تحولات منطقه

۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۴۵
کد مطلب: ۱۱۴۹۰۸۳

در تقویمِ دلمان، لحظه‌هایی هست که فراتر از هیاهوی روزمره، ما را به ساحل آرامش می‌خواند و امروز قدم‌هایمان ما را به نقطه‌ای در دشتستان رساند که خاکش نه فقط با آب که با خونِ پاکِ سروقامتانِ «جنگ رمضان» قداست یافته است.

عطرِ بهشت در حوالیِ «جنگ رمضان»
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

در پهنهٔ تفتیدهٔ دشتستان جایی که خورشیدِ جنوب بر شانه‌های نخل‌های بلند، داغِ وفاداری می‌کوبد یادمانی قد کشیده است که نه تندیسی از سنگ که معبدی از «عشق» است.

اینجا، زمین، گرمای خونِ جوانانی را در حافظهٔ خویش دارد که در «رمضانِ» خون و حماسه روزهٔ وصل گرفتند، گویی هنوز نسیمِ نخلستان‌های دشتستان عطری از پیراهن‌هایِ خاکیِ آن‌سوی افق را به همراه دارد؛ عطری که از سجاده‌هایِ خونین زیرِ آتش برمی‌خاست.

یادمانِ شهدای جنگِ رمضان ترجمانِ آن لحظه‌هایی است که مرگ در برابرِ ارادهٔ مردانِ بی‌ادعایِ این دیار زانو زد. اینجا دیواره‌ها آینه‌ای هستند در برابرِ روحِ مسافرانی که از فرشِ خاک به عرشِ ملکوت پرواز کردند و قلب‌هایی که برای سربلندیِ وطن از تپش باز ایستادند.

این یادمان، فانوسی است که در طوفانِ فراموشی نام‌هایِ تابانِ مسافرانِ «رمضان» را به دستِ باد نمی‌سپارد. آن‌ها رفتند تا «وطن» قامتِ بلندش را در تاریخ خمیده نبیند و ما وام‌دارانِ این شکوهِ پنهانیم که در سایه‌سارِ همین یادمان معنایِ حقیقِ «حیات» را زمزمه کنیم.

خادم‌یاران رضوی دشتستان این بار در کسوتِ زائرانِ کویِ ایثار در یادمان شهدای جنگ رمضان گرد هم آمدند. اینجا، هوایِ منطقه بویِ غربتِ یارانِ امام رضا (ع) را می‌داد و هر قدمی که برمی‌داشتیم یادآور این بود که «همه خادم‌الرضاییم»؛ چه آن‌گاه که در حرمِ مطهرش خدمت می‌کنیم و چه آن‌گاه که در مسیرِ تکریمِ شهیدانش زانو به ادب می‌زنیم.

فضایِ یادمان، مزین به نگاهِ نجیبِ شهدایی بود که تصویرشان بر دیواره‌ها گویی هنوز بر خطِ مقدمِ وفاداری ایستاده‌اند. در این میان نگاه‌ها به تمثال فرماندهان شهید کشور گره خورد؛ همانانی که رفتند تا ما بمانیم و پیامِ مقاومت را به نسل‌هایِ بعد برسانیم.

خادم‌یاران در این حضورِ صمیمی تنها به فاتحه‌ای اکتفا نکردند؛ بلکه این تجدیدِ بیعت عهدی بود تازه با آرمان‌هایِ انقلاب. گویی در سکوتِ آن مکان مقدس صدایی به گوش می‌رسید که ما را به ترویجِ فرهنگِ ایثار در میانِ نسلِ جوان فرامی‌خواند.

باید اعتراف کرد که این یادمان دیگر تنها یک بنا نیست؛ بلکه پایگاهی است فرهنگی، پلی است میانِ تاریخِ پرحماسهِٔ دفاع مقدس و فردایِ روشنی که به امیدِ همین ارزش‌ها ساخته می‌شود.

ما اینجا آمدیم تا با عطرِ شهادت جانِ تازه‌ای بگیریم و با کوله‌باری از تجدیدِ عهد به مسیرِ خدمتِ خود در «ایرانِ امام رضا (ع)» بازگردیم.

اینجا قدمگاهِ عشق است

حیدر بردبار نسب، مسئول یادمان شهدای جنگ رمضان می‌گوید؛ وقتی خادم‌یاران رضوی به یادمان شهدای جنگ رمضان آمدند، حضورشان فقط یک بازدید ساده نبود؛ هر بار که زائران و دلدادگان راه شهیدان قدم به این یادمان می‌گذارند انگار یاد و نام آن عزیزان دوباره جان می‌گیرد، اینجا قدمگاهِ عشق است.

حضور خادم‌یاران رضوی در این مکان، دل‌ها را به حرم رضوی و یاد شهدا نزدیک‌تر می‌کند و یادمان را به پایگاهی زنده‌تر برای انتقال پیام مقاومت تبدیل می‌سازد. امید ما این است که یادمان شهدای جنگ رمضان بیش‌ازپیش به مرکزی برای آشنایی نسل امروز با حقیقتِ ایثار، فداکاری و راه روشن شهیدان تبدیل شود.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha