تحولات منطقه

رئیس‌جمهور روسیه گفت:‌ ایران تلاش‌های صادقانه‌ای برای حل مناقشه‌ای که در منطقه شعله‌ور شده - مناقشه‌ای که ایران عامل آن نبوده است.

روایت کرملین از دیدار رئیسان جمهوری ایران و روسیه/ پوتین: تلاش‌های ایران برای حل مناقشه، صادقانه است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

رئیس‌جمهور روسیه گفت:‌ ایران تلاش‌های صادقانه‌ای برای حل مناقشه‌ای که در منطقه شعله‌ور شده - مناقشه‌ای که ایران عامل آن نبوده است - انجام می‌دهد و بار دیگر پیشنهادهای جدیدی برای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اوضاع ارائه کرده است.به گزارش ایرنا از کرملین، ولادیمیر پوتین شامگاه پنجشنبه در دیدار با مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور در آستانه برگزاری اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه مشترک‌المنافع و اجلاس محیط‌ زیست دریای خزر در ترکمنستان از وضعیت منطقه به عنوان مهم‌ترین و فوری‌ترین مسئله در مذاکره با همتای ایرانی خود یاد کرد.
‌رئیس‌جمهور روسیه با ابراز خرسندی از دیدار با همتای ایرانی خود، به پزشکیان گفت:‌ جناب رئیس‌جمهور، شما از موضع ما آگاه هستید. ما نیز به نوبه خود آماده‌ایم تا هر آنچه در توان داریم برای کمک به شما در حل این وضعیت به کار گیریم.
وی خاطرنشان کرد:‌ روابط دوجانبه ایران و روسیه بر پایه معاهده‌ جامع و بنیادین راهبردی دو کشور که دی‌ماه ۱۴۰۳ امضا شد، به شکلی مثبت در حال توسعه است.رئیس‌جمهور روسیه گفت:‌ بی‌شک در حوزه اقتصادی نیز شاهد روندهای مثبتی هستیم، همچنان که حجم مبادلات تجاری در سال گذشته بیش از ۲۱درصد رشد داشت و این روند در هفت ماه ابتدای سال جاری نیز ادامه یافته است.
پوتین خاطرنشان کرد:‌ از شما می‌خواهم که بهترین درودها و آرزوهای مرا به رهبر عالی ایران برسانید و برای ایشان آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون داشته باشید.
رئیس‌جمهور نیز در این دیدار ضمن تأکید بر تداوم گسترش روابط تهران و مسکو، تصریح کرد: ایران از میز مذاکره کنار نخواهد کشید.
مسعود پزشکیان گفت: پیشنهادهای تبادل‌ شده از طریق رابطین با طرف آمریکایی پس از نهایی شدن، جمع‌بندی می‌شود.
پزشکیان و پوتین ظهر چهارشنبه نیز با هم تلفنی، گفت‌وگو کرده بودند.

کرملین: پزشکیان پیامی برای ترامپ نداشت

سخنگوی کرملین روز جمعه اعلام کرد مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران در دیدار شامگاه پنجشنبه با ولادیمیر پوتین، هیچ پیامی را برای انتقال به دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا مطرح نکرد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، این سخنان را دیمیتری پسکوف روز جمعه در حاشیه اجلاس سران عضو اتحادیه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و اجلاس محیط ‌زیست دریای خزر در ترکمنستان بیان کرد؛ دو اجلاسی که رؤسای جمهور ایران و روسیه شامگاه پنجشنبه در آستانه برگزاری آن‌ها با یکدیگر دیدار کردند.گمانه‌زنی‌ها در این باره پس از آن شکل گرفت که رئیس‌جمهور آمریکا روزهای اخیر از احتمال تماس تلفنی با همتای روسی خود سخن گفت.
سخنگوی کرملین همچنین در پاسخ به این پرسش که «چرا دیدار پزشکیان و پوتین که ابتدا قرار بود روز جمعه انجام شود، یک روز زودتر انجام شد؟» نیز گفت: رؤسای جمهور ایران و روسیه به دلیل کمبود وقت تصمیم‌ گرفتند یک روز زودتر با یکدیگر ملاقات کنند.
رؤسای جمهور ایران و روسیه با هدف شرکت در نشست سران کشورهای مستقل مشترک المنافع و اجلاس محیط زیست خزر که با حضور رهبران هر پنج کشور حوزه دریای خزر برگزار می‌شود، به ترکمنستان سفر کرده‌ بودند. گفتنی است «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهوری آذربایجان همچنین عصر جمعه در حاشیه اجلاس سران کشورهای مشترک‌المنافع و اجلاس محیط‌ زیستی خزر نشست سه‌جانبه برگزار کردند.رؤسای جمهور ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان در این نشست سه‌جانبه ضمن بررسی مهم‌ترین مسائل و موضوعات مشترک، بر ضرورت گسترش همکاری‌های سه‌جانبه، بهره‌گیری از ظرفیت‌های مشترک و تقویت تعاملات منطقه‌ای به ویژه همکاری در حوزه دریای خزر تأکید کردند.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha