تحولات منطقه

شامگاه چهارشنبه گذشته، رئیس‌جمهور در نشستی سه‌ساعته با فعالان سیاسی و نمایندگان احزاب مختلف، به بررسی مسائل مختلف پرداخت.

گفت‌وگوی نخبگانی در مسیر حل گره‌های جمعی
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

شامگاه چهارشنبه گذشته، رئیس‌جمهور در نشستی سه‌ساعته با فعالان سیاسی و نمایندگان احزاب مختلف، به بررسی مسائل مختلف پرداخت. این نشست که با عنوان «راهکارهای تحقق انسجام ملی و چگونگی گذر از چالش‌ها» در شرایط حساس کنونی برگزار شد، دوباره اهمیت گفت‌وگوهای مستقیم و شفاف میان مقامات و نمایندگان طیف‌های مختلف سیاسی را در راستای تقویت وفاق اجتماعی و گره‌گشایی از مشکلات ملی به نمایش گذاشت.

برگزاری چنین نشست‌هایی از این جهت مهم است که دکتر مسعود پزشکیان از ابتدای دولت چهاردهم همواره بر ضرورت برگزاری نشست‌های تخصصی با صاحب‌نظران در حوزه‌های مختلف تأکید داشته و در این راستا به طور مداوم با استادان دانشگاه‌ها، اقتصاددانان و نهادهای کارشناسی به گفت‌وگو پرداخته است. در شرایطی که کشور درگیر بحران‌های مختلف بوده که گذر از آن نیازمند همراهی و همدلی همه شهروندان جامعه و متخصصان است، اکنون این پرسش مطرح است که برگزاری این نوع نشست‌ها و گفت‌وگوهای تخصصی با فعالان سیاسی و احزاب تا چه اندازه زمینه‌ساز ایجاد تأثیر ملموس و کارآمد در روند تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های کلان خواهد بود؟

الگویی برای همکاری و همگرایی

عبدالحسین روح‌الامینی، رئیس شورای مرکزی حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی و از جمله حاضران در نشست مذکور، در گفت‌وگو با قدس در تشریح محتوای نشست فعالان سیاسی و نمایندگان احزاب با پزشکیان گفت: در این جلسه، اکثریت حاضران حمایت خود را از مسیر دولت در شرایط سخت کنونی اعلام و همزمان پیشنهادهایی در حوزه‌های مختلف مطرح کردند. در برخی موارد، عده‌ای از نمایندگان اصلاح‌طلب اشاراتی به مذاکره و تحریم‌ها داشتند که پاسخ قاطع دکتر پزشکیان را به همراه داشت، به طوری که رئیس جمهور با جدیت اظهار کرد؛ من برای ماندن در پستم هیچ باجی به کسی نخواهم داد، آمریکا و اسرائیل؛ ایران ذلیل می‌خواهند اما ایران ذلیل و تکه‌پاره نمی‌شود و من زیر این بار نمی‌روم. این پاسخ با استقبال و حمایت بیشتر حاضران روبه‌رو شد. وی ادامه داد: حدود ۱۵ تا ۱۷ نفر از نمایندگان جریان‌های مختلف به بیان نظرات خود پرداختند و مسائل مد نظر را شفاف و بدون رودربایستی مطرح کردند. در حوزه‌هایی مانند ناترازی انرژی، اقدام‌های آموزش ‌و پرورش برای افزایش کیفیت آموزشی، بحث کالابرگ و سفره مردم نیز به‌طور جدی مطرح شد. دولت با وجود شرایط سختی که به آن دچار شده، برنامه‌هایی را برای حل این مسائل به ‌طور جدی دنبال می‌کند و درخواست همدلی و همراهی گروه‌های سیاسی و نخبگان برای رفع چالش‌ها را داشت.

روح‌الامینی معتقد است: در دولت باید شفافیت در گفت‌وگوهای داخلی و خارجی بیشتر باشد، به طوری که تعدد سخنگویان محدودتر شود و در مسائل مختلف، افرادی که مسئول هستند باید پاسخگوی مسائل باشند. همچنین انتقادها برای افکار عمومی باید با راهکار و گزارش کار همراه باشد. همزمان دولت نیازمند همراهی گسترده مردم، نخبگان و گروه‌های سیاسی است تا از بحران‌های اقتصادی گذر کند. این همدلی به ‌ویژه در شرایط حمایت رهبر معظم انقلاب و نیروهای مسلح، سرمایه‌ای بزرگ برای دولت است.

وی با تأکید بر اهمیت اطلاع‌رسانی اقدامات دولت چهاردهم، پیشنهاد داد: جلسات دولت و نخبگان باید از طریق رسانه‌ها، به‌ویژه صدا و سیما، برای آگاهی عمومی منتشر شود، مردم باید در جریان واقعی مسائل قرار بگیرند تا همدلی و همراهی به‌طور جدی تقویت شود. این جلسات می‌توانند الگویی برای همکاری‌های آینده باشند. رئیس شورای مرکزی حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی همچنین با تأکید بر ضرورت بازنگری در سطوح مختلف دولت توسط رئیس جمهور، افزود: یک سال و خرده‌ای از آغاز کار دولت چهاردهم گذشته و باید تصمیماتی برای بازنگری در سطوح مختلف گرفته شود. تغییراتی مانند انتصاب علی لاریجانی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی و نیز اسماعیل سقاب اصفهانی به عنوان معاون رئیس‌جمهور ایران و رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی، تغییرات بسیار مفیدی بودند. دولت باید با نگاه به جوانان و متخصصان، بازنگری‌های لازم را در خود انجام دهد.

در مسیر تقویت انسجام ملی

سیدحسن رسولی، عضو شورای مرکزی جبهه اصلاحات ایران نیز در تشریح نشست اخیر خود با رئیس‌جمهور، گفت: دکتر پزشکیان در عمل به وعده‌هایی که به مردم داده بود از جمله نشست و برخاست با صاحب‌نظران، اعضای احزاب و گروه‌های مختلف سیاسی، این جلسه را برگزار کرد. موضوع اصلی این جلسه، راه‌های تقویت انسجام ملی و عبور از چالش‌های فراروی کشور بود. هر کدام از حاضران، متناسب با وقتی که در اختیار داشتند، نقطه‌نظرات خود را در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و همچنین نقد و پیشنهادات در مورد ساختار مدیریتی کشور مطرح کردند. رئیس جمهور تمامی نقطه ‌نظرات را شنید و در پایان گزارشی از فعالیت‌های دولت در حوزه‌های مختلف و تلاش‌های شبانه‌روزی در راستای حل مشکلات مردم ارائه کرد.

وی اظهار کرد: دکتر پزشکیان همچنین در خصوص مشکلات اقتصادی و گرانی‌های اخیر که مردم با آن درگیر هستند، به‌ویژه در ارتباط با تغییرات قیمت بنزین گزارش مبسوطی ارائه داد. در زمینه تعاملات خارجی، پزشکیان به بهبود روابط با همسایگان و کشورهای دیگر اشاره و اعلام کرد ایران از موضع عزت و حفظ اعتبار و حیثیت ملی آمادگی دارد با تمامی کشورها در موضوعات مختلف گفت‌وگو کند. رسولی افزود: یکی دیگر از موارد مهم این جلسه، گزارش کوتاهی بود که رئیس جمهور از سفر اخیر خود به نیویورک داد و اشاره داشت که با پادرمیانی رئیس‌جمهور فرانسه اعلام آمادگی کرده بودند که وارد مذاکرات جدی شوند. با این حال، زیاده‌طلبی‌های طرف‌های مقابل، به‌ویژه آمریکایی‌ها، تاکنون مانع این گفت‌وگوها شده است. دکتر پزشکیان تأکید کرد ایران در عین آمادگی برای تعامل با دنیا، با مصالح ملی و غرور ایرانیان، هیچ‌ گاه حاضر به معامله بر سر اصول خود نیست.

عضو شورای مرکزی جبهه اصلاحات ایران در ادامه به فضای حاکم بر جلسه اشاره کرد و گفت: در این نشست، تعامل میان جناح‌های سیاسی بسیار خوب و مثبت بود. در خصوص مشکلات معیشتی و اقتصادی که مردم با آن روبه‌رو هستند، دیدگاه‌های جناح‌های مختلف به‌طور کلی نزدیک به هم بود. محور دیگری که در جلسه مورد تأکید قرار گرفت، ضرورت حمایت از دولت بود. در عین انتقاداتی که به دولت وارد شد، همگی بر لزوم همدلی و حمایت از دولت در راستای حل چالش‌های کشور تأکید داشتند. وی تصریح کرد: این جلسه، نقطه‌نظرات ارزشمندی برای رئیس‌جمهور و هیئت وزیران برای اداره بهتر کشور به‌ویژه در مسائل اقتصادی و معیشتی به همراه داشت. امیدواریم این نظرات مورد توجه قرار گیرد و در راستای تقویت انسجام ملی و پیشبرد امور کشور به کار گرفته شود.

خبرنگار: سیدحسین حسینی

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha