تحولات منطقه

علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق دقایقی قبل در سفری رسمی بغداد را به مقصد جمهوری اسلامی ایران ترک کرد.

نخست وزیر عراق عازم تهران شد/ آیا الزیدی حامل پیامی از سوی آمریکاست؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری عراق (واع)، «علی فالح الزیدی» نخست‌وزیر عراق دقایقی قبل در سفری رسمی بغداد را به مقصد جمهوری اسلامی ایران ترک کرد.

روز گذشته «حیدر العبودی» سخنگوی دولت عراق اعلام کرد که الزیدی پنج‌شنبه(۱ مرداد ۱۴۰۵) در سفری رسمی و به دعوت مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در صدر هیاتی عالی رتبه راهی تهران خواهد شد.

وی گفت که الزیدی در این سفر در مورد تلاش ها برای توقف تنش در منطقه و پرونده های تجاری، حمل و نقل و گاز وارداتی رایزنی خواهد کرد.

سخنگوی دولت عراق افزود: الزیدی در سفر به واشنگتن نیز مساله کاهش تنش در منطقه را مطرح کرده بود.

حیدر العبودی در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس منافع عراق، پرونده گاز، بر روی میز رایزنی های دوجانبه تهران و بغداد خواهد بود.

سخنگوی دولت عراق افزود: رویکرد عراق دخالت نکردن در امور دیگر کشورها و احترام به معاهدات بین المللی است و با توجه به منافع اقتصادی کشور، به دنبال گشایش در روابط خارجی است.

الزیدی حامل پیامی از سوی آمریکاست؟

به‌گزارش قدس، این سفر پس از سفر به واشنگتن و دیدار با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا صورت می‌گیرد و گفته می‌شود پس از تهران نیز در چارچوب یک سفر منطقه‌ای عازم ترکیه و سوریه خواهد شد.

به گزارش روزنامه العرب نخست وزیر عراق قرار است در سفر به ایران پیشنهادی مبنی بر میزبانی بغداد از مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم میان آمریکا و ایران، ارائه کند.

بر اساس این گزارش، این ابتکار که گفته می‌شود در جریان دیدار اخیر الزیدی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مطرح شده، با هدف جلوگیری از تبدیل رویارویی نظامی اخیر میان واشنگتن و تهران به جنگی گسترده‌تر در منطقه ارائه شده است.

با وجود این مشخص نیست که الزیدی در سفر به ایران حامل پیامی از سوی آمریکا باشد. ایران پیش از این اعلام کرده تنها میانجی در خصوص مناقشه با آمریکا، پاکستان است. با وجود این ایران از اقدامات و ابتکار عمل‌هایی که موجب کاهش تنش‌ها در منطقه شود استقبال کرده است.

بغداد معتقد است روابط نزدیکش با هر دو پایتخت، این کشور را در موقعیتی منحصربه‌فرد برای تسهیل ارتباطات قرار داده؛ به‌ویژه در شرایطی که تماس‌های مستقیم میان تهران و واشنگتن بیش از پیش دشوار شده است.

این تلاش دیپلماتیک پس از سفر الزیدی به واشنگتن انجام می‌شود؛ سفری که در آن دو طرف درباره گسترش تجارت، فرصت‌های سرمایه‌گذاری، تقویت بخش انرژی عراق و گشودن بازارهای جدید برای صادرات نفت خام عراق گفت‌وگو کردند؛ موضوعاتی که نشان‌دهنده تمایل بغداد به تعمیق روابط اقتصادی با آمریکا، در کنار حفظ روابط راهبردی با ایران است.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha