عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه سمنان گفت: چنانچه رئیس جمهور هم تأکید کردند با هدف عقب نماندن از قطر در بهره برداری از میادین گازی مشترک باید از سرمایه گذاری بخش داخلی و خارجی بهره ببریم.نفت یکی از اهداف تحریمی بوده و با استفاده از تولیدات بار اول توانستیم در شرایط تحریمی روی پای خود بایستیم.

برای عقب نماندن از قطر در بهره برداری از میادین گازی مشترک باید از سرمایه گذاری  داخلی و خارجی بهره ببریم

براساس گزارش مرکز آمار ایران، تولید ناخالص داخلی کشور در شش ماهه ی اول سال بهبود یافت و شاهد رشد اقتصادی قابل قبولی بودیم. نکته ی مهم این است که رشد اقتصادی در شرایط تحریمی کامل به دست آمد. به گفته ی خزانه داری آمریکا، نه تنها طی سال های گذشته تحریم ها علیه ایران تخفیف نیافت، بلکه با جدیت پیگیری شده است.

دولت سیزدهم به جای امید بستن به رفع تحریم ها، سیاست های اقتصادی و سیاسی فعالی را به اجرا گذاشت. در همین ارتباط، علاوه بر پیگیری همکاری‌های گازی با کشورهای شمالی به سمت افزایش صادرات گاز طبیعی رفت که این قدم بزرگ و مهم، تجارت گاز ایران را به حدود ۲۰ میلیارد مترمکعب در سال افزایش داد.

اتکا به توان داخلی و دانش بنیانی در صنعت نفت و گاز کشور به کمک مان آمد تا بتوانیم بهره برداری از فاز 11 پارس جنوبی را عملیاتی و به افزایش تولید گاز کشور کمک کنیم. تمامی این روندها در کنار افزایش صادرات نفت، بسترساز رشد اقتصادی کشور شد.

 رحمان سعادت، عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه سمنان با اشاره به این موضوع که ما طی سال های 1390 تا 1400 رشد اقتصادی صفر درصد را داشتیم و رکود شدیدی را پشت سر گذاشتیم، در گفت و گو با خبرنگار قدس تصریح کرد: دیپلماسی فعالی که دولت سیزدهم به اجرا گذاشت، توانست شرایط را عوض کند. عضویت ایران در معاهداتی همچون شانگهای و بریکس و  جذب منابع بلوکه شده به کمک مان آمد تا شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد. برخی از شرکت های نیمه فعال دوباره احیا شدند و این روندها به افزایش رشد اقتصادی کشور کمک کرد.

وی در خصوص استفاده ی حداکثری صنایع نفت و گاز از تولیدات بار اول و دستاوردهای دانش بنیانی در کشور تصریح کرد: اقتصاد دانش بنیان با دستور مقام معظم رهبری از ده سال پیش در کشور مورد توجه قرار گرفت. در سال های گذشته نیز اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد. نتیجه این شد که شرکت های دانش بنیان به نتیجه رسیدند و توانستند نقشی در اقتصاد کشور ایفا کنند. استفاده از تولیدات بار اول در این صنایع توانست به بهبود رشد اقتصادی کشور کمک کند.

عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: صنعت نفت کشور به همکاری با اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان توجه دارد. این بخش از منابع مالی خوبی برخوردار است که در زمینه تولید بار اول، همکاری خوبی داشته است. این منابع مهم در این صنعت به خوبی به سمت  استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی هدایت شده است و نتیجه آن تحقق رشد اقتصادی بالا بوده است.

سعادت گفت: اگر از منظر رشد اقتصادی و استفاده از توان داخلی به بهره برداری از فاز 11 پارس جنوبی نگاه کنیم، وضعیت بهتری نسبت به قبل داریم. موفق شدیم از ظرفیت های داخلی و دانش بنیانی کشور استفاده کنیم و در راستای بهبود شرایط اقتصادی کشور گام برداریم. البته هنوز ما در مقابل قطر کمتر از منابع بهره برداری می کنیم. پیشنهاد این است که در کنار استفاده از ظرفیت های داخلی به استفاده از سرمایه گذاری های خارجی هم بپردازیم.

وی ادامه داد: رئیس جمهور در بازدید از وزارت نفت به درستی تأکید کردند که با هدف عقب نماندن از قطر در بهره برداری از میادین گازی مشترک باید از سرمایه گذاری بخش داخلی و خارجی بهره ببریم.

عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: نفت یکی از اهداف تحریمی بوده است و این بخش طی سال های گذشته به شدت تحت تحریم قرار گرفت. کشورهای متخاصم تلاش داشتند از طریق کاهش درآمدهای نفتی کشورمان، ما را به لحاظ اقتصادی دچار مشکل کنند.

وی ادامه داد: با استفاده از تولیدات بار اول توانستیم در شرایط تحریمی روی پای خود بایستیم و در راستای خنثی سازی تحریم ها گام برداریم. به ویژه صادرات تولیدات بار اول از سوی کشورهای تحریم کننده مورد ارزیابی و رصد قرار نگرفته بود و از این جهت توانستیم امور را پیش ببریم. استفاده از تولیدات بار اول راهکاری برای خنثی سازی تحریم هاست که به درستی از آن بهره گرفتیم.

سعادت در پایان خاطرنشان کرد: ما طی ده سال گذشته به کرات از صندوق توسعه ی ملی برداشت کرده ایم. سیاست دولت مبنی بر استفاده از درآمدهای نفتی در پروژه های توسعه ای نفت و گاز و امور زیربنایی کشور اقدام درستی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.