نام ترانه علی‌دوستی، بازیگر ایرانی، در میان بیش از صدها سینماگر بین‌المللی دیده می‌شود که هم‌زمان با آغاز جشنواره کن، با انتشار نامه‌ای سرگشاده علیه جنایات ارتش اسرائیل در غزه موضع‌گیری کردند.

ترانه علیدوستی: هنر نباید شریک نسل‌کشی اسرائیل در غزه باشد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، امضاکنندگان این نامه از سینما که آن را «خاستگاه آثار متعهد اجتماعی» نامیده‌اند، خواسته‌اند تا از این هنر برای «درس‌گرفتن از تاریخ»، «ساختن فیلم‌های متعهد» و «حفاظت از صداهای سرکوب‌شده» بهره بگیرد. آنان تأکید کرده‌اند که هنرمندان و بازیگران نمی‌توانند «درحالی‌که نسل‌کشی در غزه در جریان است» و در میان بایکوت خبری، سکوت پیشه کنند.امضاکنندگان نامه با طرح پرسشی کلیدی نوشته‌اند: چرا سینما که خاستگاه آثار متعهد اجتماعی است، تا این حد نسبت به واقعیت و رنج خواهران و برادران‌مان بی‌تفاوت است؟ ما، به‌عنوان هنرمندان و فعالان فرهنگی، نمی‌توانیم در برابر نسل‌کشی در غزه سکوت کنیم؛ درحالی‌که این اخبار ناگفتنی، قلب جوامعمان را می‌فشارد.علاوه بر علی‌دوستی، نام‌هایی چون مارک رافالو، گای پیرس، رالف فاینس، ملیسا باررا، یورگوس لانتیموس، خاویر باردم، پدرو آلمادوار، دیوید کراننبرگ، آلفونسو کوارون، مایک لی، الکس گیبنی و ویگو مورتنسن و بسیاری دیگر پای این نامه را امضا کرده‌اند.

از زمان آغاز جنگ غزه در اوایل اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی با بمباران‌های بی‌امان هوایی و حملات زمینی، بیش از ۵۲٬۹۰۰ نفر را در غزه به شهادت رسانده است. در این مدت، هیچ خبرنگار خارجی اجازه ورود به نوار غزه را نداشته و تنها خبرنگاران محلی توانسته‌اند صدای مردم این منطقه محاصره‌شده را به جهان برسانند.بسیاری از خبرنگاران ساکن غزه هدف حملات ازپیش‌تعیین‌شده ارتش اسرائیل قرار گرفته‌اند و بیش از دویست نفر از آنان جان خود را ازدست‌داده‌اند. یکی از آن‌ها فاطمه حسونه، عکاس خبری فلسطینی و شخصیت اصلی مستند «روحت را در دست بگیر و راه برو» به کارگردانی سپیده فارسی بود که شهادتش در این نامه محکوم شده است و قرار است این اثر مستند در بخش ACID جشنواره کن به نمایش درآید.در طول حدود بیست ماه اخیر، بسیاری از بازیگران و کارگردانان در جشنواره‌های مختلف هنری و صفحات خود در شبکه‌های اجتماعی علیه نسل‌کشی اسرائیل در غزه موضع‌گیری کرده‌اند که گاهی به قیمت از دست‌دادن موقعیت‌های کاری‌شان در هالیوودی که به‌شدت تحت سلطه لابی اسرائیل قرار دارد، تمام شده است.

این هنرمندان در بخشی دیگر از این بیانیه می‌افزایند: ما نمی‌گذاریم هنرمان شریک جرم بدترین فجایع شود. باید جسارت داشته باشیم، واقعیت را نام ببریم، و با حساسیت قلبمان به آن نگاه کنیم تا دیگر نتوان آن را ساکت کرد یا پنهان نگه داشت.در پایان این نامه آمده است: نباید تبلیغاتی را که خیال و تصور ما را استعمار می‌کند و انسانیتمان را از ما می‌گیرد، پس بزنیم. برای فاطمه، برای همه کسانی که در بی‌تفاوتی می‌میرند. سینما وظیفه دارد پیام آن‌ها را بازتاب دهد و آینه‌ای از جوامع ما باشد. بیایید پیش از آنکه دیر شود، دست‌به‌کار شویم.هانی ابواسعد، برتران بونلو، نوری بیلگه جیلان، ایزابل کوشت، کوستا گاوراس، آلیس دیوپ، ژولی دلپی، زویه دولان، ویکتور اریس، ادل اگزارکوپولوس، متئو گارونه، ریچارد گی‌یر، جاناتان گلیزر، خوزه لوئیس گرین، آلن گیرودی، ربکا هال، ساندرا هولر، رادو ژوده، آصف کاپادیا، سمیح کاپلان‌اوغلو، متیو کاسوویتس، آکی کوریسماکی، نداو لاپید، مایک لی، کلبر مندونسا فیلیو، روبن اوستلوند، فرزان اوزپتک، سوزان ساراندون و ژوستین تریه جزو دیگر نفراتی هستند که این بیانیه را امضا کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha