محقق و پژوهشگر حوزه زنان و خانواده گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی، آنجا که حضور اجتماعی عادی زن مطرح است به خانه‌داری تأکید دارند و آنجا که اصل اسلام در خطر است، دفاع از ولایت را مقدم می‌شمارند.

در نشست «سبک زندگی؛ نرم‌افزار تمدن» تأکید شد؛ لزوم تببین کامل الگوی سوم زن مسلمان

اولین جلسه از سلسله نشست‌های هم‌اندیشی زن در گفتمان انقلاب اسلامی با عنوان «سبک زندگی؛ نرم‌افزار تمدن» با ارائه نظریه الگوی سوم حسینیه اندیشه توسط رضیه کشتکاران، کارشناس حوزه زنان و خانوده و مسئول واحد خواهران حسینیه اندیشه و مدیرمسئول مؤسسه فرهنگی هنری کریمه ولایت با حضور و مباحثه جمعی از کارشناسان و پژوهشگران حوزه زنان و خانواده در محل سازمان تبلیغات اسلامی و با حمایت اداره کل امور بانوان برگزار شد.

نقش زنان در رشد فرهنگی و اجتماعی جامعه

محقق حوزه زنان با بیان اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و سر دادن ندای خداپرستی، حاکمیت دین در مقابل نظام سرمایه‌داری شرق و غرب ایستاد، گفت: حرکت عظیم با انقلاب اسلامی در جهان اتفاق افتاد و در جنگ تحمیلی نیز پیروزی از آن رزمندگان غیور ایران بود که یک وجب از سرزمینمان را از دست ندادیم.

کشتکاران با اشاره به اینکه ایستادگی در جنگ با دست خالی اتفاق افتاد و معادلات جنگ کلاسیک را تغییر داد، خاطرنشان کرد: اگر ندانیم وارث حرکت انبیاء هستیم، نمی‌توانیم پای انقلاب اسلامی بایستیم. درحالی که یک تاریخ چشمش به ایستادگی ملت ایران است.

او به جنگ اقتصادی فعلی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: این، نقطه‌ای است که نظام کفر برای ضربه به ایران هدف قرار داده است. حال سؤال این است که تکلیف اجتماعی ما را در این زمان چه کسی مشخص می‌کند؟ علما و ولی فقیه که نایب امام زمان(عج) هستند، تکلیف اجتماعی ما را در این دوران تعیین می‌کنند.

محقق و پژوهشگر حوزه زنان با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر موضوع اقتصاد در شعار سال گفت: ایشان 12 سال است که موضوع شعار سال را اقتصاد قرار دادهاند و دلیل این امر فقط بحث معیشت مردم نیست.

او ادامه داد: ولی فقیه پرچمدار حفظ توحید و خداپرستی است و می‌خواهد ما آگاه باشیم که نقطه حمله کفر از کدام مسیر است. درواقع کفر می‌خواهد با الگوی اقتصادش اخلاق رذیله را گسترش دهد.  

پیام مهم رهبر معظم انقلاب برای زنان

این محقق حوزه زنان و خانواده به پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به کنگره هفت هزار شهید زن مسلمان اشاره کرد و گفت: پیام مهم این است که باید به شاخصه الگوی سوم زن مسلمان برسیم. نمونه آن شعار نه شرقی و نه غربی در پیروزی انقلاب اسلامی بود و درواقع امام خمینی(ره) از ادبیات کلاسیک روز استفاده نکردند زیرا معتقد بودند ما را با نظام کفر درگیر می‌کند.

او با تأکید بر اینکه زن علاوه بر تأثیر در خانه باید در جامعه اثرگذار باشد، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی، آنجا که حضور اجتماعی عادی زن مطرح است به خانه‌داری تأکید دارند و آنجا که اصل اسلام در خطر است، دفاع از ولایت را مقدم می‌شمارند.

خطر آزادی بی­قید و شرط و کم­رنگ شدن نهاد خانواده

کشتکاران با بیان اینکه اصل و ریشه نظام غربی، جریان شهوت و فرو رفتن در دنیاست، تصریح کرد: نظام اقتصاد غربی یک سیستم انگیزه و مسیریابی دارد که عامل محرک و سوخت‌رسان می‌خواهد به همین منظور سعی دارد از طریق تنوع، انگیزه را بالا ببرد.

او تصریح کرد: اقتصاد نظام سرمایه‌داری همگان را به عنوان شهروند قرار داده و زن و مرد را به کار گرفته و زن و مرد به عنوان شهروند در تولید روزافزون وارد می‌شوند، در این صورت زن و مرد باید مساوی تعریف شوند و همین امر آزادی بی‌قید و شرط و کم‌رنگ شدن نهاد خانواده را در پی دارد و عملاً ارزش‌های دینی برداشته می‌شود و نگاه غربی به خانواده حاکم می‌شود.

پژوهشگر حوزه زنان و خانواده یادآوری کرد: ما در مقابل باید به سمت نگاه عدالتی برویم؛ یعنی اختلافات فطری را بشناسیم و بعد جایگاه و نقش‌ها را تعیین کنیم.

کشتکاران با بیان اینکه وقتی مدلی را نقض می‌کنیم باید جایگزین داشته باشیم، گفت: ما اگر بخواهیم نگاه الگوی سوم نه شرقی و نه غربی را داشته باشیم و به سمت نگاه سوم برویم، چند شاخصه را باید در نظر داشته باشیم. از جمله اینکه باید ببینیم زن غربی و شرقی چه ویژگی باید داشته باشد که هم در متن و مرکز باشد و هم با توجه به ویژگی عاطفی که در وجود خود دارد، عاطفه اجتماعی را مدیریت کند.

ضرورت بازخوانی سیره حضرت زهرا(س)

او با تأکید بر اینکه جامعه به حضور زنانه زن، یعنی عاطفه اجتماعی او نیاز دارد، اظهار کرد: براساس بازخوانی سیره حضرت زهرا(س) اختلاف بین زن و مرد وجود دارد؛ یعنی اگر ویژگی مرد، اقتدار است، ویژگی زن، عاطفه است.

او ادامه داد: در نگاه سنتی، جایگاه زن فقط در خانواده معنا شده در حالی که نقش زن باید در جایگاه اجتماعی تعریف شود، آن هم جایگاهی که بی بدیل باشد و مرد نتواند در آن جایگاه قرار گیرد. آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که همانطور که غرب، جنسیت زن را به میدان آورده، ما در نظام الهی باید عاطفه زن را به میدان بیاوریم و به واسطه آن در مقابل کفر بایستیم. اختلاف لازمه حرکت است ولی این اختلاف نباید به گونه‌ای باشد که ظلم به زن اتفاق بیافتد.

محقق و پژوهشگر حوزه زنان افزود: باید ساختاری برای نقش زنان تعریف کنیم که هم مادری در آن تعریف شود و هم نقش اجتماعی زنان در آن در نظر گرفته شده باشد. ما در بحث زنان قائل به این هستیم که باید نگاه قائده‌مند به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی وجود داشته باشد و باید بیانات ایشان، تجزیه و عنوان‌گذاری شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.