تحولات منطقه

مطالعات دانشگاه ییل نشان می‌دهد نیروهای شبه‌نظامی سودان اجساد را دفن و سوزانده و تلاش می‌کنند جنایات گسترده خود را مخفی کنند

نیروهای پشتیبانی سریع سودان در حال پاکسازی شواهد نسل‌کشی در الفاشر
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از میدل ایست‌آی، دانشگاه ییل در گزارشی از فعالیت‌های نیروهای شبه‌نظامی (RSF) در شهر الفاشر خبر داده است که به دنبال پاکسازی شواهد جنایات جمعی در شمال دارفور هستند. بر اساس این گزارش، نیروهای پشتیبانی سریع(RSF) پس از تسلط کامل بر الفاشر در ۲۶ اکتبر، دست به قتل‌های هدفمند و عملیات درب‌به‌درب علیه غیرنظامیان زده و اجساد بسیاری را دفن یا سوزانده است.

ییل با تحلیل تصاویر ماهواره‌ای از منطقه‌ای حدود ۷۰۰ کیلومتر مربع در اطراف الفاشر، شواهدی از ده‌ها هزار اجساد دفن شده یا سوخته ارائه کرده است. برخی از این محل‌ها شامل بیمارستان سابق کودکان و مدارس بودند که به گفته شاهدان، به محل بازداشت و کشتار غیرنظامیان تبدیل شده بود. همچنین در حداقل ۲۰ نقطه شواهدی از سوختن اجساد یا اجسام انسانی مشاهده شد.

یک شاهد محلی، محمد حسن، به میدل ایست آی گفته است: «RSF وارد محله داراجا اولا شد و به هر کسی که می‌توانست فرار کند یا در خانه‌ها پناه گرفته بود تیراندازی کرد. مردان به صورت تصادفی کشته شدند و زنان و کودکان مورد آزار و توهین قرار گرفتند.»

ییل می‌گوید که این اقدامات RSF با حمایت امارات متحده عربی انجام شده است؛ هرچند ابوظبی این اتهامات را رد می‌کند. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد خودروهای RSF در نزدیکی بیش از ۳۰ نقطه مشکوک دیده شده‌اند و لکه‌های خون و دیگر مایعات انسانی هنوز از فضا قابل مشاهده است.

این جنایات در حالی رخ داده که جنگ در سودان از آوریل ۲۰۲۳ ادامه دارد و باعث ایجاد بزرگ‌ترین بحران انسانی جهان شده است. بیش از ۱۴ میلیون نفر آواره شده و هزاران غیرنظامی کشته شده‌اند. RSF به ویژه در دارفور متهم به نسل‌کشی علیه گروه‌های غیرعرب است.

فشارهای بین‌المللی بر RSF و حامی اصلی آن، امارات، افزایش یافته و حتی منجر به اعلام تحقیقات داخلی توسط ژنرال محمد همدتی، فرمانده RSF، درباره نقض‌های نیروهایش در الفاشر شده است. هم‌زمان، کشورهای منطقه از جمله عربستان، مصر و ترکیه حمایت نظامی خود از ارتش سودان (SAF) را افزایش داده‌اند تا جلوی گسترش نفوذ RSF و حامیانش گرفته شود.

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha