نایب رئیس کمیسیون اقتصادی: یکی از چالش‌های کشور تعلل بانک مرکزی و عدم اقدام اجرایی لازم در زمینه کنترل بازار ارز، وابستگی بیش از حد به یک ارز خاص مانند درهم امارات در نظام تسویه مالی بین‌المللی کشور است که باید به این نقطه فشار و تحریمی پایان دهیم.

راه‌اندازی صندوق‌های پروژه برای جذب سرمایه‌های سرگردان، می‌تواند به تقویت اقتصاد ملی کمک کند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

جعفر قادری، نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار قدس انلاین درباره اقدامات بانک مرکزی برای حفظ ارزش پول ملی اظهار کرد: "بانک مرکزی مسئولیت حفظ ارزش پول ملی را دارد و باید از ابزارهای متعددی برای مدیریت بازار ارز، کنترل نقدینگی و تقویت تولید استفاده کند. کاستی‌هایی در سیاست‌گذاری‌های ارزی و پولی وجود دارد که نیازمند اصلاح و تقویت است."

وی با تأکید بر ضرورت کنترل نقدینگی و هدایت آن به سمت تولید، افزود: "بانک مرکزی می‌تواند با توسعه اوراق مشارکت ارزی و اوراق بهادار ارزی، منابع مالی را به سمت پروژه‌های تولیدی هدایت کند و از این طریق، ضمن کنترل نقدینگی، ظرفیت‌های صادراتی کشور را افزایش دهد اما تاکنون اقدام خاصی در این زمینه انجام نشده است. همچنین، راه‌اندازی صندوق‌های پروژه برای جذب سرمایه‌های سرگردان، می‌تواند به تقویت اقتصاد ملی کمک کند. متأسفانه تاکنون در این زمینه اقدامات کافی انجام نشده و باید سیاست‌های کارآمدتری در این حوزه اجرا شود."

قادری در ادامه به نقش ارزهای خارجی در مبادلات اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: "یکی از چالش‌های مهم در تعلل بانک مرکزی و عدم اقدام اجرایی لازم در این زمینه، وابستگی بیش از حد به یک ارز خاص مانند درهم امارات در نظام تسویه مالی بین‌المللی کشور است. این موضوع باعث شده در مواقعی که تحت فشار تحریم‌ها قرار می‌گیریم، مشکلات جدی در تأمین ارز موردنیاز کشور به وجود آید و به موازات بازار ارز آزاد نیز رشد جدی داشته باشد و باید به این نقطه فشار و تحریمی پایان دهیم و لازم است که به سمت به سمت تنوع‌بخشی به ذخایر ارزی حرکت کند و زمینه را برای مبادلات تجاری با سایر ارزها فراهم سازد. استفاده از رمزدارایی‌های مبتنی بر طلا و توسعه توافقات پولی دو یا چندجانبه با کشورهای همسایه، می‌تواند به کاهش وابستگی به یک ارز خاص و افزایش ثبات اقتصادی کشور کمک کند."

رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، درخصوص تأثیر سیاست‌های ارزی بر صادرات نیز گفت: "یکی از تصمیمات بانک مرکزی که می‌تواند تأثیر مثبتی داشته باشد، مجوز تهاتر صادراتی و پیمان‌سپاری ارزی در برخی حوزه‌ها، از جمله واردات شمش طلا، است. این اقدام علاوه بر تنظیم بازار داخلی، به افزایش صادرات کالاهایی مانند محصولات کشاورزی و صنایع دستی کمک خواهد کرد. همچنین، توسعه مبادلات تجاری با کشورهای همسایه، مانند افغانستان و عراق، می‌تواند ضمن افزایش ارزآوری، به تثبیت ارزش پول ملی کمک کند."

قادری همچنین درباره نقش مدیریت بازار ارز در حفظ ارزش پول ملی اظهار کرد: "متأسفانه بانک مرکزی در برخی موارد، واکنش‌های مناسبی به نوسانات بازار ارز نشان نمی‌دهد. تأخیر در سیاست‌گذاری و عدم اطلاع‌رسانی به موقع به خصوص در زمینه کاهش تلاطمات ناشی از بازار درهم، باعث شده برخی افراد سودجو، از طریق کانال‌های تلگرامی و بازارهای غیررسمی، نرخ ارز را به صورت غیرواقعی افزایش دهند."

وی در پایان تصریح کرد: " کاهش وابستگی به یک ارز خاص، تقویت ابزارهای کنترلی در بازار ارز، توسعه سیاست‌های حمایتی از تولید و صادرات، و نظارت بیشتر بر گردش نقدینگی، از جمله اقداماتی است که باید در اولویت قرار گیرد. در غیر این صورت، نوسانات ارزی و کاهش ارزش پول ملی، به عنوان یک چالش جدی اقتصادی ادامه خواهد داشت."

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha