تحولات منطقه

مدیر پایگاه انتقال خون ایرانشهر گفت: با توجه به اینکه ۷۰۰ بیمار تالاسمی در این شهرستان وجود دارد و ۵۰ درصد فرآورده خونی از سایر شهرستانها تامین می‌شود برای جبران این کمبودها، تیم‌های سیار اهدای خون در شهرهای اطراف فعال شده است.

فعال شدن تیم‌های سیار برای اهدای خون در ایرانشهر؛ وجود ۷۰۰ بیمارتالاسمی در شهرستان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

یونس سهراب زهی افزود: به دلیل برودت هوا، میزان اهدای خون در سراسر کشور کاهش یافته و ایرانشهر از این موضوع مستثنی نبوده با این حال، توانستیم حداقل ۵۰ درصد نیاز خونی بخش را از داخل شهرستان تأمین کنیم.

وی افزود: بیشترین کمبود در گروه‌های خونی A مثبت، O مثبت، B مثبت، AB مثبت و همچنین گروه‌های منفی (O منفی، B منفی، A منفی، AB منفی) مشاهده شده است.

مدیر پایگاه انتقال خون ایرانشهر تأکید کرد که برای جبران این کمبودها، تیم‌های سیار اهدای خون در شهرهای اطراف ایرانشهر فعال شده و از ظرفیت ائمه و علمای شیعه و سنی در نمازهای جمعه برای تشویق مردم به اهدای خون استفاده شده، این رویکرد باعث ترویج فرهنگ اهدای خون در منطقه شده است.

وی ادامه داد: در سیستان و بلوچستان حدود سه هزار و ۶۰۰ بیمار تالاسمی وجود دارد که روزانه نیاز به حدود ۶۰۰ واحد خون دارند. از این تعداد در ایرانشهر نیز حدود ۷۰۰ بیمار تالاسمی داریم که تنها ۵۰ درصد نیاز آنها از داخل شهرستان تأمین می‌شود.

سهراب زهی خواستار همکاری مردم، بزرگان اقوام و طوایف برای ترغیب جامعه به اهدای خون و نجات جان بیماران چشم انتظار شد و گفت: تامین خون برای بیماران تالاسمی از سایر استان‌ها توسط شبکه ملی خون‌رسانی انجام می‌شود، اما چون آمار اهدای خون در کل کشور در این فصل پایین است و ویروس‌های آنفولانزا و سرماخوردگی نیز بر این وضعیت تأثیر گذاشته، می‌طلبد تا شهروندان استان پهناور سیستان و بلوچستان مشارکت خود را در این امر خداپسندانه افزایش دهند.

وی تاکید کرد: دسترسی ساده مردم به مراکز اهدای خون در مناطق دورافتاده مانند بنت، لاشار، دلگان و سایر نقاط مشکل است. روزانه حدود یک‌هزار پیامک برای تشویق اهدای خون ارسال می‌شود، اما بیشترین جمعیت در روستاها و شهرهای دورافتاده هستند و نمی‌توانند مراجعه کنند. با تدابیر مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان، فعال‌سازی پایگاه‌های انتقال خون در شهرهای دلگان، راسک و نیکشهر در دستور کار قرار گرفته و پیگیری تجهیزات مورد نیاز آن‌ها برای ورود به چرخه خونگیری در حال انجام است.

مدیر پایگاه انتقال خون ایرانشهر تصریح کرد: مردم سیستان و بلوچستان، بیماران نیازمند به خون را فراموش نکنند چرا که زندگی بسیاری از این بیماران به خون وابسته بوده و هر واحد خون اهدایی می‌تواند زندگی افراد را نجات دهد.

به گفته وی، بیمارستان ایران ایرانشهر رکورددار زایمان در کشور است و هر روز ۸۰ تا ۱۰۰ واحد خون مورد نیاز بیماران این شهرستان بوده که صرف بیماران تالاسمی، سرطانی، زایمانی، تصادفی و بیماران دیالیزی می‌شود.

سهراب زهی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین چالش در ایرانشهر کمبود نیروی معاینه، به‌ویژه پزشکان معاینه است که پیگیر آن هستیم. همچنین می‌طلبد تا خیران در اهدای اتوبوس سیار مشارکت کنند تا در روستاها و شهرهای اطراف ایرانشهر، کمبود خون جبران شود.

شرایط اهدای خون برای افراد بین ۱۸ تا ۶۵ سال با حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم است که سابقه بیماری خاص نداشته باشند؛ همه اهداکنندگان خون مورد معاینه پزشکی قرار می‌گیرند و پس از تایید خونگیری از آنها انجام می‌شود.

سیستان و بلوچستان بیش از سه میلیون و ۳۷۵ هزار نفر جمعیت در ۲۶ شهرستان دارد که از این تعداد سه هزار و ۶۴۶ نفر مبتلا به تالاسمی ماژور هستند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha