تحولات منطقه

سرانجام پس از برگزاری انتخابات در مکلنبورگ-فورپومرن و برلین، نتایج انتخابات ایالتی در آلمان مشخص شد و ژرمن‌ها در مجموع شاهد پیشرفت قابل توجه حزب راست افراطی یا همان آلترناتیو برای آلمان (AfD) نسبت به دور گذشته بودند.

ماراتن انتخابات ایالتی در آلمان سرانجام پایان یافت/ رأی ژرمن‌ها به چپ و راست افراطی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

سرانجام پس از برگزاری انتخابات در مکلنبورگ-فورپومرن و برلین، نتایج انتخابات ایالتی در آلمان مشخص شد و ژرمن‌ها در مجموع شاهد پیشرفت قابل توجه حزب راست افراطی یا همان آلترناتیو برای آلمان (AfD) نسبت به دور گذشته بودند. براساس نتایج، این حزب در هر پنج انتخابات ایالتی سال ۲۰۲۶ در مقایسه با انتخابات قبلی همان ایالت، رشد آرا داشته است.
در مجموع، AfD در تمام این پنج ایالت حداقل آرای خود را نسبت به پنج سال پیش دو برابر کرده است. این حزب اکنون در سه ایالت آلمان (تورینگن، زاکسن-آنهالت و مکلنبورگ-فورپومرن) به بزرگ‌ترین نیروی سیاسی تبدیل شده است. با این حال، به دلیل «سد آتش» (توافق احزاب اصلی برای عدم همکاری با AfD)، این حزب باوجود پیشرفت چشمگیر، عملاً قادر به تشکیل دولت در سطح ایالتی نخواهد بود.

بازآرایی نقشه سیاسی آلمان

پیروزی‌های راست افراطی در آلمان به معنای شکست عجیب حزب دولت یا همان دموکرات مسیحی است. در پایتخت آلمان، حزب چپ با کسب ۲۵.۷ درصد آرا توانسته قوی‌ترین جریان سیاسی باشد. حزب دموکرات مسیحی با ۱۸.۸ درصد در رتبه دوم قرار گرفت که کاهشی حدود ۹.۴ واحد درصدی را نشان می‌دهد. آلترناتیو برای آلمان با ۱۶.۳ درصد سوم شد و حزب سبزها با ۱۴.۳ درصد در جایگاه چهارم ایستاد. سوسیال‌دموکرات‌ها با ۱۲.۱درصد بدترین نتیجه تاریخ خود در انتخابات ایالتی برلین را ثبت کردند.
جالب آنکه ائتلاف پیشین دموکرات مسیحی و سوسیال‌دموکرات در برلین دیگر اکثریت پارلمانی ندارد و محتمل‌ترین ترکیب جایگزین، ائتلاف سه‌جانبه حزب چپ، سبزها و سوسیال‌دموکرات‌هاست.
به دنبال این نتایج عجیب، فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان و رهبر حزب دموکرات مسیحی، نتیجه مکلنبورگ-فورپومرن را «فاجعه» خواند و گفت نمی‌توان این نتیجه را بزک کرد و کم‌اهمیت جلوه داد. او تأکید کرد با دوقطبی شدن رقابت میان سوسیال‌دموکرات‌ها و آلترناتیو برای آلمان، حزب دموکرات مسیحی «میان دو طرف مچاله شد».
به عقیده مرتس، وضعیت کلی آلمان بیش از اندازه پیچیده شده و اقتصاد آن وارد دوره‌ای از تغییرات عمیق شده است. به گفته او بحث‌های عمومی روزبه‌روز تندتر می‌شود و اعتماد به نهادها رو به کاهش است. او خواستار اصلاحات بیشتر شد و هشدار داد «شیفتگی به اقتدارگرایی» هرچه بیشتر وارد بافت جامعه خواهد شد.

رقابت برای تشکیل دولت ایالتی در شمال

سوسیال‌دموکرات‌ها و سبزها همکاری با حزب چپ را منتفی ندانسته‌اند، اما هر دو روشن کرده‌اند که هرگونه همکاری به نحوه برخورد این حزب با مسئله یهودستیزی بستگی دارد. این موضوع پس از حضور رپر دهبفلکس در یکی از گردهمایی‌های انتخاباتی حزب چپ در محله نویکلن برلین در مرکز توجه قرار گرفت؛ در آنجا شعارهایی مانند «مرگ بر ارتش دفاعی اسرائیل» و «یالا یالا انتفاضه» سر داده شد.
حالا و در پایان ماراتن انتخابات ایالتی آلمان، استراتژی «سد آتش» یعنی خودداری از همکاری با آلترناتیو برای آلمان، تحت فشار شدید قرار گرفته است؛ تمام احزاب دیگر همچنان آلترناتیو برای آلمان را از دولت بیرون می‌گذارند و این وضعیت که بزرگ‌ترین حزب نمی‌تواند حکومت کند، در بلندمدت ممکن است مشروعیت دموکراسی را فرسوده کند.
از طرفی حزب دموکرات مسیحی در سراسر آلمان در حال فرسایش است؛ این حزب برای نخستین بار در تاریخ از پارلمان یک ایالت حذف شده و در برلین نیز به حزب چپ باخته است و اگر در انتخابات‌های ایالتی بعدی روند نزولی ادامه یابد، با خطر تبدیل شدن به یک حزب منطقه‌ای روبه‌رو است. در نهایت باید گفت تحول ساختار اجتماعی در آلمان به یک واقعیت سیاسی تبدیل شده است؛ شکاف میان راست افراطی و چپ افراطی در حال گسترش است و فضای رأی‌دهی مرکز در حال فروپاشی. در برلین، حزب چپ با وعده سختگیرانه‌تر درخصوص اجاره‌ها و بازگرداندن مجموعه‌های بزرگ مسکن به مالکیت عمومی و در ایالت‌های شرقی، آلترناتیو برای آلمان با مواضع تندرو در زمینه مهاجرت و امنیت پیروز شد. هر دو طرف از یک ریشه تغذیه می‌شوند: خشم و اضطراب رأی‌دهندگان از وضعیت موجود.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha