تحولات منطقه

فرماندار بردسکن گفت: نگهداری از سالمندان، به‌ویژه سالمندانی که نیازمند مراقبت‌های ویژه هستند، کاری سخت و ارزشمند است و حمایت از مراکز نگهداری سالمندان باید به یک تعهد اخلاقی و اجتماعی تبدیل شود.

فرماندار بردسکن: نگهداری از سالمندان نیازمند حمایت و مشارکت اجتماعی است
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

به گزارش قدس، محمدجواد صفرنژاد در بازدید از مرکز شبانه‌روزی توانبخشی و مراقبتی مهرگان سالمندان بردسکن با گرامیداشت روز جهانی سالمندان اظهار کرد: احداث چنین مرکزی با این امکانات در شرق کشور کم‌نظیر است و باید از هیئت‌مدیره و همه افرادی که برای راه‌اندازی و توسعه آن تلاش کرده‌اند، قدردانی کرد.

فرماندار بردسکن افزود: در کنار احداث این مرکز، موضوع نگهداری و مراقبت از سالمندان نیز اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چراکه مراقبت از سالمندان، تأمین معاش، رسیدگی به امور روزمره و نگهداری از افرادی که حتی توانایی راه رفتن ندارند، کاری سخت و طاقت‌فرساست و نیازمند حمایت مستمر است.

وی با اشاره به هزینه‌های بالای اداره مراکز نگهداری سالمندان بیان کرد: اگرچه دولت در قالب پرداخت یارانه‌ها بخشی از هزینه‌ها را پوشش می‌دهد، اما هزینه‌های جاری ساختمان و نگهداری از سالمندان بسیار سنگین است و تأمین این هزینه‌ها بدون مشارکت خیران و جامعه امکان‌پذیر نیست.

صفرنژاد با تأکید بر ارزش خدمت به سالمندان تصریح کرد: انسان بالاترین موجود خلقت است و خدمت به انسانی که دستش از بسیاری امکانات کوتاه است، یکی از بزرگ‌ترین خدماتی است که می‌توان به بشریت ارائه کرد.

فرماندار بردسکن همچنین از پیگیری مشکلات و درخواست‌های مطرح‌شده از سوی مسئولان مرکز خبر داد و گفت: در جریان بازدید، موضوعاتی که از سوی مدیریت مرکز مطرح شد، مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد با همکاری مسئولان شهرستان، دادستان و ظرفیت مشارکت‌های اجتماعی، برای رفع مشکلات و تأمین نیازهای مرکز پیگیری‌های لازم انجام شود.

وی با اشاره به ضرورت پیگیری وعده‌های داده‌شده به این مرکز اظهار کرد: اگر در زمان صدور مجوز و راه‌اندازی مرکز قول‌هایی برای حمایت و پیگیری برخی موارد داده شده است، باید این موضوعات تا حصول نتیجه دنبال شود و دستگاه‌های متولی نیز در این زمینه پاسخگو باشند.

صفرنژاد در ادامه با قدردانی از هیئت امنا و هیئت‌مدیره مرکز مهرگان گفت: اعضای هیئت امنا و هیئت‌مدیره بدون دریافت حقوق و چشم داشت مالی در این مجموعه فعالیت می‌کنند و حتی از آبرو، اعتبار و گاهی از جیب خود برای اداره این مرکز هزینه می‌کنند که این اقدام، کاری ارزشمند و قابل تقدیر است.

فرماندار بردسکن خاطرنشان کرد: اداره یک مجموعه کوچک نیز دشواری‌های خاص خود را دارد، اما مدیریت مرکزی با ۶۸ سالمند که هرکدام شرایط، نیازها و مشکلات خاص خود را دارند، قطعاً مسئولیتی بسیار سنگین‌تر است.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت مشارکت همگانی در حمایت از سالمندان گفت: امیدواریم همه ما در حد توان خود در این تعهد اخلاقی و اجتماعی سهیم باشیم و با حمایت از این مجموعه‌ها، گامی برای خدمت به سالمندان و ایجاد باقیات صالحات برای خود برداریم.

سالمندان، گنجینه‌های ارزشمند خانواده و جامعه هستند

امام جمعه بردسکن نیز در این بازدید اظهار کرد: در آموزه‌های دینی ما، سالمندان به‌عنوان بزرگان و اکابر جامعه مورد احترام و تکریم قرار گرفته‌اند و وجود آنان مایه خیر و برکت است.

حجت‌الاسلام علی‌اصغر امینی با اشاره به تأکیدات پیامبر اکرم(ص) بر تکریم سالمندان افزود: احترام به سالمندان و بزرگ‌ترها از سفارش‌های مهم دین مبین اسلام است و باید این فرهنگ در خانواده‌ها و جامعه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی با تأکید بر ضرورت مراقبت از والدین سالمند توسط فرزندان گفت: خانواده‌ها تلاش کنند والدینی را که پا به سن گذاشته‌اند، تا جایی که امکان دارد خودشان مورد مراقبت و حمایت قرار دهند و اجازه ندهند پدر و مادر در دوران حیاتشان از خانواده و فرزندان جدا شوند.

امام جمعه بردسکن ادامه داد: مرگ و جدایی، امری است که خداوند برای انسان قرار داده و روزی فرا می‌رسد که دیگر فرصت دیدار و بهره‌مندی از حضور پدر و مادر را نخواهیم داشت؛ بنابراین دوران سالمندی والدین فرصت مغتنمی است تا فرزندان در کنار آنان باشند و از دعای خیر و برکت وجودشان بهره‌مند شوند.

امینی خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم رسالتی را که در قبال اکابر، بزرگان و سالمندان بر عهده داریم به‌خوبی انجام دهیم و فرهنگ احترام، تکریم و مراقبت از سالمندان در جامعه بیش از گذشته نهادینه شود.

تأکید دادستان بردسکن بر اجرای قانون حمایت از سالمندان در مرکز مهرگان

دادستان بردسکن نیز در این بازدید بر ایجاد ساختار مشخص برای تعیین و اجرای وظایف قانونی دستگاه‌های اجرایی در قبال سالمندان تأکید کرد.

سید مجتبی عاجل با اشاره به اینکه قانون حمایت از سالمندان برای دستگاه‌های مختلف وظایفی را پیش‌بینی کرده است، گفت: این وظایف باید احصا و در قالب یک ساختار مشخص به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شود تا با مشارکت مجموعه حاکمیت و مدیریت شهرستان، شاهد تحول در مرکز مهرگان باشیم.

پرداخت ماهانه یک میلیارد تومان یارانه به مرکز سالمندان مهرگان بردسکن

رئیس اداره بهزیستی بردسکن در ادامه این بازدید ضمن قدردانی از شهردار، اعضای هیئت‌مدیره مؤسسه خیریه امام حسین(ع) و تمامی افرادی که در راه‌اندازی، تکمیل پروژه و پشتیبانی مالی و فکری این مرکز نقش داشته‌اند، اظهار کرد: مرکز مهرگان در حال حاضر از ۶۸ سالمند نگهداری می‌کند که ۴۰ نفر در بخش بانوان و ۲۸ نفر در بخش آقایان هستند.

حسین اسماعیلی ثانی افزود: از مجموع سالمندان مقیم این مرکز، ۱۱ نفر به صورت پذیرش آزاد نگهداری می‌شوند و هزینه‌های آنان توسط خود سالمند یا خانواده‌هایشان پرداخت می‌شود و سایر سالمندان از خدمات یارانه‌ای سازمان بهزیستی بهره‌مند هستند.

وی با اشاره به انواع یارانه‌های پرداختی به مراکز نگهداری سالمندان گفت: یارانه عادی به ازای هر سالمند ۱۴ میلیون تومان و یارانه مربوط به برخی ظرفیت‌های دیگر مرکز ۱۷ میلیون تومان است؛ همچنین برای ظرفیت مشخصی از مرکز، یارانه‌ای به مبلغ ۲۱ میلیون تومان به ازای هر نفر پرداخت می‌شود.

رئیس اداره بهزیستی بردسکن تصریح کرد: در مجموع، ماهانه مبلغ یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان از سوی سازمان بهزیستی به این مرکز کمک می‌شود که بخش مهمی از هزینه‌های نگهداری و ارائه خدمات به سالمندان را تأمین می‌کند.

اسماعیلی ثانی ادامه داد: در کنار یارانه سازمان بهزیستی، شهریه سالمندان آزاد و سایر کمک‌ها نیز در تأمین هزینه‌های مرکز نقش دارد و در این زمینه پیگیری‌هایی برای استفاده بیشتر از ظرفیت خیران و کمک‌های مردمی انجام شده است.

وی با بیان اینکه حدود ۲۳ نفر از سالمندان مرکز، بومی شهرستان هستند، گفت: سایر سالمندان از مناطق مختلف کشور در این مرکز پذیرش شده‌اند و حتی یک سالمند از اتباع افغانستان نیز در مرکز نگهداری می‌شود.

رئیس اداره بهزیستی بردسکن تعداد کارکنان مرکز مهرگان را ۲۹ نفر اعلام کرد و افزود: نیروهای مختلف از جمله روانشناس، پرستار، نگهبان و نیروهای خدماتی در این مجموعه برای ارائه خدمات به سالمندان فعالیت می‌کنند.

اسماعیلی ثانی یکی از مشکلات مرکز را عدم پرداخت سهم شهریه برخی خانواده‌ها عنوان کرد و گفت: بخشی از هزینه‌های مرکز باید از محل سهم خانواده‌ها تأمین شود که در مواردی پرداخت این سهم با تأخیر یا مشکل مواجه است.

وی همچنین بر ضرورت حمایت بیشتر مسئولان، خیران و مردم شهرستان از مرکز مهرگان تأکید کرد و افزود: یکی از درخواست‌های مرکز، تأمین برخی تجهیزات و امکانات مورد نیاز و همچنین ایجاد خط تلفن ثابت برای این مجموعه است.

رئیس اداره بهزیستی بردسکن خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود با مشارکت خیران، دستگاه‌های اجرایی و مردم، زمینه برای رفع مشکلات و ارتقای امکانات مرکز مهرگان فراهم شود تا سالمندان در محیطی مناسب‌تر از خدمات مراقبتی و توانبخشی بهره‌مند شوند.

گلایه مدیرعامل مرکز سالمندان مهرگان بردسکن از تحقق نیافتن وعده تجهیز این مرکز

مدیرعامل مرکز شبانه‌روزی توانبخشی و مراقبتی سالمندان مهرگان بردسکن نیز در این مراسم اظهار کرد: این مرکز تحت پوشش مؤسسه خیریه امام حسین(ع) و با نظارت اداره‌کل بهزیستی خراسان رضوی فعالیت می‌کند.

علی صابری افزود: فعالیت این مرکز از سال ۱۳۹۴ در روستای کبودان و در یکی از ساختمان‌های در اختیار بهزیستی و یک مدرسه چهارکلاسه آغاز شد، اما به دلیل مشکلات ساختمانی و محدودیت ظرفیت، با همکاری خیران، مسئولان و دستگاه‌های اجرایی، احداث مجموعه جدید در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع و با زیربنای حدود ۲ هزار مترمربع در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: ساختمان جدید شامل بخش‌های ویژه سالمندان زن و مرد، اتاق پزشک، اتاق ملاقات، انبار، اتاق قرنطینه و سایر فضاهای مورد نیاز است و الزامات فنی، مهندسی و مقاوم‌سازی در آن رعایت شده است.

مدیرعامل مرکز سالمندان مهرگان بردسکن با اشاره به راه‌اندازی «خانه مهر» در این مجموعه گفت: این بخش با ظرفیت ۱۰ سالمند برای افرادی ایجاد شده است که از استقلال نسبی برخوردار بوده و بخش قابل توجهی از امور شخصی خود را انجام می‌دهند. این مجموعه به‌عنوان نخستین خانه مهر حمایتی در استان خراسان رضوی راه‌اندازی شده است.

صابری تعداد کارکنان مرکز را ۲۹ نفر اعلام کرد و افزود: مراقبان، پرستاران، مسئول فنی، مددکار، روان‌شناس، آشپز و نگهبان در این مجموعه مشغول خدمت هستند و تلاش می‌کنند با دلسوزی و محبت، خدمات مورد نیاز سالمندان را ارائه کنند.

وی با بیان اینکه بخش عمده هزینه ساخت این مجموعه توسط خیران تأمین شده است، گفت: برای احداث این ساختمان حدود ۲۰ میلیارد تومان هزینه شده و یک ریال بودجه دولتی برای ساخت آن اختصاص نیافته است و تمامی هزینه‌ها با مشارکت خیران و همراهی دستگاه‌های مختلف تأمین شده است.

مدیرعامل مرکز سالمندان مهرگان بردسکن با اشاره به نیاز جدی مرکز به تجهیزات اظهار کرد: زمانی که مرکز در کبودان فعالیت خود را آغاز کرد، از نظر تجهیزات با کمبودهای جدی مواجه بود و بسیاری از وسایل نیز توسط مردم و خیران و از منازل شخصی آنان اهدا شده بود؛ بخشی از این تجهیزات اکنون فرسوده شده و نیاز به جایگزینی دارد.

صابری افزود: چند ماه پیش و در جریان سفر رئیس سازمان بهزیستی کشور به بردسکن، مشکلات و نیازهای مرکز در حوزه تجهیزات مطرح شد و برای تأمین امکانات مورد نیاز قول مساعد داده شد، اما با وجود گذشت چند ماه، هنوز این وعده محقق نشده است.

وی تأکید کرد: انتظار داریم مسئولان بهزیستی در سطح ملی و استانی برای تأمین تجهیزات مورد نیاز این مرکز که محل نگهداری و ارائه خدمات به سالمندان است، مساعدت بیشتری داشته باشند.

مدیرعامل مرکز سالمندان مهرگان بردسکن همچنین از همراهی دستگاه‌های اجرایی، شهرداری، فرمانداری، اداره گاز، اداره برق، اداره آب، نظام مهندسی، دستگاه قضایی، نیروهای نظامی و انتظامی، روحانیون و خیران در راه‌اندازی و تکمیل این مجموعه قدردانی کرد و گفت: در مجموع حدود ۳۵ نفر خیر در مراحل مختلف احداث و راه‌اندازی مرکز همکاری داشته‌اند و این مجموعه با همدلی و مشارکت مردم و مسئولان به بهره‌برداری رسیده است.

خبرنگار: علی نوری

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha