نمایندگان اروپایی حاضر در مذاکرات گفتند نمایندگان ایران برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با قدرت‌های بزرگ بسیار جدی بودند.

۴۸ ساعت آینده برای مشخص شدن جدیت تهران در مذاکرات بسیار مهم است

به گزارش قدس آنلاین، باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز نوشت:

دیپلمات‌های اروپایی حاضر در مذاکرات هسته‌ای ایران مدعی شدند: مشخص نیست که آیا تهران قصد ادامه مذاکرات ژوئن را از همان جایی که متوقف شده بود دارد یا خیر.

دیپلمات‌های ارشد اروپایی شامل انگلیس، فرانسه و آلمان در جمع خبرنگاران گفتند: این هفته برای تعیین اینکه ایران در احیای پیمان هسته ای جدی است یا خیر بسیار کلیدی است گرچه آن‌ها با وضع هرگونه ضرب الاجلی مخالفند.

این نمایندگان در ادامه افزودند: این که ایران تحت دولت ابراهیم رئیسی مذاکرات ژوئن را از جایی که متوقف شده بود، ادامه دهد بسیار مهم است. اگر آن‌ها از ابتدا بخواهند شروع کنند مذاکرات احتمالاً روند طولانی تری خواهد داشت.

آنها تاکید کردند: موضوع سانتریفیوژهای ایران یکی از جدی ترین موارد اختلافی میان طرفین است. ما در روزهای آتی جدیت تهران درباره مذاکرات را مورد سنجش قرار خواهیم داد.

یک دیپلمات ارشد اروپایی با ذکر این نکته که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد پیش نویس توافق در ژوئن تکمیل شده بود تاکید کرد: ۴۸ ساعت آینده بسیار برای ما مهم خواهد بود تا متوجه بشویم که ایران چه هدفی را در این دور از مذاکرات دنبال می‌کند و پس از آن می‌توانیم وارد یک دوره کار فشرده شویم.

این دیپلمات ادامه داد: ۲۰ تا ۳۰ درصدی که مورد اختلاف با تیم قبلی مذاکره کننده ایرانی باقی مانده بود هنوز هم باقی است از آن جمله که سانتریفیوژهای ایران باید طبق توافق به فعالیت خود (بدون غنی سازی) ادامه دهند و نباید برای غنی سازی اورانیوم از آن‌ها استفاده شود.

انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز پیش از این در اظهارات خود بعد از هفتمین دور مذاکرات برنامه هسته‌ای ایران در وین اعلام کرد که به آنچه در نشست شاهد آن بود، بسیار خوشبین است.

انریکه مورا درباره نتایج نشست دور هفتم مذاکرات وین گفت: «ما به دنبال شفاف سازی برنامه هسته‌ای ایران زیر ذره بین جامعه بین المللی هستیم و بر اساس آنچه در شش دور قبلی مذاکرات هسته‌ای با ایران توافق شد، کار را ادامه خواهیم داد.»

پیش از این ۶ دور مذاکره از آوریل تا ژوئن ۲۰۲۱ در وین و با تلاش برای بازگرداندن توافق از سوی ایران، روسیه، انگلیس، آلمان، چین و فرانسه به علاوه آمریکا (که از این توافق خارج شد) انجام شده بود که آخرین دور آن در تاریخ ۳۰ خرداد ماه امسال بوده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.