با شیوع ویروس امیکرون و پیک ششم کرونا بسیاری از مشاغل ازجمله رستوران‌ها، تالارهای پذیرایی تعطیل شدند و این موضوع سبب بیکاری مجدد کارگران این واحدها در آستانه سال نو شده است.

حجم زیادی کارگر در آستانه سال نو بیکار شدند

به گزارش قدس آنلاین،   موج دوباره کرونا سبب شد محدودیت‌های کرونایی دوباره به مصوبات ستاد ملی کرونا بازگردد، اما این‌بار با این تفاوت که مصوبات، استانی شده و تعیین محدودیت‌های کرونایی به تصمیم ستاد استانی منوط شده است. مصوبات جدید کرونا در دو هفته گذشته به محدودیت فعالیت باشگاه‌های ورزشی، تالارهای پذیرایی و رستوران‌ها در مشهد منجر شد. از روز گذشته فعالیت باشگاه‌های ورزشی با کاهش ظرفیت شروع شد، اما تالارهای پذیرایی و رستوران‌ها همچنان مانند موج‌های گذشته کرونا در کشور تعطیل شدند و رستوران‌ها به‌صورت بیرون‌بر خدمات ارائه می‌کنند. همین موضوع سبب آشفتگی این دو بخش به‌دلیل بیکارشدن کارگران و فاسدشدن مواد غذایی در رستوران‌ها شده است.

محمود بنانژاد، رئیس اتاق اصناف مشهد اظهارداشت:در زمینه کنترل هوشمند قرار بود هیچ بخشی تعطیل نشود و بیشتر به بحث واکسیناسیون افراد و رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی معطوف شویم. در مصوبات جدید تعطیلی تالارها و بیرون‌برشدن خدمات رستوران‌ها فقط در مشهد مصوب شده است و در دیگر شهرها این تعطیلی وجود ندارد.

وی افزود: این اعمال محدودیت‌ها فقط با کنترل هوشمند امکان‌پذیر است، در دو سال شیوع کرونا واحدهای صنفی آسیب‌های جدی از نظر مالی دیدند و اگر بخواهند بنا را بر تعطیلی‌های دوباره بگذارند، این واحدها آسیب بیشتری می‌بینند و امکان تعطیلی دوباره به این شکل وجود ندارد.

 بنانژاد تصریح کرد: رستوران‌ها و تالارها مکان‌هایی هستند که نیروی خدماتی بیشتری نسبت به بخش‌های دیگر دارند و بهتر است اعمال محدودیت به‌ شکل دیگری انجام شود و تعطیلی تنها راهکار نباشد. این تعطیلی فقط در مشهد و خراسان‌رضوی صورت گرفته و سایر استان‌ها به این شکل تعطیلی ندارند. کاهش ظرفیت پذیرش، کنترل واکسیناسیون پرسنل و فاصله‌گذاری اجتماعی راهکارهایی است که می‌تواند جایگزین محدودیت به‌شکل تعطیلی در واحدهای صنفی باشد. امیدواریم شاهد تجدیدنظر در مصوبات استان باشیم.

به‌گفته رئیس اتاق اصناف مشهد، باشگاه‌های ورزشی، سینماها، متروها و اتوبوس‌ها با همین مصوبه‌ای که تعطیلی تالارها را رقم زد، فعال‌اند. با اینکه به‌نظر نمی‌رسد حجم تردد در این مکان‌ها بیشتر از تالارها و رستوران‌ها باشد. این ظلم دوچندانی به این حوزه و افرادی است که در این حوزه فعالیت می‌کنند.

تعطیلی رستوران‌های مشهد بیکاری ۵۰ درصدی به همراه دارد

حسن امیریان، رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران، چلوکباب، آشپزخانه، کباب و حلیم‌پزان مشهد نیز اظهارداشت: در تعطیلی دوباره رستوران‌ها که فقط اجازه توزیع غذای بیرون‌بر دارند، بیشترین آسیب را کارگران در آستانه سال نو می‌بینند.

وی تصریح کرد: گفته شده است اگر کارکنان واکسیناسیون شده باشند، تعطیل نخواهیم شد. ما هم بر این اساس موادغذایی مثل گوشت و برنج خریدیم. از طرفی هم ستاد زائران به ما گفت امسال سونامی زائر خواهیم داشت و ما هم تشویق شدیم به‌شکل گسترده برای این ایام موادغذایی بخریم. ۹ تن برنج کیلویی ۹۰ هزار تومان می‌شود ۹ میلیون تومان. مغازه‌دار این‌قدر که پول نقد ندارد، در نتیجه مجبور است برای خرید چک بدهد. همین امر سبب شد هر واحد صنفی یک‌میلیارد تومان مقروض باشد و به امید روزهای اوج مسافر موادغذایی بخرد. نمی‌دانستیم که در آستانه سال نو قرار است تعطیل باشیم.

امیریان تصریح کرد: نامه‌ای به مسئولان تصمیم‌گیرنده نوشتیم و تعهدمان را برای کنترل‌های هوشمند اعلام کردیم. اعلام کردیم که از پذیرش مهمانی‌ها خودداری می‌کنیم و حتی کارت واکسن کارکنان و مشتریان را بررسی می‌کنیم. اما، باشگاه‌های ورشی با استفاده از ۳۰ درصد ظرفیت به کارشان برگشتند و ما همچنان در زمینه فعالیت بلاتکلیفیم.

رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران، چلوکباب، آشپزخانه، کباب و حلیم‌پزان مشهد گفت: اگر ما این ۱۵ روز تعطیل باشیم، باید حدود ۱۵ میلیاردو ۲۵ میلیون تومان به ۶۱۷۰ کارگر ۲۳۰ چلوکبابی حقوق پرداخت کنیم. در این ۱۵ روز که تعطیل هستیم، این دستمزد را از کجا تأمین کنیم؛ مجبوریم کارگرانمان را بیرون کنیم. با بیکارکردن کارگر، آیا شب عید سفره آن‌ها کوچک‌تر نمی‌شود؟  ما در مجموع حدود ۴۰۰ واحد صنفی داریم که حدود ۸۰۰۰ کارگر می‌شود و مسلما این تعطیلی‌ها بیکاری کارکنان را به‌دنبال دارد.

وی خاطرنشان‌کرد: امیدواریم در این مصوبه تجدیدنظر شود. ما حاضریم همه شیوه‌نامه‌ها را رعایت کنیم، حتی حاضریم برای هر ۱۵ واحد صنفی یک بازرس بگذاریم که نظارت کند و حتی اعلام آمادگی کردیم دستگاه کنترل کارت واکسن نصب کنیم.  مسلما تعطیلی راهکار نیست و فقط بر زخم واحدهای صنفی نمک می‌پاشد.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.