تحولات منطقه

سیاستمدار و عضو پیشین پارلمان آلمان با اشاره به توافق آتش‌بس میان تهران و واشنگتن گفت: دونالد ترامپ به هیچ چیز دست نیافته است، فقط ویرانی و مرگ و ایران هنوز وجود دارد.

واکنش سیاستمدار آلمانی به نتیجه جنگ؛ ویرانی و مرگ برای ترامپ
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، یورگن تودنهوفر با استقبال از آتش‌بس دو هفته ای ایران و آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: آتش‌بس همیشه خوب است و اکنون باید آن به یک صلح واقعی تبدیل شود.

وی افزود: دونالد ترامپ به هیچ چیز دست نیافته است، فقط ویرانی و مرگ و ایران هنوز وجود دارد.

این سیاستمدار از حزب چپ آلمان ادامه داد: اما بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای به تأخیر انداختن حکم دادگاه به خاطر فسادش، به جنگ در غزه، کرانه باختری و بخش‌هایی از لبنان، مصر و سوریه ادامه خواهد داد.

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شامگاه سه‌شنبه به وقت محلی ( ۷ آوریل ۲۰۲۶ برابر با ۱۸ فروردین ۱۴۰۵) در بیانیه‌ای در شبکه «تروث سوشال» پس از ۴۰ روز جنگ علیه ایران عقب‌نشینی کرد.

ترامپ اعلام کرد: «بر اساس گفت‌وگوها با شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان و فرمانده کل ارتش پاکستان، که طی آن از من خواستند نیروی مخرب در نظر گرفته‌شده برای امشب علیه ایران را متوقف کنم، و مشروط به این‌که جمهوری اسلامی ایران با بازگشایی کامل، فوری و امن تنگه هرمز موافقت کند، من موافقت می‌کنم بمباران و حمله به ایران را به مدت دو هفته به حالت تعلیق درآورم. این یک آتش‌بس دوطرفه خواهد بود.»

رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: «دلیل انجام این کار این است که ما هم‌اکنون به تمام اهداف نظامی رسیده‌ایم و از آنها فراتر رفته‌ایم و تا رسیدن به یک توافق قطعی درمورد صلح بلندمدت با ایران و صلح در خاورمیانه فاصله زیادی داریم».

ترامپ با پذیرش طرح ۱۰ ماده‌ای ایران افزود: «ما یک پیشنهاد ۱۰ ماده‌ای از ایران دریافت کردیم و معتقدیم که این یک مبنای عملی برای مذاکره است. تقریبا تمام نکات مختلف اختلاف گذشته بین آمریکا و ایران مورد توافق قرار گرفته است، اما یک دوره دو هفته‌ای امکان نهایی شدن و به سرانجام رساندن توافق را فراهم می‌کند.»

رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: «از طرف ایالات متحده آمریکا، به عنوان رئیس جمهور، و همچنین به نمایندگی از کشورهای خاورمیانه، باعث افتخار است که این مشکل بلندمدت در آستانه حل و فصل است».

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه نیز بامداد چهارشنبه ۱۹ فروردین در پیامی به نمایندگی از شورای عالی امنیت ملی درباره آتش‌بس شکل‌ گرفته میان ایران و آمریکا نوشت: از برادر عزیز جناب شهباز شریف نخست وزیر محترم پاکستان و جناب فیلد مارشال عاصم منیر فرمانده محترم ارتش پاکستان به خاطر تلاش های خستگی ناپذیر ایشان برای خاتمه جنگ در منطقه تشکر و قدردانی می کنم.

عراقچی ادامه داد: در پاسخ به درخواست برادرانه نخست وزیر پاکستان مندرج در توییت ایشان، و با توجه به درخواست آمریکا برای مذاکره در پیشنهادات ۱۵ بندی آن کشور، و اعلام رییس جمهور آمریکا مبنی بر پذیرش کلیات پیشنهادات ۱۰ بندی ایران به عنوان مبنای مذاکره، بدینوسیله از طرف شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام می کنم:

۱. چنانچه حملات به جمهوری اسلامی ایران متوقف شود، نیروهای مسلح قدرتمند ما نیز حملات دفاعی خود را متوقف می کنند.

۲. به مدت دو هفته تردد امن در تنگه هرمز در هماهنگی با نیروهای مسلح ایران و با نظرداشت محدودیت های فنی موجود مقدور خواهد بود.

در پی ۴۰ روز جنگ مشترک آمریکا و اسرائیل علیه ایران که از نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد، سرانجام بامداد چهارشنبه به وقت تهران (۱۹ فروردین ۱۴۰۵ شمسی و سه شنبه شب به وقت شرق آمریکا برابر با ۷ آوریل ۲۰۲۶ ) طرفین بر سر آتش‌بس دو هفته ای با میانجیگیری پاکستان برای انجام مذاکرات به منظور پایان دادن این جنگ و صلح دائمی توافق کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha