تحولات منطقه

۲۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۰
کد مطلب: ۳۶۰۶۶۹

قدس آنلاین: اگرچه اعمال انسان در آخرت سبب غم و اندوه او شده و مایه حسرت و پشیمانی اش می شوند اما امام رضا (ع) در توصیه ای، راهی را گشوده اند که غم های آخرت را برطرف می کند.

توصیه امام رضا(ع) برای رفع غم های آخرت
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، ایام عید نوروز و فراغ بالی را که برای دید و بازدید و جویا شدن از احوال یکدیگر فراهم می آورد، بهترین فرصت است تا در کنار شادی و فرح ناشی از کنار هم بودن و فرا رسیدن سال جدید، متوجه مشکلات و غم و غصه یکدیگر نیز شده و در جهت رفع آنها و کمک به هم برای کاهش فشار مشکلات بر آییم.

چراکه این مهم امری فطری و از آموزه های موکد اسلامی است که آثار و برکات خیر بسیار به دنبال دارد.

پيامبر خدا (ص) می فرمایند: «هر كه اندوهى از اندوه هاى دنيا را از برادر مؤمن خود بزدايد، خداوند هفتاد اندوه از اندوه هاى آخرت را از او بزدايد.»

امام صادق (ع) نیز در این باره فرموده اند: «هر مؤمنى كه گرفتارىِ مؤمن تنگدستى را رفع كند، خداوند حاجت هاى او را در دنيا و آخرت آسان (برآورده) سازد.»

و از امام رضا (ع) است که فرمودند: «هر كه غم و نگرانى مؤمنى را بزدايد، خداوند در روز قيامت گره غم از دل او بگشايد.»

و نیز امام رئوف (ع) می فرمایند: «هر كه غمى از غم هاى دنيا را از دل مؤمنى برطرف سازد، خداوند غمى از غم هاى آخرت را از دلش بزدايد.»

امیرمومنان امام علی (ع) فرموده اند: «شادى تو بيشتر به خاطر كار خيرى باشد كه انجام داده اى و اندوهت بيشتر براى كار خيرى باشد كه از دست داده اى.»

مولای متقیان امام علی (ع) همچنین فرموده اند: «سوگند به آن كه همه آواها را مى شنود، هيچ كس دلى را شادمان نسازد، مگر آنكه خداوند از آن شادمانى لطفى بيافريند و بدان گاه كه گرفتارى و مصيبتى بدو رسد آن لطف، همچون آبى كه در نشيب روان گردد، به سوى آن مصيبت و گرفتارى سرازير شود و آن را از او دور گرداند، همچنان كه شتر غريبه [از ميان رمه شتران] رانده مى شود.»

 

پيامبر خدا (ص) فرموده اند: «در بهشت سرايى است به نام دارالفرح (شادى سرا) كه تنها كسانى وارد آن شوند كه يتيمان مؤمنان را شاد كنند.»

ایشان همچنین می فرمایند: «همانا در بهشت سرايى است به نام دارالفرح كه تنها كسانى به آن در آيند كه كودكان را شاد كنند.»

امام صادق (ع) نیز فرموده اند: «هر كه به فرياد برادر مؤمن غمزده و تنگ دستش برسد و اندوهش را بزدايد و در روا شدن حاجتش او را كمك كند، به خاطر اين كار، نزد خداوند هفتاد و دو رحمت الهى منظور شود، كه يكى از آنها را در همين دنيا براى بهبود وضع معيشتش به او دهد و هفتاد و يك رحمت ديگر را براى هول و هراس هاى روز قيامتش ذخيره كند.»

علاوه بر این و طبق روایات معصومان علیهم السلام شاد کردن مومنان نیز ثواب و حسنه بسیار دارد و خدا را نیز خوشحال می کند.

چنان که پيامبر خدا (ص) فرمودند: «هر كه مؤمنى را شاد كند، مرا شاد كرده است و هر كه مرا شاد سازد، از خداوند زنهارى گرفته باشد و هر كه از خدا زنهار گيرد، روز قيامت در امان باشد.»

حضرت صادق (ع) نیز در این باره می فرمایند: «هيچ يك از شما فكر نكند كه اگر مؤمنى را شاد كرد فقط او را شادمان ساخته، بلكه به خدا قسم ما را شاد كرده، بلكه به خدا قسم رسول خدا (ص) را شاد كرده است.»

ایشان همچنین می فرمایند: «به خدا سوگند هرگاه حاجت مؤمن بر آورده شود، رسول خدا صلى الله عليه و آله از برآورده شدن آن شادتر گردد تا خود آن مؤمن.»

منابع:

بحار الأنوار: 74/312/69، 74/233/28 و 74/413/27..

الكافي: 2/200/5، 2/200/4، 2/189/6 و 2/195/10.

غرر الحكم: 2345

كنز العمّال: 6009.

نهج البلاغة: الحكمة 257 .

ثواب الأعمال: 179/1.

انتهای خبر/

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha