تحولات منطقه

رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم گشایش اجلاس کمیته سیاسی مجمع بین المجالس آسیایی گفت: قاره‌ آسیا صرفاً یک موقعیت جغرافیایی نیست، بلکه با پیوندهای عمیق تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی میان ملت‌ها، ظرفیت‌های بزرگی در درون خود دارد.

محمدباقر قالیباف: آسیا امروز در موقعیتی تاریخی قرار گرفته است
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس، محمدباقر قالیباف صبح امروز در نشست کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی APA که در هتل همای یک مشهد برگزار شد، بیان کرد: مایه‌ خرسندی و افتخار است که امروز در شهر مقدس مشهد، پایتخت معنوی ایران و نماد واقعی همبستگی و آرامش، میزبان شما هستم. حضور ارزشمند شما نشان‌دهنده‌ اراده‌ مشترک ما برای تقویت همکاری‌های پارلمانی در قاره‌ای است که تاریخ، فرهنگ و آینده‌ای مشترک دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: از همه‌ شما که دعوت جمهوری اسلامی ایران را پذیرفتید، و همچنین از دبیرخانه‌ محترم که در برگزاری نشست کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی همکاری کرد، صمیمانه سپاسگزارم.

وی با بیان اینکه آسیا امروز در موقعیتی تاریخی قرار گرفته است؛ جهانی که در حال گذار از تحولات عمیق سیاسی، اقتصادی، فناورانه و فرهنگی است، خاطرنشان کرد: قاره‌ آسیا صرفاً یک موقعیت جغرافیایی نیست، بلکه با پیوندهای عمیق تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی میان ملت‌ها، ظرفیت‌های بزرگی در درون خود دارد. این ظرفیت‌ها، با آگاهی از شرایط حساس جهانی و منطقه‌ای و با همکاری و اراده‌ جمعی مبتنی بر منافع مشترک، می‌تواند الگویی نوین از همکاری منطقه‌ای ارائه دهد و به مرکز ثقل رشد اقتصادی، نوآوری‌های آینده‌ساز و تحولات جهانی تبدیل شود.

قالیباف متذکر شد: اهمیت آسیا تنها در جمعیت و وسعت سرزمینی آن نیست؛ بلکه در استقلال فکری، تنوع فرهنگی و اراده‌ مشترک کشورهای آن برای چندجانبه‌گرایی است. آسیا در حال نوشتن فصل جدیدی از تاریخ است؛ فصلی که در آن هیچ کشوری برای دیگری دیکته نمی‌کند، بلکه گفت‌وگو می‌کند؛ فصلی که در آن حق تعیین سرنوشت ملت‌ها محترم شمرده می‌شود؛ و همکاری جایگزین تقابل می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ملت بزرگ ایران در سال‌های اخیر هدف یکی از شدیدترین و سازمان‌یافته‌ترین روندهای خصمانه قرار گرفته است، افزود: از تلاش برای جلوگیری از پیشرفت‌های علمی و هسته‌ای گرفته تا حمله مستقیم در ژوئن ۲۰۲۵ به تأسیسات هسته‌ای و مراکز نظامی ایران با مداخله‌ آشکار آمریکا. این حمله درست در میانه‌ مذاکرات دیپلماتیک رخ داد و برخی دولت‌های اروپایی نیز در کنار رژیم اشغالگر ایستادند. با این حال، بیش از ۱۲۰ کشور جهان این تجاوز را محکوم کردند و در کنار ملت ایران ایستادند.

وی ادامه داد: این رفتار نشان داد که برای برخی دولت‌های غربی، مذاکره نه ابزار گفت‌وگو، بلکه وسیله‌ای برای فشار و وقت‌کشی است. جمهوری اسلامی ایران هرگز امنیت ملی، توان دفاعی و حق مسلم خود برای پیشرفت را معامله نخواهد کرد. دیپلماسی واقعی تنها زمانی معنا دارد که با احترام متقابل و منافع مشترک همراه باشد، نه با زورگویی.

قالیباف عنوان کرد: یکی از دردناک‌ترین فصل‌های تراژدی معاصر، اقدامات رژیم اشغالگر قدس در فلسطین است. از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، این رژیم نزدیک به ۷۰ هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، را به شهادت رسانده و مرتکب نسل‌کشی سیستماتیک شده است. این همان رژیمی است که در خردادماه امسال ضمن حمله به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، بیش از هزار نفر از هموطنان ما را به شهادت رساند و سپس تجاوزات خود را به لبنان و سوریه گسترش داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان حامی حقوق فلسطینیان، از هر ابتکار و طرحی که به اشغالگری پایان دهد استقبال می‌کند، گفت: هرگونه تلاش برای تحمیل صلح ناعادلانه بر ملت فلسطین، چیزی جز تداوم اشغال با چهره‌ای فریبنده و تثبیت آپارتاید صهیونیستی در کل سرزمین تاریخی فلسطین نیست و محکوم به شکست خواهد بود.

وی افزود: حق تعیین سرنوشت، حقی الهی و بین‌المللی است که قابل معامله نیست. هیچ قدرت خارجی نمی‌تواند به جای مردم فلسطین درباره‌ سرزمین، مقدسات و آینده‌ آنان تصمیم بگیرد.

قالیباف متذکر شد: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برگزاری همه‌پرسی تعیین سرنوشت با مشارکت ساکنان اصیل فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی است. این راه‌حل منطقی، الگویی روشن برای ساختن نظمی پایدار در منطقه خواهد بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشهد، شهر امام رضا(ع)، پیام‌آور مهربانی و عدالت است، گفت: امروز از این شهر مقدس به همه قدرت‌های سلطه‌گر اعلام می‌کنیم: عصر سلطه یک یا دو کشور بر جهان به سر رسیده است و آسیا از قربانی بودن به بازیگری تعیین‌کننده در صحنه جهانی تبدیل شده و عصر آسیا آغاز شده است؛ عصر همکاری، عصر عدالت و عصر احترام متقابل.

وی متذکر شد: ما اینجا هستیم که صدای یک قاره بیدار باشیم؛ ما خواستار جهانی هستیم که در آن تحریم، ابزار سیاست خارجی نباشد، جهانی که در آن کشتار و نسل کشی کودکان و زنان غزه با سکوت یا توجیه مواجه نشود و جهانی که در آن حق ملت ایران و سایر ملت‌ها برای پیشرفت صلح‌آمیز هسته‌ای و اقتصادی انکار نشود و این پیام را نه با فریاد، بلکه با عمل، با اتحاد و با دیپلماسی پارلمانی قدرتمند باید پیش ببریم.

قالیباف افزود: ما در ایران اسلامی باور داریم که صلح و ثبات منطقه و آینده جهان نه در واشنگتن، نه در تل‌آویو و نه در برخی پایتخت‌های اروپایی، بلکه درهمین‌جا، در آسیا، درمیان ملت‌های بزرگ و تمدن‌ساز این قاره رقم خواهد خورد.

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بر اساس اساسنامه‌ مجمع مجالس آسیایی، ما نمایندگان ملت‌هایی هستیم که با پیوندهای عمیق تاریخی، تمدنی و فرهنگی به یکدیگر متصل شده‌اند. این پیوندها میراثی گران‌سنگ است که ما را به ایفای نقشی فعال‌تر و مؤثرتر در تأمین صلح پایدار و رفاه مشترک فرا می‌خواند.

وی متذکر شد: مجمع مجالس آسیایی نمی‌تواند نهادی حاشیه‌ای باقی بماند. عملکرد کنونی مجمع، با وجود تلاش‌های ارزشمند اعضا، هنوز با ظرفیت‌های واقعی فاصله دارد. بین‌المللی شدن دبیرخانه و تقویت ساختار آن یک ضرورت است تا بتواند صدای واحد آسیا را به گوش مجامع جهانی برساند.

قالیباف ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران که طی ۱۸ سال گذشته همواره از حامیان اصلی این مجمع بوده است، امروز نیز آماده‌ همکاری کامل و همه‌جانبه برای تقویت دبیرخانه، ارتقای جایگاه سیاسی و تأمین منابع مالی است. انتظار داریم سایر اعضا نیز با احساس مسئولیت جمعی به این مسیر بپیوندند، زیرا آینده‌ آسیا، آینده‌ همه‌ی ما و آینده‌ی جهان خواهد بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: حمایت از چندجانبه‌گرایی حقیقی و عادلانه باید در دستور کار دولت‌ها و مجالس آسیایی قرار گیرد. مجمع مجالس آسیایی می‌تواند ستون اصلی پیشبرد این اهداف باشد و صدای واحد آسیا را تقویت کند تا کار مشترکی برای ساختن آینده‌ای پایدار، عادلانه و امن برای نسل‌های امروز و فردا آغاز شود.

وی در پایان عنوان کرد: بار دیگر از حضور همه شما در شهر مقدس مشهد تشکر می‌کنم و برای نشست امروز کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی، آرزوی موفقیت دارم و باور دارم که آینده آسیا، روشن است و آسیای بیدار و آگاه، پیشران نظم عادلانه جهانی خواهد شد.

بخش آذربایجانی کریدور زنگزور که به‌زودی تکمیل می‌شود

رئیس گروه پارلمانی آذربایجان در APA نیز در این نشست گفت: آذربایجان اکنون تمام ظرفیت‌های حمل‌ونقل لازم از جمله راه‌آهن، بزرگراه‌ها و جاده‌ها را تکمیل کرده و در حال اجرای پروژه‌های بزرگ سرمایه‌گذاری برای افزایش حجم حمل بار است.

رضوان ملی اف افزود: پروژه‌های اتصال مانند کریدورهای شرق–غرب و شمال–جنوب از سال ۲۰۲۲ تاکنون شاهد رشد نزدیک به ۹۰ درصدی حجم بار در خاک آذربایجان بوده‌اند. توافق‌های اخیر با جمهوری ارمنستان، ظرفیت ترانزیتی آذربایجان را برای حمل‌ونقل بین‌المللی بیش از پیش افزایش می‌دهد.

وی عنوان کرد: بخش آذربایجانی کریدور زنگزور که به‌زودی تکمیل می‌شود، این بخش مهمی از کریدور میانی در مسیر شمال–جنوب خواهد شد و به تقویت صلح، چندجانبه‌گرایی و منافع مشترک همه همسایگان نزدیک و دور آذربایجان کمک می‌کند.

وزیر توسعه دیجیتال و حمل و نقل آذربایجان در پایان با نقل‌قولی از سخنرانی اخیر الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان در هشتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، گفت: به امید صلح و رفاه در آسیا، برای مجمع پارلمانی آسیایی آرزوی موفقیت روزافزون دارم.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha