«رئیسی به هر شکل ممکن در کنار مردم فلسطین ایستاد و این بیانگر رویکرد انقلاب ایران است».

کسی که برای فلسطین زندگی کند، نمی‌میرد! / نگاهی به دیدگاه دو روزنامه‌نگار عرب درباره نسبت شهید رئیسی با مسئله اول جهان اسلام

به گزارش قدس آنلاین، «رویکردی که هرگز در حد حرف و بیانیه محکومیت جنایات صهیونیست‌ها باقی نماند و از روز اول به حوزه‌های دیپلماسی، تسلیحات و رسانه گسترش یافت».

«السید شبل» در یادداشتی برای المیادین، با مروری بر موفقیت‌های سید ابراهیم رئیسی در حوزه اقتصاد و سیاست خارجی، به توسعه روابط و همکاری‌های بین‌المللی ایران در دوره او اشاره می‌کند و می‌نویسد: «رئیسی کسی است که نوامبر گذشته در ریاض - درحالی‌که سران عرب به او گوش می‌دادند - باایمان به نزدیک بودن اجل رژیم صهیونیستی، گفت: راه‌حل دائم برای آنچه در منطقه جریان دارد، تشکیل دولت فلسطینی «از دریا تا رود» است».

این نویسنده مصری با اشاره به پاسخ ایران به حمله اسرائیل به کنسولگری‌اش در دمشق، به فرازهایی از حمایت تهران از آرمان فلسطین در دوره شهید رئیسی می‌پردازد و ادامه می‌دهد: «رئیسی زمانی روی کارآمد که روند عادی‌سازی بین تعدادی از پایتخت‌های کشورهای حوزه خلیج‌فارس و تل‌آویو - در چارچوب توافق‌نامه ابراهیم - در حال شتاب گرفتن بود. ازاین‌رو، آرمان فلسطین به کسی نیاز داشت که به حق مقاومت در انجام عملیات علیه دشمن معتقد باشد».

به عقیده او «دولت ایران به رهبری رئیسی، علاوه بر تلاش برای گسترش میدان‌های مقاومت، موفق شد عناصر قدرت را در اختیار محور مقاومت قرار دهد؛ ثبات و استحکام امروز جنبش انصارالله حتی وجود جنگی که ریاض علیه آن به راه انداخته بود، در این زمینه مهم است». شبل می‌افزاید: «ملت‌های عرب و مسلمان - پس از عملیات «طوفان الاقصی» - مشتاق بیان رسایی بودند که مشخصه ابراهیم رئیسی بود. او در بیش از یک نوبت اعلام کرد که «طوفان الاقصی» در پاسخ به ظلمی است که مردم فلسطین در معرض آن قرار گرفته‌اند؛ و به پایان رژیم صهیونیستی منجر خواهد شد».

در همین حال، «حسین البطش» نیز با اشاره به سابقه حمایت جمهوری اسلامی از فلسطین، برای المیادین می‌نویسد: «طوفان الاقصی آزمونی تاریخی و عملی برای ایران و محور مقاومت به‌طورکلی و ابراهیم رئیسی به طور خاص بود. او لحظه‌ای از اعلام مواضع صریح در حمایت از حق ملت فلسطین برای مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی درنگ نکرد و بارها، وزیر امور خارجه فقید خود - حسین امیرعبداللهیان - را برای دیدار با رهبران مقاومت به منطقه اعزام کرد».

این روزنامه‌نگار فلسطینی با اشاره به سخنرانی ویدئویی شهیدرئیسی در مراسم روز جهانی قدس سال گذشته در غزه، آن را بی‌سابقه توصیف می‌کند و ادامه می‌دهد: «حضور رئیس‌جمهور فقید در جزئیات موضوع فلسطین و جنگ هشت‌ماهه غزه، نشان از استواری این مرد، با وجود ارعاب و حملات رسانه‌ای آمریکا، اسرائیل و غرب به ایران بود. این حملات غرب - علاوه بر تحریم‌هایی که ایران به دلیل حمایت از فلسطین با آن روبه‌رو است - از نظر سیاسی و اقتصادی بهای هنگفتی داشت؛ اما سبب نشد رئیس‌جمهور رئیسی حمایت خود از مقاومت را انکار کند و به این امر ادامه داد».
البطش، یکی از بارزترین ویژگی‌های دوره ریاست‌جمهوری آیت‌الله رئیسی را پاسخ موشکی ایران به اسرائیل در واکنش به بمباران سفارت این کشور در دمشق می‌داند و می‌افزاید: «رفتن آقای رئیسی بدون شک اولاً برای ایران و در مرحله دوم برای فلسطین ضایعه بزرگی است، اما امید فلسطینی‌ها به این است که ایران رئیس‌جمهور دیگری مانند رئیسی که فلسطین را دوست داشت و از آن حمایت می‌کرد، انتخاب کند».

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.