مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان با اشاره به وضعیت سربه‌سر تامین و مصرف آب شهرها و روستاهای استان در شرایط کنونی گفت: شهر های سمنان، شاهرود و ایوانکی با تنش آبی مواجه هستند.

تامین آب شهرها و روستاهای استان سمنان در وضعیت سربه‌سر است/تنش آبی در سه شهر

به گزارش قدس آنلاین،️ محمد طاهری چهارشنبه شب در گفت وگو با خبرنگاران افزود: تنش آبی در ایوانکی مشکلاتی را بوجود آورده که امیدواریم با تامین مخازن جدید آب، این مشکل رفع شود.

وی با بیان اینکه تامین و مصرف آب آشامیدنی در استان سمنان در نقطه سربه‌سر قرار دارد، گفت: در صورت صرفه‌جویی ۲۰ درصدی شهروندان در مصرف آب، می توان از محدوده بحرانی تابستان عبور کرد.

طاهری تصریح کرد: استفاده از سایبان برای کولرهای آبی در شهرهای گرم استان، استفاده از سرشیرهای مخلوط و انتقال آبیاری فضای سبز از روز به ساعات شب، برخی از توصیه ها برای صرفه‌جویی در مصرف آب است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان افزود: ۲۰ درصد منبع تامین آب آشامیدنی در استان از منابع سطحی مانند چشمه‌ها و قنات‌ها و ۸۰ درصد از منابع آب‌های زیرزمینی است که اثرات استفاده از آب‌های زیرزمینی در بلندمدت مشخص می‌شود.


کمبود ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آب آشامیدنی در شهر سمنان
چندی پیش رییس اداره آب و فاضلاب شهرستان سمنان با تاکید بر لزوم مدیریت مصرف و صرفه‌جویی از سوی شهروندان در تابستان، گفت: کسری مخزن آب آشامیدنی این شهرستان در زمان اوج مصرف ۳۰۰ لیتر بر ثانیه است.

اسماعیل یزدان‌فرید افزود: نیاز آبی شهر سمنان ۱۰۴۰ لیتر بر ثانیه است و اکنون میزان تامین آب آشامیدنی کمتر از این میزان است.

وضعیت منابع آبی استان سمنان
طبق آمارها، یک میلیارد و ۴۰ میلیون مترمکعب برای پاسخ به نیاز استان سمنان، آب استحصال می‌شود و از مجموع آب استحصالی برای رفع نیاز آبی سمنان تنها ۳۰ درصد آب باکیفیت است و دیگر چاه‌های آب دارای هدایت الکتریکی(ec) بالا است.

میانگین بارندگی‌ استان سمنان در سال بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیمتر، در کشور ۲۵۰ میلیمتر و تبخیر چنان در استان سمنان بالا است که اگر میزان آبی در ارتفاع ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر زیر نور آفتاب داشته باشیم، در یکسال تبخیر می‌شود و این موضوع نشان از بحران کم‌آبی در سمنان است.

کاهش توان آبدهی منابع آبی موجود در استان سمنان و به ویژه شهر سمنان با آغاز گرما در سال ۱۴۰۲ بیش از هر زمانی خودنمایی می‌کند و به دغدغه‌ای برای مردم و مسوولان تبدیل شده است؛ به گفته کارشناسان، چشمه‌های روزیه و گل‌رودبار منابع اصلی تامین آب آشامیدنی شهر سمنان محسوب می‌شوند که دبی خروجی چشمه روزیه به دلیل خشکسالی در سال‌های اخیر به کمتر از ۱۷۰ لیتر بر ثانیه رسیده و این در حالی است که در شرایط بارندگی مناسب، خروجی آب چشمه روزیه ۶۵۰ لیتر بر ثانیه بود.

به بیان دیگر، اکنون میزان خروجی آب به کمتر از نصف کاهش یافته است و به دلیل تنش آبی، از آبِ باکیفیت مناسب چاه‌ها برای تأمین آب آشامیدنی شهروندان سمنان کمک گرفته شد؛ این در حالی است که استفاده بیش از حد از سفره‌های آب‌ زیرزمینی، سمنان را درگیر پدیده خاموش و جبران‌ناپذیر فرونشست زمین کرده است.

طبق گزارش‌ها ۳۴۰ لیتر بر ثانیه آب مورد نیاز در شهر سمنان از طریق آب‌های سطحی و نزدیک به ۷۰ تا ۷۵ درصد آب مورد نیاز این شهر، به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگی، از منابع زیرزمینی تامین می‌شود و این در حالی است که در گذشته وضعیت برعکس بود و بیشترین میزان تامین آب از منابع سطحی بود.

ایوانکی نیز از توابع شهرستان گرمسار در غرب استان سمنان است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.