تحولات منطقه

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۸:۵۵
کد مطلب: ۱۱۴۷۱۲۸

ممدانی، شهردار نیویورک در واکنش به تازه‌ترین آمار تورمی آمریکا با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: وقت آن رسیده که معادله را تغییر دهیم.

شهردار نیویورک: وقت تغییر معادله در آمریکاست
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، ممدانی، شهردار نیویورک، در واکنش به تازه‌ترین آمار تورمی آمریکا با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «تورم در بالاترین سطح سه سال گذشته قرار دارد.»

او با بازنشر گزارشی درباره رسیدن نرخ تورم آمریکا به ۳.۸ درصد، تاکید کرد که از مواد غذایی و بنزین گرفته تا خدمات درمانی و بلیت هواپیما، همه چیز گران‌تر شده است. ممدانی در ادامه با انتقاد از هزینه‌های خارجی واشنگتن اعلام کرد هر دلاری که آمریکا خارج از کشور صرف جنگ می‌کند، می‌توانست برای فراهم کردن یک زندگی شرافتمندانه برای شهروندان آمریکایی هزینه شود و افزود: «وقت آن رسیده که معادله را تغییر دهیم.»

اظهارات او در حالی مطرح می‌شود که داده‌های تازه دفتر آمار کار آمریکا تصویری نگران‌کننده از وضعیت اقتصادی این کشور ترسیم می‌کند. طبق این گزارش، شاخص قیمت مصرف‌کننده در ماه آوریل ۰.۶ درصد افزایش یافته و نرخ تورم سالانه به ۳.۸ درصد رسیده؛ رقمی که بالاترین سطح از میانه سال ۲۰۲۳ محسوب می‌شود. تورم هسته نیز فراتر از انتظارات ظاهر شد و نشان داد فشار قیمتی در بخش‌های مختلف اقتصاد آمریکا همچنان ادامه دارد.

در میان عوامل اصلی گرانی، قیمت انرژی بیشترین نقش را داشته است. هزینه انرژی در یک سال گذشته حدود ۱۷.۹ درصد افزایش یافته و قیمت بنزین جهشی ۲۸.۴ درصدی را ثبت کرده است. مواد غذایی نیز در مسیر صعودی قرار دارند و نسبت به سال گذشته بیش از ۳ درصد گران‌تر شده‌اند. همزمان هزینه مسکن، پوشاک، بلیت هواپیما و لوازم خانگی نیز افزایش یافته و فشار مضاعفی بر بودجه خانوارهای آمریکایی وارد کرده است.

گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد رشد قیمت‌ها عملاً دستاورد افزایش دستمزدها را از بین برده است. میانگین واقعی دستمزد ساعتی در آمریکا طی ماه گذشته ۰.۵ درصد کاهش یافته و در مقیاس سالانه نیز افت کرده است؛ موضوعی که به معنای کاهش قدرت خرید طبقه متوسط و اقشار کم‌درآمد تلقی می‌شود.

انتشار این آمار بلافاصله بازارهای مالی آمریکا را تحت تاثیر قرار داد. معاملات آتی بورس منفی شد، بازده اوراق خزانه‌داری بالا رفت و معامله‌گران احتمال افزایش دوباره نرخ بهره از سوی فدرال رزرو تا پایان سال را بیشتر ارزیابی کردند. در همین حال، اختلاف‌نظرها در داخل بانک مرکزی آمریکا درباره مسیر آینده نرخ بهره نیز شدت گرفته است؛ بخشی از سیاست‌گذاران همچنان بر حفظ سیاست‌های سختگیرانه تاکید دارند و گروهی دیگر از کاهش نرخ بهره حمایت می‌کنند.

افزایش فشار اقتصادی در آمریکا همزمان با رشد قیمت جهانی انرژی و نفت رخ داده است؛ موضوعی که برخی رسانه‌ها آن را با تنش‌های خاورمیانه و اختلال در مسیرهای انرژی مرتبط می‌دانند. در همین فضا، خبرنگاران از دونالد ترامپ درباره تاثیر شرایط اقتصادی و تورم بر سیاست واشنگتن در قبال ایران سوال کردند. ترامپ در پاسخ به این پرسش که آیا فشارهای اقتصادی آمریکا او را به توافق با تهران ترغیب می‌کند، گفت: «حتی ذره‌ای هم نه.»

او همچنین در واکنش به سوالی درباره تاثیر مالی جنگ بر مردم آمریکا، بدون پاسخ مستقیم مدعی شد که «هر آمریکایی می‌فهمد» ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha