صالح محمدی با اشاره به نزدیک شدن برداشت کیوی به روزهای پایانی خود اظهار کرد: باغدارانی که قصد ذخیرهسازی محصول را دارند باید زمان برداشت را بهگونهای مدیریت کنند که میزان قند میوه به حد نهایی نرسد، زیرا در این شرایط کیوی در سردخانه دچار نرمی شده و کیفیت انبارمانی آن کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۱۵۰ هزار تن کیوی در سردخانههای استان ذخیره شده است، افزود: روند ارسال تدریجی این محصول به بازارهای هدف صادراتی آغاز شده و تا این لحظه حدود ۵۰ هزار تن کیوی صادر شده که ارزش آن به حدود ۸۰ میلیون دلار میرسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، کشورهای حوزه CIS، هندوستان و کشورهای حوزه خلیجفارس را از مهمترین مقاصد صادراتی کیوی استان برشمرد و بیان کرد: سیاست سازمان در حوزه تولید و صادرات کیوی، جوانسازی و اصلاح باغات با بهرهگیری از ارقام جدید و همچنین ارتقای کیفیت محصول است.
محمدی با اشاره به اجرای طرح شناسنامهدار کردن باغات کیوی در استان گفت: استفاده از کد QR تحت عنوان شناسنامه باغ در دستور کار قرار دارد و در صورت درخواست کشورهای هدف صادراتی، ارائه این شناسنامه الزامی است که این فرآیند هماکنون در حال اجراست.
وی با بیان اینکه امسال تعداد سردخانههای رجیستر شده برای صادرات کیوی در استان به ۴۷ واحد رسیده است، افزود: تاکنون بیش از ۷۰۰ هکتار از باغات کیوی گیلان شناسنامهدار شدهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تأکید بر لزوم رعایت استانداردهای صادراتی تصریح کرد: توصیه جدی ما به باغداران این است که نسبت به شناسنامهدار کردن باغات و تحویل محصول به سردخانههای رجیستر شده حساسیت لازم را داشته باشند تا کیوی صادراتی استان با کیفیت مطلوب، مشخصات فنی و هویت مشخص وارد بازارهای جهانی شود.
محمدی با اشاره به اینکه گیلان دارای هفت هزار و ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت کیوی است، افزود: در حال حاضر هشت هزار و ۳۵۰ بهرهبردار در استان به کشت این محصول اشتغال دارند و صادرات کیوی نقش مهمی در ارزآوری، بهبود تراز تجاری و ایجاد فرصتهای شغلی در بخشهای تولید، بستهبندی، سورتینگ، سردخانه و صادرات ایفا میکند.



نظر شما