تحولات منطقه

با گذشت بیش از دو هفته از آغاز لیگ برتر فوتبال ایران که به دلیل جنگ تحمیلی و تجاوز به خاک کشور متوقف شده است، سرنوشت لیگ برتر بیش از همیشه به شرایط جنگی علیه ایران وابسته شده است.

لغو لیگ برتر محتمل ترین سناریو / زخم جنگ تحمیلی بر پیکر فوتبال
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، در این شرایط پیچیده، چند سناریو برای آینده لیگ مطرح است که هر یک چالش‌های خاص خود را دارد.
سناریوی خوشبینانه، پایان جنگ پیش از پایان سال جاری است. در این وضعیت، امکان آغاز دوباره لیگ از اواسط عید نوروز فراهم خواهد بود و می‌توان بازی‌ها را با فواصل هر ۴ یا ۵ روز برگزار کرد تا زمان از دست‌رفته جبران شود. اما این سناریو با مشکلاتی مواجه است؛ از جمله بازگشت به موقع بازیکنان و مربیان خارجی که با بسته بودن مرزهای هوایی و محدودیت پروازها، تحقق آن دشوار است. همچنین تسهیل پروازهای داخلی برای جابه‌جایی تیم‌ها از دیگر الزاماتی است که باید فراهم شود.
سناریوی دوم، محرومیت تیم ملی ایران از حضور در جام جهانی است که ممکن است به دلیل موانع سیاسی از سوی سیاستمدران آمربکا و در راس آن ترامپ! آمریکا اعمال شود.
در این صورت، لیگ ایران می‌تواند در خردادماه و همزمان با زمان برگزاری جام جهانی برگزار شود. اما در این حالت نیز بازیکنان ملی‌پوش قادر به حضور در تیم‌های باشگاهی نخواهند بود و تیم‌هایی که بازیکنان برتر ملی خود را از دست می‌دهند، متضرر خواهند شد.
نمونه ‌اش ، بازیکنانی چون آشورماتوف ازبکستانی و نازون ازتیم ملی هائیتی هستند که در صورت حضور تیم‌های ملی خود در جام جهانی، نمی‌توانند در لیگ داخلی بازی کنند.
سناریوی دیگر حضور تیم ملی ایران در جام جهانی و در نتیجه تمرکز بر اردوهای آماده‌سازی است که موجب اختلال در برگزاری لیگ خواهد شد. اگر تیم ملی چه در حالت جنگ و چه در شرایط عادی در جام جهانی حاضر شود قطعا حضور در جام جهانی برگزاری لیگ را ممکن نخواهد کرد.
البته برخی پیشنهاد ها نیز مطرح شده است. از جمله برگزاری بازی‌های مجتمع میان مدعیان قهرمانی لیگ برتر نیز مطرح شده است که در آن بخشی از مسابقات به صورت فشرده و محدود برگزار شود تا جام قهرمانی مشخص گردد. با این وجود، هنوز مشخص نیست این ایده قابلیت اجرا و موفقیت خواهد داشت یا خیر.
با توجه به تمام مشکلات یادشده، احتمال لغو کلی لیگ برتر فوتبال ایران در فصل جاری بیشتر به نظر می‌رسد. حتی این ایده که بخشی از بازی ها پیش از جام جهانی و بخشی دیگر بعد از جام جهانی برگزار شود نیز چندان قابلیت اجرایی ندارد و بعبد ایت که اساسا متولیان فوتبال ایران بتوانند لیگ را در وضعیتی که به وجود آمده به پایان برسانند.انچه مسلم است در شرایط کنونی ادامه برگزاری مسابقات درون استانی نیز ممکن نیست. نمونه اش استان تهران که بازی های لیگ یک آن متوقف شد و این درحالی است که هنوز بازی های لیگ دسته دوم نیز آغاز نشده و بعید است با توجه به نیمه کاره ماندن لیگ یک و تخریب برخی ورزشگاه ها اساسا برگزاری مسابقات ممکن باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha