تحولات منطقه

آئین اختتامیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر عصر دوشنبه ۲۲ بهمن ماه در مرکز همایش‌های برج میلاد آغاز شد تا سیمرغ‌های این دوره بر شانه صاحبان خود بنشینند.

«زیبا صدایم کن» بهترین فیلم فجر ۴۳/ «پیشمرگ» برگزیده تماشاگران شد
زمان مطالعه: ۹ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر چهل و سوم با پخش سرود ملی و قرائت قرآن آغاز شد و سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور، زهرا بهروزآذر معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، مدیران فرهنگی و هنری و اهالی سینما حضور یافتند.

چشم بد از همه و سینمای ایران دور

منوچهر شاهسواری دبیر این دوره از جشنواره به روی سن آمد و در سخنانی بیان کرد: ای کاش تک تک شما می‌توانستید اینجا باشید و این جمعیت را می‌دیدید. گاهی اوقات به من می‌گویند چرا گزارش نمی‌دهی در حالی که ما کارخودمان را انجام داده‌ایم و اگر درست کار کرده باشیم، حتما به چشم تیزبین همه می‌آید و اگر ایرادی باشد، شکر خدا فراوانند افرادی که بگویند چه ایراداتی داشتیم و ما مشتاقانه آن‌ها را می‌شنویم.

او ادامه داد: ما در همه وجوه امسال نسبت به ماقبل سال‌های کرونا به اعداد و ارقام بالای قبل برگشتیم؛ با بیش از ۳۰ درصد رشد. تا این لحظه و هنوز در بسیاری از سالن‌های تهران و شهرستان‌ها آثار شما در حال نمایش است. فکر می‌کنم بیش از ۳۵۰ هزار بلیت تا این لحظه توسط تماشاگران خریداری شده است. به هرشکل هم دوره کرونا و برخی مسائل اجتماعی سال‌های اخیر ما را از دور هم بودن محروم کرد.

شاهسواری افزود: این بازگشت حق همه ما و ملت ایران است، ما کسی نیستیم جز همه، ما مجموعه پراکنده ای نیستیم هرچند بسیاری ما را پراکنده می‌دانند اما چشم بد دور که هنوز علیرضا زرین دست، علیرضا رئیسیان، ابراهیم حاتمی کیا کار می‌کنند. در گوشه ای دیگر از این سالن رسول صدرعاملی، کمال تبریزی، بهرام عظیمی، علی دهکردی، کارن همایونفر، سعید رشتیان، محسن برمهانی و بسیاری دیگر هنوز کار می‌کنند؛ چشم بد از همه و سینمای ایران دور باشد.

در ادامه مراسم جوایز بخش کوتاه و مستند اهدا شدند.

دیپلم افتخار اقتباس ادبی به سهیلا پور محمدی برای فیلم «کوتی» رسید.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه داستانی را نادره سادات سرکی برای فیلم کوتاه «دادرسی» به خانه برد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند به «شِگرد» به تهیه‌کنندگی جعفر صادقی رسید.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی مستند داستانی را نیما مهدیان برای «یک وجب خاک» به خانه برد.

در ادامه مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر، با حضور کمال تبریزی،رضا درستکار،علیرضا رئیسیان،علیرضا زرین دست،مستانه مهاجر،عزت‌الله ضرغامی داوران بخش سودای سیمرغ، برگزیدگان معرفی می‌شوند.

در ادامه، اهدای جوایز بخش داستانی (سودای سیمرغ) آغاز شد.

دو سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه بصری در بخش دستاورد فنی اهدا شد:

علیرضا واعظ برای فیلم «موسی کلیم‌الله»

امیر ولی خانی برای «صیاد»

سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی با تقدیر از حمید رسولیان برای فیلم‌های «اسفند» و «۱۹۶۸» به رسولیان برای فیلم «صیاد» اهدا شد.

حمید رسولیان که در این دوره در سه فیلم«اسفند»، «۱۹۶۸» و «صیاد» نامزد بود، بعد از دریافت جایزه خود اظهار کرد: خدا را شاکرم که فیلم‌هایی کار کردم که ارزشی هستند و یاد شهدا را زنده می‌کنند، همه ما مدیون شهدا هستیم و این جایزه را هم به رئیس جمهور شهید و شهدای خدمت اهدا می‌کنم.

سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی به شهرام خلج برای فیلم «موسی کلیم‌الله» تعلق گرفت.

سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس به آذر محمدی برای فیلم «موسی کلیم‌الله» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه به کیوان مقدم برای فیلم «موسی کلیم‌الله» تعلق گرفت.

سیمرغ بلورین بهترین صدا به میثم یاردیلو و حسین قورچیان برای فیلم «گوزنهای اتوبان» اهدا شد.

حسین قورچیان پس از دریافت جایزه‌اش گفت: انتظارش‌ نداشتم این‌جایزه به ما برسد، بنده همین الان از استودیو آمدم و نمی‌دانم چرا با وجود اینکه فیلم فجر تمام شده ما همچنان داریم کار تولید می‌کنیم، ما همیشه سهم‌ کوچیکی در سینمای ایران داریم و از نگاه عمیق هیات داوران ممنون هستم. من این سیمرغ را به پدرم تقدیم می‌کنم.

در ادامه میثم یاردیلو نیز جایزه خود را به خانواده‌ام تقدیم کرد و گفت: از نادر رضایی تشکر می‌کنم که در این‌ حرفه‌ مرا بسیار کمک‌ کرد.
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن فیلم به کارن همایون‌فر برای فیلم «اسفند» تعلق گرفت.

سیمرغ بلورین بهترین تدوین به عماد خدابخش برای فیلم «بچه مردم» اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری اهدا شد به میلاد پرتوی برای فیلم «بچه مردم» و سیمرغ بلورین این بخش تعلق گرفت به علی محمد قاسمی برای فیلم «شمال از جنوب غربی»
میلاد پرتوی پس از دریافت دیپلم افتخارش گفت: خیلی دوست داشتم سیمرغ بگیرم اما همین دیپلم را هم از دستان جادوی فیلمبرداری ایران یعنی آقای زرین‌دست گرفتن غنیمت است، از آقای کریمی (کارگردان ) و همه عوامل فیلم «بچه مردم» تشکر می‌کنم.

زرین‌دست در بخش جایزه بهترین فیلمبرداری در سخنانی کوتاهی تصریح کرد: جای جای این مملکت استعدادهای فراوانی دارد که می‌توانند به افراد بزرگی تبدیل شوند، میلاد پرتوی یکی از استعدادهای آینده سینمای ایران است. فیلم‌های کارگردانان بزرگی در این دوره به نمایش درآمد از جمله آقای حاتمی کیا اما ما نمی‌توانیم از استعدادهای این حوزه گذر کنیم.

در ادامه برگزیدگان بخش دوم سیمرغ‌ها اعلام شد:

بهترین نقش مکمل مرد نیز دو جایزه داشت که دیپلم افتخار به عنایت بخشی برای فیلم «شاه نقش» اهدا شد.

عنایت بخشی پس از دریافت دیپلم افتخار خود در سخنانی گفت: امیدوارم همیشه در زندگی‌تان صحیح و سلامت باشید، من در مورد گذشته فعالیت‌های خودم در سینما، تلویزیون و تئاتر نمی‌خواهم حرف بزنم ولی خیلی برای آنها زحمت کشیدم. این ساختمان ۱۳طبقه تلویزیون با کمک ما ساخته شد و باور کنید هر زمان از آنجا عبور می‌کنم بدون هیچ‌گونه اغراقی اشکم سرازیر می‌شود.

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به فرهاد آئیش برای «موسی کلیم‌الله» اهدا شد.

فرهاد آئیش نیز پس از دریافت جایزه خود گفت: خیلی خوشحالم هستم که اینجا هستم و از هیات داوران تشکر می‌کنم. من همیشه فکر می‌کردم هنر یک مقوله ذهنی و نسبی است و داوری و قضاوت هم یک مقوله نسبی و ذهنی است، آن وقت فکر می‌کردم یک اثر هنری هم که می‌خواهد قضاوت شود نسبی و ذهنی است اما الان می‌بینیم ‌که خیلی هم عینی است و حالا این سیمرغ در دستان من است.

وی در ادامه افزود: من در ۷۰ سال زندگی خودم جدی نبودم‌ ولی کارم را خیلی جدی می‌گیرم و در تمام بازی‌هایم سعی کردم بهترین خودم را ارائه دهم. فرق نقش‌های قبلی من با آنچه در «موسی کلیم الله» دیدید این است که هرکسی این نقش را بازی می‌کرد این سیمرغ را به دست می‌آورد. گریم و لباس من در نقش‌ام تاثیرگذار بود و از همه بچه‌ها فیلم «موسی کلیم‌الله» تشکر می‌کنم.

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن به لیندا کیانی برای «۱۹۶۸» اهدا شد.

لیندا کیانی پس از دریافت جایزه خود گفت: خیلی خوشحالم که پس از سال‌ها کار کردن نتیجه کارم دیده شد، از سال‌های جوانی بازیگری را در سینما شروع کردم و ثمره آن را زمان پختگی خود می‌بینم،‌ این سیمرغ برای من خیلی ارزشمند است و امیدوارم راه‌های بهتری پیش رو من بگذارد.

بخش بهترین بازیگری نقش اول مرد نیز دو جایزه داشت که دیپلم افتخار به نوید پورفرج برای فیلم «گوزنهای اتوبان» اهدا شد.

نوید پورفرج هم پس از دریافت دیپلم افتخار خود گفت: خیلی خوشحالم که پس از چهارسال نامزدی دیپلم ‌افتخار گرفتم و به همین‌ منظور از ابوالفضل صفاری ممنونم هستم‌ که به من اعتماد کردند. امیدوارم که این دیپلم ‌یا سیمرغی که بعدها خواهم گرفت زمانی باشد که حال دل مردم کشورم بهتر باشد و لب‌هایشان خندان و دل‌شان شاد باشد. این دیپلم را ‌به‌ مادر و پدرم‌ اهدا می‌کنم که همیشه حامی من هستند.

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد به مصطفی زمانی برای «شمال از جنوب غربی» اهدا شد.

مصطفی زمانی پس از دریافت سیمرغ گفت: اگر حسن پورشیرازی (بازیگر پیرپسر) در این‌ جشنواره بود قطعا این‌جایزه به هیچ کدام از ما نمی‌رسید، از برگزاری این جشنواره موفق ممنون هستم، از حمید زرگرنژاد هم تشکر می‌کنم بابت فیلم خوبی که ساخت. ما یک جمع خودمانی داریم که آقای آئیش و پورشیرازی در آن هستند و در همین جا این جایزه را به حسن پورشیرازی اهدا می‌کنم.

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن به فریبا نادری برای فیلم «شوهر ستاره» اهدا شد.

نادری پس از دریافت سیمرغ بیان کرد: پس از ۲۰ سال امروز نتیجه تمام‌ سختی‌های کارم‌ را دیدم. زمانی که به دفتر آقای اوجی رفتم که فیلمنامه پرینت شده را بگیریم. آقای اوجی به من گفت که مراقب باش سیمرغ از لای فیلمنامه نیفتد. آقای اوجی من خیلی قدر این سیمرغ را می‌دانم‌ و تلاش می‌کنم‌ پس از این به بهترین شکل این مسیر را طی کنم.

سیمرغ بلورین بهترین پویانمایی به سازندگان فیلم «پسر دلفینی ۲» رسید.

محمد امین همدانی پس از دریافت جایزه خود گفت: انیمیشن در بخش بین‌الملل دارد طلایه دار سینمای ایران می‌شود و ما در پسر «دلفینی ۱» فروش خوبی داشتیم و امیدوارم در آینده همه به انیمیشن افتخار کنیم.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی فیلم اول به محمود کریمی برای فیلم‌ «بچه مردم» اهدا شد.

کریمی پس از دریافت جایزه عنوان کرد: امشب شب خاصی شد. خیلی از همکاران من‌ کاندید شدند که سیمرغ حقشان بود اما همکاران دیگر نیز این شایستگی را داشتند. خانم خیراندیش نامزد دریافت سیمرغ نشدند که واقعا حقشان بود. این بچه‌ها که سوژه فیلم ما بودند، خیلی برای مملکت سختی کشیدند و جانشان را دادند.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول به سعید خانی برای فیلم «رها» اهدا شد.

سعید خانی پس از دریافت جایزه خود گفت: شهاب حسینی اگر تو نبودی این فیلم ساخته نمی‌شد، تو همیشه اولین نفر آمدی و آخرین نفر رفتی و اگر تو نبودی یک فیلم در ۳۷ جلسه ضبط نمی‌شد.

وی این فیلم را به کیومرث پوراحمد تقدیم کرد و گفت: ‌خوشحالم ‌که سینما را از صفر شروع کردم و به اینجا رسیدم و بدانید در کشوری که روابط به ضوابط ارجحیت دارد آدم‌هایی مثل من بدون هیچ‌ جناح و نهادی می‌توانند فیلم بسازند و در بخش خصوصی موفق شوند. 

خانی در ادامه با کنایه به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اکران فیلم «قاتل و وحشی» گفت: لطفا فیلم «قاتل و وحشی» را اکران کنید و بدانید که با اکران هیچ فیلمی در دنیا انقلاب نشده است. من اگر با هزینه ساخت این فیلم دلار خریده بودم بیشتر از اینها سود کرده بودم.

وی تاکید کرد: زحمات بچه‌های فیلم «قاتل و وحشی» زیر پا نگذارید. آقای وزیر از میزتان نترسید و این فیلم‌ را اکران کنید.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی (جایزه سردار سلیمانی) به سعید سعدی برای فیلم «خدای جنگ» اهدا شد. در این مراسم اعلام شد که کسی از عوامل حاضر نیست و ما جایزه را به تهیه‌کننده می‌رسانیم.

همچنین سیمرغ بلورین دیگر بهترین‌ فیلم از نگاه ملی به مهدی فرجی برای فیلم «ناتور دشت» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به محمود کریمی و فائزه یارمحمدی برای فیلم «بچه مردم» اهدا شد.

جایزه ویژه هیئت داوران نیز به رضا جمالی برای فیلم «سونسوز» اهدا شد.‌

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به حمید زرگرنژاد برای فیلم «شمال از جنوب غربی» اهدا شد.

سیمرغ بهترین فیلم از نگاه مردم به یک فیلم سینمایی و یک انیمیشن تعلق گرفت و بر این اساس «پسر دلفینی۲» و فیلم سینمایی «پیشمرگ» برگزیده تماشاگران شدند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha