاصی است. در محیطی که دشمن با دامن زدن به داستان‌سرایی‌ها درصدد تحمیل محاصره ساختگی علیه کشورمان با بهره‌گیری از قطعنامه سوخته ۲۲۳۱ شورای امنیت است، تهران همزمان با تأکید بر مذاکره، با در پیش گرفتن راهبرد تهاجمی در گفتمان درصدد خنثی‌سازی پازل چیده شده غرب است. جمهوری اسلامی البته ضمن شفاف‌سازی درباره پرونده هسته‌ای، آب پاکی را روی دست دوست و دشمن ریخته و حال باید دید دونالد ترامپ مقابل منطق ایران سر تعظیم فرود می‌آورد یا همچنان با بازی در زمین جنگ‌طلبی صهیونیست‌ها کشورش را به سوی پرتگاهی بی‌انتها می‌کشاند.

خبرنگار: هدایت جاوید

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha