وداع با آقای شهید ایران

معتمدی: مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی با اشاره به پیشینه تشکیل مدارس شاهد گفت: باید آسیب و چالشهای مدارس شاهد بررسی و برطرف شود.

 چالشها و مشکلات جدی مدارس شاهد در طرحهای جدید
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

 


عابدین مقدم در گردهمایی ستادهای اجرایی امور شاهد و ایثارگران خراسان رضوی افزود: هدف از این مسأله زیر سؤال بردن اصل طرح و به چالش کشیدن آن نیست، بلکه بازآموزی و بازنگری نسبت به طرح مدنظر می باشد.
وی با بیان اینکه مدارس شاهد یکی از بهترین مکانها برای توسعه فرهنگ شهادت و ایثار می باشد، اضافه کرد: از این مدارس استقبال فراوانی می شود و بسیاری تمایل دارند فرزندانشان در این مدارس تحصیل کنند!
آسیب تعطیلی مدارس در پنج شنبه ها
وی در ادامه به بخشی از آسیبهای مدارس اشاره کرد و گفت: متأسفانه از امسال سقف ثبت نام در کلاسها برداشته شده است و در این ارتباط محدودیتی در نظر گرفته نشده است، ضمن اینکه تعطیلی پنج شنبه ها نیز باعث شده کلاسهای فوق برنامه مدارس شاهد به دلیل عدم توان و کشش دانش آموزان برگزار نشود.عابدین مقدم اظهار داشت ... همچنین شنیده شده است، برخی مدیران مدارس شاهد به منظور رفاه حال معلم که کمتر در رفت و آمد باشند، از 7 صبح تا 12 یا 13 کلاس ریاضی برای مدرسه در نظر می گیرند!
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی با تأکید بر اینکه این قبیل آسیبها باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: اگر این اتفاقات ادامه یابد، باید پرسید مدارس شاهد چه تفاوتی با مدارس عادی دارند و اگر قرار باشد مدارس شاهد خارج از آنچه در ابتدا برای تشکیل و تأسیس آن تدوین شده بود، باشند، چه توجیهی دارد؟
وی با بیان اینکه در برابر خدا و شهدا مسؤول هستیم، یادآور شد: اگر در خصوص آسیبهای یاد شده توجیه نشوم، یا خودم را حذف و یا اینکه در اجرای طرح شاهد و ادامه آن در استان تجدید نظر می کنم.
وی در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگار ما درباره عمده ترین چالشها و آسیبهای مدارس شاهد یادآور شد: با تشکیل این مدارس قرار بود بهترین مدیران، معلمان و کادر آموزشی در مدارس شاهد در خدمت فرزندان خانوده شهدا، جانبازان و آزادگان قرار گیرد و به همین دلیل 6 ساعت فوق برنامه برای مدارس شاهد در نظر گرفته شد.
وی با بیان اینکه مشکلات روحی و تحصیلی دانش آموزان با کمک خانواده بنیاد شهید از طریق مشاوره پیگیری می شود، ادامه داد: با هدف رسیدگی بیشتر به این مأموریتها، شهریه ای برای فرزندان شاهد وایثارگر به ستاد اجرای طرح شاهد واریز می شد.
محدودیت در ثبت نام نیست!
وی ادامه داد با همه این تلاشها متأسفانه از امسال با برنامه جدید آموزش و پرورش سقف ثبت نام در کلاسها برداشته شد در حالیکه قبلاً در هر کلاس 23 نفر ثبت نام می شد، ولی هم اکنون آموزش و پرورش درهر کلاس تا 32 نفر نیز ثبت نام کرده است.
حذف مشاوران
عابدین مقدم اضافه کرد: این وضعیت سبب شده مدارس شاهد همانند مدارس عادی باشد. ضمن اینکه اغلب مدارس شاهد مشاور پرورشی ندارند، البته آموزش و پرورش این اقدام را انجام داده است.
وی با اشاره به تعطیلی کلاسهای درسی در پنج شنبه گفت: این مسأله نیز سبب شده است به دلیل فشردگی برنامه های درسی در طول هفته، امکان برگزاری کلاسهای فوق برنامه به دلیل کشش نداشتن دانش آموزان در دیگر ایام هفته تشکیل نشود.
وی اضافه کرد: اگر هم این کلاسها برگزار شود، کیفیت ندارد و صرفاً صوری خواهد بود.
دستور چالش ساز وزیر آموزش و پرورش
این مقام مسؤول از دستور وزیر آموزش و پرورش مبنی بر تحصیل دانش آموزان خانواده فرهنگیان در مدارس شاهد به عنوان یکی دیگر از آسیبهای اصلی این مدارس یاد کرد و گفت: ثبت نام این دانش آموزان بدون هیچ سهمیه مشخص و محدودیتی انجام می شود.
تحصیل رایگان فرزندان معلمان در مدارس شاهد
وی ادامه داد: البته قرار بود شهریه تحصیل این دانش آموزان در مدارس شاهد توسط آموزش و پرورش پرداخت شود، اما در سال گذشته در استان تنها 22 درصد پرداخت شد، در حالی که بنیاد شهید و امور ایثارگران 100 درصد شهریه را پرداخت کرده است.وی ادامه داد: امسال برای سرانه تحصیل هر دانش آموز شاهد در مقطع دبستان در مدارس شاهد 180 هزار تومان، راهنمایی250 هزار تومان و دبیرستان 300 هزار تومان توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت شده است.
تضعیف مدارس شاهد
وی گفت: مسؤولان آموزش و پرورش خراسان رضوی به این چالشها اذعان دارند، اما این سیاستها در سطح وزارتخانه اتخاد شده است که البته مصداقی از بی عدالتی و تضعیف مدارس شاهد می باشد.
80 درصد نخبگان در 10 درصد مدارس
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: مدارس شاهد یکی از بهترین مکان ها برای تعیین گفتمان رهبری می باشد.فخریان افزود: مدرسه شاهدی که سامانه ای برای تبیین فرمایشات رهبری دایر نکرده باشد، با یک چالش جدی مواجه است.
وی با اشاره به تحصیل یک میلیون و 107 هزار دانش آموز در خراسان رضوی افزود: کمتر از 10 درصد این دانش آموزان در مدارس خاص مانند نمونه، شاهد و استعدادهای درخشان تحصیل می کنند. به گفته وی، 80 درصد نخبگان دانش آموزی در 10 درصد مدارس استان تحصیل می کنند.گفتنی است، هم اکنون 7 هزار و 37 نفراز فرزندان شاهد و ایثارگر در سراسر استان در 97 مدرسه شاهد استان مشغول تحصیل هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسن نجاري IR ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۴
    0 1
    بصيرت مديرکل بنياد شهيد خراسان رضوي در خصوص مدارس شاهد اين بيان مدير کل محترم بنياد شهيد :" اگر در خصوص آسيبهاي ياد شده توجيه نشوم ،يا خودم را حذف ويا اينکه در اجراي طرح شاهد وادامه آن در استان تجديد نظر مي کنم ."، نشان از احساس وشناخت عمق مسئله را دارد ،جناب آقاي عابدين مقدم :توجه ويزه شما در امور دانش آموزان شاهد وايثارگر واين تيز بيني همراه با صلابت وجديت دل خانواده محترم شاهد وايثار گر را شاد واميد دلسوزان انقلاب را در رسيدن به تحولي فرهنگي در راستاي منوييات مقام معظم رهبري دو چندان نمود،هميشه برايم جاي سوال بود چرا با اين همه توصييه و سفارش رهبري در رابطه با افزايش بصيرت جامعه وخصوصا دانش اموزان ودانشجويان و رسيدگي به امور آموزشي فرزندان شاهد وايثارگر ،آنطور که بايد وشايد مسئولين مخاطب ومورد اشاره معظم له حرکت قابل اشاره اي را از خود وساز مانشان نشان ندادند .اين حرکت وصحبت شما حرکتي جهادي وايثارگرانه از نوع جنس فرهنگ بسيجي است. که اگر ادامه دهيد وحد اقل مدارس شاهد را آنچنان که مد نظر دلسوزان نظام است اداره نما ئيد ،حرکتي در خور شايسته خواهد بود ودر نبرد جنگ نرم در مدارس شاهد به نتيجه مطلوب خواهيم رسيد که هر کدام از آنها جزئ فرماندهان جنگ نرم در آينده خواهند شد . آقاي عابديني حالا که به مشکلات مدارس شاهد پي برده ايد ،پس بمانيد و در جهت رفع مشکلات تلاش نمائيد .از آموزش وپرورش محترم هم مي خواهيم که اگر براي مدارس شاهد قدمي بر نمي دارند حداقل تعهدات خود شان را نسبت به مدرسه ادا نمايند که مديون فرزندان شاهد نباشند.بايد بدانيم هزينه براي مدارس سرمايه گذاري است ،از روزنامه محترم قدس که افزايش آگاهي فرهنگي جامعه جزء رسالت خود قرار داده است تشکر مي کنيم .موفق باشيد . حسن نجاري -عضو انجمن اولياء ومربيان مدرسه شاهد وصال.