تحولات منطقه

رئیس سازمان غذا و دارو با تأکید بر ضرورت تقویت تولید داخلی تجهیزات پزشکی گفت: هرجا تولیدکننده ایرانی محصولی باکیفیت و مطابق استانداردهای لازم تولید می‌کند، باید زمینه افزایش سهم آن در بازار کشور فراهم شود.

تجهیزات پزشکی در مسیر تولید داخل /  پیرصالحی بر افزایش سهم ایرانی‌ها تأکید کرد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

مهدی پیرصالحی در بازدید از یکی از مجموعه‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی، با اشاره به ظرفیت‌های موجود در صنعت داخلی اظهار کرد: ارزش تولید تجهیزات پزشکی تنها به مسائل اقتصادی محدود نمی‌شود و هدف نهایی این فعالیت‌ها باید ارتقای کیفیت خدمات و بهبود وضعیت بیماران باشد.

معاون وزیر بهداشت افزود: محصولاتی مانند مفصل زانو، لگن و بازو که در داخل کشور تولید می‌شوند، می‌توانند به بازگشت بیماران به زندگی و فعالیت روزمره کمک کنند و در کنار آن، توسعه این صنعت موجب ایجاد اشتغال و تقویت اقتصاد کشور نیز خواهد شد.

وی با اشاره به تلاش وزارت بهداشت برای تسهیل فعالیت تولیدکنندگان گفت: در شرایط دشوار موجود تلاش می‌کنیم مسیر تولید تا حد امکان با موانع کمتری همراه باشد و ظرفیت مجموعه‌های توانمند داخلی بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

پیرصالحی ادامه داد: در بازدید از واحدهای تولیدی، محصولات قابل توجهی دیده‌ایم که از نظر کیفیت و دقت می‌توانند با نمونه‌های خارجی رقابت کنند. بنابراین هرجا محصول ایرانی از کیفیت مناسب و نظارت‌های لازم برخوردار است، باید سهم آن در بازار افزایش پیدا کند.

رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد که حمایت از تولید داخل به معنای حذف برندهای معتبر خارجی نیست و گفت: حضور محصولات خارجی می‌تواند معیاری برای مقایسه و ارتقای مستمر کیفیت تولیدکنندگان داخلی باشد، اما در کنار آن باید سهم تولید داخل نیز افزایش یابد.

وی همچنین بر ضرورت اصلاح زنجیره تأمین تجهیزات پزشکی تأکید کرد و گفت: باید کل این زنجیره از تولیدکننده و توزیع‌کننده تا مصرف‌کننده نهایی مورد بررسی قرار گیرد و مشخص شود ارزش ایجادشده چگونه میان بخش‌های مختلف توزیع می‌شود.

پیرصالحی افزود: اگر فاصله قابل توجهی میان قیمت تولید و قیمت نهایی وجود داشته باشد، باید سازوکارهای زنجیره تأمین بررسی شود تا ارزش ایجادشده در فرآیند تولید صرفاً در بخش‌های واسطه‌ای متوقف نشود.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به تفاوت وضعیت تولید داخل در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: در حوزه دارو طی سال‌های گذشته بخش عمده نیاز کشور از طریق تولید داخلی تأمین شده، اما در تجهیزات پزشکی هنوز فاصله بیشتری با این وضعیت وجود دارد و بخش قابل توجهی از نیاز کشور از طریق واردات تأمین می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به تغییرات نرخ ارز، وابستگی به واردات اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ زیرا افزایش هزینه واردات می‌تواند قیمت تجهیزات پزشکی را بالا ببرد و تأمین آنها را برای مردم و نظام سلامت دشوارتر کند.

رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: اگر محصولی با کیفیت مناسب در داخل تولید شود و از نظر قیمت نیز توان رقابت با نمونه وارداتی را داشته باشد، این ظرفیت می‌تواند هم برای نظام سلامت و هم برای صنعت و اقتصاد کشور یک فرصت مهم باشد.

پیرصالحی در پایان بر ضرورت توجه همزمان به کیفیت، ایمنی بیمار، دسترسی، پایداری تأمین و تقویت تولید داخل در حوزه تجهیزات پزشکی تأکید کرد.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha