معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: میانگین نرخ باسوادی در جمعیت هدف استان با افزایش حدود ۱/۷ درصدی به ۹۷/۷ درصد رسیده است.

میانگین نرخ باسوادی  در خراسان رضوی به ۹۷/۷ درصد رسید

به گزارش  قدس آنلاین،  مصطفی اسدی  با بیان اینکه با وجود افزایش مداوم نرخ سواد در ۵۰ سال گذشته ، هنوز ۷۵۰ میلیون بزرگسال بی سواد در سراسر جهان وجود دارد که بیشتر آنها زن هستند،  اظهار داشت: طبق اطلاعات موسسه آمار یونسکو UIS ، حدود ۲۵۸ میلیون کودک ، نوجوان و جوان از تحصیل خارج شده اند، داده ها پیش بینی های اخیر را تأیید می کند که نشان می دهد ، از هر شش کودک ۶ تا ۱۷ ساله یک نفر هنوز از مدرسه خارج می شود و از هر ده جوان فقط شش نفر تحصیلات متوسطه را به پایان می رسانند.

وی با بیان اینکه طبق تخمین های موسسه آمار یونسکو، ۵۵ درصد کودکان و نوجوانان در سن دبستان و متوسطه اول در سطح خواندن حداقل سطح مهارت را کسب نمی کنند و ۶۰ درصد در ریاضیات به این سطح نمی رسند تصریح کرد: داده های  UIS نشان می دهد که از ۷۵۰ میلیون بزرگسال، دو سوم آنها زن و بی سوادند و هنوز مهارت اولیه خواندن و نوشتن ندارند و ۱۰۲ میلیون نفر از جمعیت بی سواد بین ۱۵ تا ۲۴ سال بودند.

اسدی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۶ میزان باسوادی جهانی بزرگسالان ۸۶ درصد و نرخ باسوادی جوانان ۹۱ درصد بوده است افزود: بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ تفاوت میان نرخ باسوادی در جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال زنان و مردان کشور تنها ۰.۲ درصد است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان با بیان اینکه بر اساس آمار سال ۱۳۹۹ میانگین نرخ باسوادی در جمعیت هدف ۱۰ تا ۴۹ سال در کشور ۹۶/۶ درصد و در استان خراسان رضوی با افزایش حدود ۱/۷ درصدی به ۹۷/۷ درصد رسیده است اظهار داشت: نرخ باسوادی جمعیت هدف در سطح استان در سال گذشته بالاتر از هدف تعیین شده بود، این هدف برای سال آینده بیش از ۹۸ درصد خواهد بود که امیدواریم با برنامه ریزی های صورت گرفته به این هدف دست یابیم.

اسدی با اعلام کاهش ۱/۷ درصدی میزان اختلاف باسوادی بینسال های ۹۵ تا ۹۹ در بین جمعیت شهری و روستایی گفت: اختلاف درصد باسوادی بین زنان و مردان در این سال ها با کاهش ۰.۷ درصدی رو به رو بوده است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به جذب حدود ۲۳ هزار و ۷۰۰ نفری دوره های مختلف سوادآموزی در سال ۱۴۰۰ تصریح کرد: با اجرای برنـامه اقدام و عمـل سـوادآموزی خراسان رضوی از سال ۹۵ تا ۹۹ میانگین باسوادی استان از ۹۶/۱ درصد به ۹۷/۷ درصد رسیده است.

وی با اشاره به کسب جایگاه نخست کشور توسط معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان در دوره انتقال، دوره تحکیم، دوره آموزش سواد ویژه اتباع، توانمند سازی نیروی انسانی، اطلاع رسانی و تبلیغ و ترویج و هم چنین در اجرای طرح "پیوند سواد و زندگی" گفت: معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی همچنین موفق به کسب رتبه دوم کشور در سنجش و ارزشیابی تحصیلی، آموزش عشایر، شورای پشتیبانی سوادآموزی، توزیع اقلام و محتوی آموزشی و مسابقات کتابخوانی شده است.

اسدی با اشاره به برگزاری سه جلسه استانی شورای پشتیبانی سوادآموزی و اخذ ۹ مصوبه در سال ۱۳۹۹ گفت: در سال گذشته ۱۷۹ جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی با بیش از ۶۰۰ مصوبه در شهرستان های استان برگزار شده است، امسال نیز تاکنون دو جلسه استانی و ۸۵ جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی در شهرستان های استان برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تعداد مراکز یادگیری درخراسان رضوی از سال ۹۷ تا کنون با افزایش ۳۱ مرکز به ۱۰۸ مرکز در سال ۱۴۰۰ رسیده است اظهار داشت: ۱۷ مرکز پیوند سواد وزنـدگی  با هدف توانمنـدسازی و ایجاد فرصت یادگیری مادام العمر برای افـراد بی سـواد و کم سواد در استان مشغول فعالیت هستند.

اسدی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه های متعدد مشترک همکاری با نهادهای مختلف تصریح کرد: تاکنون فی مابین اداره کل آموزش و پرورش استان و نهادهایی از جمله بسیج سازندگی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی جهت توسعه همکاری های مشترک تفاهم نامه هایی منعقد شده است.

وی در پایان درخصوص جذب آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی گفت: بر اساس تبصره ۱۰ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی کسانی که پیش از سال ۱۳۹۲ با شرایط مندرج در دستورالعمل با نهضت سوادآموزی همکاری داشته اند در آزمون تیرماه ۱۳۹۹ شرکت نموده که از میان حدود چهار هزار شرکت کننده در این آزمون یک هزار ۵۶۷ نفر پذیرفته و به استخدام آموزش و پرورش درآمدند.

به نقل از آموزش و پرورش خراسان رضوی ، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان ادامه داد: تعدادی از این افراد که به دلایلی در آزمون شرکت نکردند در تاریخ ۱۴۰۰/۵/۱ مجددا در آزمون شرکت کردند که از میان شرکت کنندگان در این آزمون نیز بیش از ۵۰۰ نفر پذیرفته شدند، در حال حاضر نیز در طرح استخدام جامعه ایثارگران بیش از ۴۴۰ پرونده تایید شده و برای مراحل دوره مهارت آموزی و استخدام به دانشگاه فرهنگیان ارسال شده است.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.