تحولات منطقه

قدس آنلاین _ هنگامه طاهری: افزایش آگاهی دختران و پسران روستایی نسبت به حق و حقوق خود در قبال توافقات قبیله ای یا فامیلی برای ازدواج آنها، اگر چه یکی از عوامل بالارفتن آمار طلاق است اما در یک ارزیابی مثبت مقابله با تعصبات سنتی غلط روستایی تلقی می شود.

سهم وسایل الکترونیکی و مهاجرتها در افزایش آمار طلاق در روستاها
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

یک کارشناس ارشد مطالعات زنان و خانواده ضمن اظهار مطلب فوق به خبر نگار قدس آنلاین اظهار داشت: در گذشته از آنجا که دخترا ن و پسران روستایی به این آگاهی نرسیده بودند به خواسته های قومی و قبیله ای تن می دادند اما حالا از آنجا که در هر خانواده روستایی نه تنها افراد دوران دبیرستان را گذرانده بلکه حتی به تحصیلات تکمیلی هم روی آورده و از آگاهی نسبت به حقوق خود بر خوردار شده اند نسبت به خشونتها واکنش نشان داده و چون شرایطی مانند مشاوره های رایگان در دادگاهها مسیر رسیدگی قضایی به پرونده ها را تسهیل می کند چنانچه شرایط طلاق موجود باشد این امر صورت می گیرد که این از جمله عوامل بالا رفتن آمار طلاق روستایی است.
نازنین کیانی فرد علاوه بر این مهاجرت به شهر به دنبال کار یا تحصیل را باعث مفارقتها و بالا رفتن آمار طلاق عاطفی عنوان کرد و یادآور شد که وقتی افراد از یک جامعه کوچک مانند روستا که بافت سنتی دارد و افراد آن به یک سری اصول پایبند هستند به شهرهای کلان می آیند احتمال دارد به شغلهای کاذب یا اعتیاد روی بیاورند یا جذب باندهای شبکه ای شوند که تمام اینها در بروز مشکلات خانوادگی و افزایش آمار طلاق موثر است.
به گفته این کارشناس تلفن همراه ، ماهواره و اینترنت در بروز پدیده طلاق در روستاها رشد چشم گیری داشته بدین صورت که ابتدا از تکنولوژی ای مانند تلفن همراه به عنوان تفریح در ارسال پیام استفاده و سپس این موضوع به مشکلی در متاهلین تبدیل شده و بدبینی و سوء ظن را منجر می شود .
وی با اشاره به ازدیاد چنین پرونده هایی در دادگاه خانواده علت آن را عدم ورود این تکنولوژی به جامعه بدون فرهنگ استفاده از آن عنوان نمود.
او به خبرنگار قدس آنلاین خاطر نشان کرد: علاوه بر این هزینه ای که به زنان سرپرست خانوار پرداخت می شود خود کمکی است تا زنانی که پیشتر به دلیل وابستگی های مالی در تنش های خانوادگی خاموش بودند حالا پروسه سخت طلاق را طی کرده و به بالا رفتن آمار طلاق بیافزایند.
کیانی فرد افزود: از جمله عوامل دیگری که آمارش دارد با آمار مشکلات اقتصادی در بروز طلاق برابری می کند مشکلات جنسی است که در روستاها شاید به دلیل مهاجرت مرد و مواجهه با یک سری عوامل نوظهور شهری منجر به بی علاقگی به همسر و خانواده یا چند همسری می شود و شرایط بروز طلاق را فراهم می کند.
وی افزود : در تهران روزانه 363 طلاق ثبت می شود که 17 مورد مربوط به روستاهاست اما به این آمار باید آمارهای پنهان را هم افزود که همان طلاقهای عاطفی و تفریق جسمانی زوجین است.

 

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha